Tuba

Tuba

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Tuba kopen online bij Van de Moer Instruments

De tuba behoort tot de familie van de koperblaasinstrumenten. Hij is conisch gebouwd en kenmerkt zich door zijn lage klank. Het instrument heeft bovendien meestal 3 of 4 ventielen. Het indrukken van deze ventielen vergroot de lengte van de buis waardoor de toon van het instrument verlaagt. Net zoals de trombone verandert de toonhoogte van de tuba door het in- en uitschuiven van de buislengte. Bovendien behoort de tuba, net zoals de bugel, tot het zachte koper. Zachte koperen instrumenten bestaan uit een buis die steeds wijder wordt, wat zorgt voor een ronde en zachtere klank.

De tuba bestaat daarnaast in verschillende vormen. Je hebt bastuba’s, euphoniums en baritons. De laatste twee worden ook wel tenortuba’s genoemd. Deze hebben dezelfde vorm als de tuba maar verschillen in hoogte en klank.

Wil jij een tuba kopen online? Dan hebben wij goed nieuws want bij Van de Moer Instruments beschikken wij over een ruim assortiment aan betaalbare tuba’s.

Alles wat je nodig hebt onder één dak

Een tuba kopen is een mooie investering. Bovendien kun je jouw collectie aanvullen met de juiste accessoires zoals reinigingskitten om jouw instrument in topvorm te houden. Ook muziekboeken vind je bij ons. Een nieuw blaasinstrument kopen kan natuurlijk ook met korting. Bekijk daarom regelmatig onze promopagina. Kijk rustig rond in onze webshop of kom eens langs in een van onze winkels.

Door muzikanten, voor muzikanten

Wil je een tuba kopen online of wil je meer informatie ontvangen over dit blaasinstrument? Kom dan zeker eens langs bij Van de Moer Instruments. Bij ons kun je steeds rekenen op persoonlijk advies. Bovendien zijn al onze medewerkers zelf muzikant waardoor je advies krijgt uit persoonlijke kennis en ervaring. Je vindt onze winkels in Aalst, Antwerpen, Gent en Geraardsbergen.