Blaasinstrumenten

Blaasinstrumenten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 328

Van hoog naar laag sorteren
 1. Angel ASRG-220
  € 5,00
 2. Angel ASRG-350
  € 8,00
 3. Boston MT-20
  € 31,00
 4. Boston OBST-90
  € 18,00
 5. D'Addario RKB1020
  € 43,00
 6. Generation FL-Bb-BR
  € 13,00
 7. Generation FL-Bb-NI
  € 15,00
 8. Generation FL-C-BR
  € 13,00
 9. Generation FL-C-NI
  € 14,00
 10. Generation FL-D-BR
  € 12,50
 11. Generation FL-D-NI
  € 13,00
 12. Generation FL-Eb-BR
  € 11,00
 13. Generation FL-Eb-NI
  € 12,00
 14. Generation FL-F-BR
  € 10,00

Blaasinstrumenten kopen online bij Van de Moer Instruments

Ben je op zoek naar een blaasinstrument die bij jou past? Of je nu een beginner bent die graag zijn eerste stapjes doet in de wondere wereld van blaasinstrumenten of een professionele muzikant, bij Van de Moer Instruments ben je aan het juiste adres. Wij bieden je een ruim assortiment blaasinstrumenten aan zoals klarinetten, fluiten, saxofoons, trompetten, mondharmonica’s en andere blaasinstrumenten zoals cornets, bugels, trombones, tuba’s hoorns en grote koperen blaasinstrumenten. 

Daarnaast bieden we ook allerlei accessoires voor blaasinstrumenten aan zoals rieten, standaarden, onderhoudkits, draagriemen en nog veel meer. 

Soorten blaasinstrumenten

Je kan blaasinstrumenten indelen in 2 soorten: de houten blaasinstrumenten en de koperen blaasinstrumenten.  

Een houten blaasinstrument heeft aan het mondstuk meestal een riet. Als je daarop blaast gaat de lucht in het mondstuk trillen. Deze trillende lucht stroomt vervolgens door een buis en zo ontstaat er klank.  

De meeste houten blaasinstrumenten zijn lang en smal en zien eruit als een stok. Ze zijn niet allemaal gemaakt uit hout en de manier waarop je ze bespeelt verschilt. Zo is er bij de klarinet en de saxofoon op het mondstuk een enkel riet bevestigd. Terwijl je bij de hobo en de fagot lucht doorheen een dubbelriet perst. Bij een dwarsfluit en een piccolo is er zelfs helemaal geen riet. 

De fagot, de hobo, de klarinet, de saxofoon en de fluit zijn houten blaasinstrumenten. De dwarsfluit en de saxofoon zijn toch gemaakt van metaal? Ja, en toch horen ze bij de houten blaasinstrumenten. De saxofoon is ontstaan vanuit de klarinet. Het mondstuk van de saxofoon is een riet gemaakt van bamboe, daarom hoort ze toch bij de houten blaasinstrumenten. Een dwarsfluit werd oorspronkelijk uit hout gemaakt en wordt daardoor nog steeds tot de houtblazers gerekend. 

Koperen blaasinstrumenten werken op een andere manier dan houten blaasinstrumenten. Koperblazers blazen niet in een gaatje of een rietje, maar in het mondstuk dat op hun instrument bevestigd is. Via de lippen die ze direct op het mondstuk plaatsen wordt er zoveel mogelijk lucht in het instrument geblazen waardoor de lippen gaan trillen en die trilling wordt overgezet op het instrument. Een koperen blaasinstrument kan veel luider spelen dan een houten blaasinstrument door het groter volume. Het vergt een pak meer fysieke kracht om een koper instrument te bespelen en genoeg techniek om deze instrumenten ook zachtere klanken te kunnen laten produceren. 

De bekendste koperen blaasinstrumenten zijn de trompet, de hoorn, de trombone en de tuba. 

Blaasinstrument met toetsen

De melodica is een blaasinstrument waarbij het geluid geproduceerd wordt door op een mondstuk te blazen en tegelijkertijd één of meer toetsen in te drukken. Ze wordt ook wel blaaspiano genoemd. 

Onze merken van blaasinstrumenten

Angel
Belcanto
BG
Boston
Fender
Generation
Gewa
Helin
Herco
Hercules
Hohner
HW
Jupiter
K&M
Levante
Meinel
Mollenhauer
Riedl
Schwarz
Selmer
Slide-O-Mix
sml
SML Paris
Stagg
Stewart Ellis
Vandoren
Yamaha

Blaasinstrumenten promo’s

Je koperen blaasinstrument of houten blaasinstrument online kopen met korting? Dat kan bij Van de Moer Instruments! Neem een kijkje in de promotiehoek en ontdek verschillende blaasinstrumenten aan verlaagde prijzen.

Muziekwinkel blaasinstrumenten

Kom zeker ook eens langs in één van onze muziekwinkels! Onze specialisten geven je gepast advies terwijl jij de blaasinstrument uitgebreid kan testen.