Online blaasinstrumenten kopen
Klarinetten

Klarinetten

Tonen als

Foto-tabel

Lijst

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Tonen als

Foto-tabel

Lijst

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Klarinet kopen online bij Van de Moer Instruments

Ben jij ook zo verzot op de klank van de klarinet? De klarinet is een blaasinstrument waarbij gebruik gemaakt wordt van een mondstuk met een riet. Bij Van de Moer Instruments kun je een klarinet kopen online. Het woord komt van het Italiaanse clarinetto, een verkleinwoord van clarino, wat een soort trompet is. Het geluid van de klarinet wordt voortgebracht door de combinatie met buis, kleppen en gaten en uiteraard de lucht die je tussen mondstuk en riet blaast, waardoor het riet in trilling gebracht wordt. Door middel van variatie van de spanning van je kaken en je lippen kun je de toonhoogte en klankkleur bepalen. De klarinet is waarschijnlijk uitgevonden door Johann Cristoph Denner in de 17de eeuw. Het instrument is verder ontwikkeld doorheen de eeuwen. Wist je dat de saxofoon in feite een verdere ontwikkeling is van de klarinet? Je vindt klarinetten tegenwoordig in kunststof of in houten uitvoering en de meest gebruikte klarinet is de Bb-klarinet. In heel wat klassieke en harmonieorkesten speelt de klarinet een belangrijke rol, waar ze wordt gerekend tot de houtblazers. Klarinettisten worden ook wel rietblazers genoemd. 

Vind de ideale klarinet voor jou

Ben je op zoek naar een klarinet van het merk SML Paris, Levante, Yamaha of Stagg? Wil je voor een scherpe prijs een klarinet online kopen? Dan ben je bij Van de Moer Instruments aan het juiste adres. Je vindt er een selectie klarinetten van deze merken in verschillende prijsklassen. Weet je niet goed welke klarinet het meest geschikt is voor jou? Voor extra informatie kun je altijd bij ons terecht! Kom gerust langs in een van onze winkels waar je steeds terecht kunt voor advies op maat. Van de Moer heeft winkels in Aalst, Antwerpen, Gent en Geraardsbergen.

Op zoek naar andere instrumenten?

Bij Van de Moer Instruments vind je natuurlijk meer dan enkel klarinetten. Naast een klarinet kopen online kun je ook in onze webshop terecht als je op zoek bent naar drums, gitaren, ukeleles, piano's, fluiten, trompetten, saxofoons, bijhorende accessoires en nog veel meer. Koop in enkele muisklikken jouw nieuwe instrument en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!