Klarinetten

Klarinetten

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. JUPITER JCL700DSQ
    € 851,00
  2. JUPITER JCL750SQ
    € 1.325,00

Klarinet kopen online bij Van de Moer Instruments

Ben jij ook zo verzot op de klank van de klarinet? De klarinet is een houten blaasinstrument met een lange geschiedenis.  De klarinet is waarschijnlijk uitgevonden door Johann Cristoph Denner in de 17de eeuw. Het instrument is verder ontwikkeld doorheen de eeuwen.

Het woord komt van het Italiaanse clarinetto, een verkleinwoord van clarino, wat een soort trompet is.

Het geluid van de klarinet wordt voortgebracht door de combinatie met buis, kleppen en gaten en uiteraard de lucht die je tussen mondstuk en riet blaast, waardoor het riet in trilling gebracht wordt. Door middel van variatie van de spanning van je kaken en je lippen kun je de toonhoogte en klankkleur bepalen.

Je vindt klarinetten tegenwoordig in kunststof of in houten uitvoering en de meest gebruikte klarinet is de Bb-klarinet. In heel wat klassieke en harmonieorkesten speelt de klarinet een belangrijke rol, waar ze wordt gerekend tot de houtblazers. Klarinettisten worden ook wel rietblazers genoemd.

Wist je dat de saxofoon in feite een verdere ontwikkeling is van de klarinet?

Soorten klarinetten

Het meest voorkomende type klarinet is de bes-klarinet of Bb-klarinet. Dit is het standaardtype klarinet dat wordt gebruikt in orkesten en bands. Het heeft een warme, rijke toon en kan in bijna elke muziekstijl worden gespeeld. Van klassiek tot rock. 
Een van de grootste voordelen van de Bb-klarinet is zijn formaat - hij is kleiner dan sommige andere soorten klarinetten, waardoor hij gemakkelijker te hanteren en te vervoeren is. Bovendien zijn er veel muziekboeken voor beginners die speciaal voor dit type instrument zijn geschreven, dus als je nieuw bent bij het bespelen van de klarinet, kan leren op een Bes-model eenvoudiger zijn. 

Een ander veel voorkomende klarinet is de A-Klarinet.Hij is genoemd naar de noot die hij produceert als hij zonder vingerzetting wordt gespeeld, namelijk A.
 
Het ontwerp van een A-klarinet is vergelijkbaar met andere soorten klarinetten, maar de grootte en stemming zijn anders. De boring van een A-klarinet is iets breder dan die van een Bb-klarinet, waardoor deze een warmere toon krijgt. Dit maakt het instrument ideaal voor het spelen van klassieke muziek of jazzstukken die zachte tonen vereisen.
Het gebruik van een A-klarinet in orkestmuziek gaat terug tot de 18e eeuw.

Onze klarinet merken

Jupiter
Levante
SML Paris
Stagg
Vandoren

Klarinetten promo’s

Je klarinet of ander blaasinstrument online kopen met korting? Dat kan bij Van de Moer Instruments! Neem een kijkje in de promotiehoek en ontdek verschillende blaasinstrumenten aan verlaagde prijzen.

Klarinetwinkel

Wil je voor een scherpe prijs een klarinet kopen? Dan ben je bij Van de Moer Instruments aan het juiste adres. Je vindt er een selectie klarinetten van deze merken in verschillende prijsklassen. Weet je niet goed welke klarinet het meest geschikt is voor jou? Voor extra informatie kun je altijd bij ons terecht! Kom gerust langs in één van onze muziekwinkels! Onze specialisten geven je gepast advies terwijl jij onze klarinetten uitgebreid kan testen.