Nord Piano 5 NP5-88

Nord Piano 5 NP5-88

Artikelnr.: 26126
Nord Piano 5 NP5-88
€ 2.999,00
- +
Dit product elders goedkoper gezien? Wij passen het aan.
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU

Nord Piano 5 NP5-88

De Nord Piano 5 is Clavia's nieuwste vlaggenschip-piano. Ze heeft dubbel zoveel geheugen als haar voorganger, zowel voor de pianosectie, als voor de sample-sectie. Met de Nord Piano 5 laad je maar liefst 2 GB aan fenomenaal klinkende piano's in je instrument. Die zijn te vinden via de online Nord Piano Library ... geheel gratis! Minutieus gedetailleerd opgenomen vleugelpiano's, Fender Rhodes- en Wurlitzermodellen, Clavinetten, klavecimbels ... Met de Nord Piano 5 kies je zelf welke instrumenten het beste aansluiten bij jouw noden. Die samples interageren tevens op complexe wijze met de gratis Nord Triple Pedal. De snelheid en diepte van het indrukken daarvan worden authentiek en waarheidsgetrouw gereproduceerd in je pianospel. Ook de geluiden die dat teweegbrengt, zoals het resoneren van de snaren bij het induwen, en de geluiden van het lossen van de dempers voelen vertrouwd aan. Zelfs de resonanties van de boventonen en de interactie daarvan met de andere snaren wordt op sublieme wijze gereproduceerd in de Nord Piano 5. Deze manier van samplen geeft een ongezien realisme, dat Nord als ongeëvenaarde standaard aanhoudt.

Het toetsenbord bevat een drievoudige sensor. Die is per toets zorgvuldig gekalibreerd om de meest realistische respons over het gehele bereik van het klavier te krijgen. De toetsen zijn tevens extra gewogen voor meer nuance en dynamiek dan ooit tevoren! De Virtual Hammer Action-technologie zorgt samen met het repliceren van de fysieke hamers in een akoestische piano voor de meest waarheidsgetrouwe speelbeleving. Het repetitiemechanisme voor snelle herhaalde noten voelt uniek en erg vertrouwd aan. Nord-klavieren zijn gekend om erg vlot en dynamisch aan te voelen. Met deze upgrade is Clavia er wederom in geslaagd dat gevoel te verfijnen en te verbeteren.

Naast de pianosectie heeft de Nord Piano 5 echter ook een compleet gereviseerde samplesectie. Ook die is verdubbeld in grootte. Met de Nord Piano 5 laad je strings, synths, choirs, brass, en wat je maar kan wensen in je instrument. Ook deze samples zijn gratis te verkrijgen, via de Nord Sample Library. Net als de pianosamples worden deze continu up to date gehouden en aangevuld met nieuwe samples. Je koopt dus geen piano, maar een levenslang abonnement op elke sample die Clavia ooit opneemt. Deze samplesectie is 1 GB groot. Daardoor kan je honderden hoogwaardige samples inladen. Die kunnen dan telkens met twee lagen gelayered of gesplit worden. Ook de pianosectie kan gesplit en gelayered worden, bovenop de samplesectie! Een vette patch met een warme Rhodes, een lichte piano, een sprankelende pad en weemoedige strings erbovenop bijvoorbeeld ... Het kan! Nieuw aan de Nord Piano 5 tevens is de mogelijkheid om splits gelijkmatig in elkaar over te laten lopen. Een lichte sinustoon bijvoorbeeld, die in de hoogte verandert in een overstuurde synthlead, kan intuïtief en natuurlijk gecreëerd worden met zo'n crossfade-split. Alles wordt mogelijk met de Nord Piano 5, in een ongekend hoogwaardige kwaliteit, en met een ongezien realisme!

Die piano's en samples kan je door de uitgebreide effectensectie sturen. Compressie, EQ, amp-simulatie, oversturing, phasers, flangers, chorus-effecten, vibrato's ... Ze dragen allemaal bij tot het finetunen van je presets tot de unieke klank die je zoekt! Die presets kan je voortaan naadloos in elkaar laten overvloeien dankzij de Seamless Transition-technologie. Op die manier vlieg je door je sounds zonder abrupt wegvallen bij het wisselen ... Een zegen voor iedere performende artiest! De Nord Piano 5 kan je in feite zien als twee Nord Piano 4's in één, maar dan met de tientallen verbeteringen die Clavia met dit instrument heeft kunnen realiseren. Kom haar zeker eens testen in één van onze winkels!

Meer informatie

Meer informatie
MerkNord