Akoestische Beginnersgitaren

Akoestische Beginnersgitaren

Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Yamaha FX370C Natural
    € 380,00

Akoestische gitaar voor beginners

Ben je op zoek naar die ene perfecte akoestische beginnersgitaar? Wel, dat is voor iedereen anders. Want een gitaar dient te passen bij jouw behoeften en jouw speelstijl. Bij het kopen van je eerste akoestische gitaar zijn er wel enkele belangrijke punten waar je kan op letten.

Akoestische beginnersgitaar kiezen: waar dien je op te letten?

Bij het kiezen van een akoestische gitaar voor beginners is het belangrijk om aandacht te besteden aan de speelbaarheid, het geluid en het comfort van het instrument. Met ‘speelbaarheid’ bedoelen we dat de snaren niet te ver verwijderd zijn van de toets; de zogenaamde ‘actie’ mag niet te hoog zijn. Hoe hoger de actie, hoe harder je immers moet duwen om een noot te fretten. Met andere woorden: een hoge actie zorgt voor pijnlijke vingers, wat niet echt motiverend zal werken. Het geluid van een akoestische gitaar voor beginners is ook een belangrijke variabele. Hoewel dit voor een deel subjectief is, kunnen we wel stellen dat een aangenaam geluid je meer zal motiveren om aan het oefenen te slaan. De intrinsieke geluidskwaliteit van een akoestische gitaar wordt bepaald door de bouw van het instrument en de gebruikte materialen. Het belangrijkste echter om op te letten is het bovenblad of de ‘top’ van de gitaar. Een bovenblad in massief hout (vaak aangeduid als ‘solid top’) zal steeds beter klinken dan een eentje uit gelamineerd hout. De ‘solid top’ zal meestal duurder uitkomen dan andere, maar zal altijd lonen naar de klank toe. Ten slotte is het algemene comfort van de gitaar belangrijk voor wie begint met gitaar spelen. Dat comfort wordt grotendeels bepaald door de vorm van de body of klankkast. Het is belangrijk dat je kiest voor een body die in overeenstemming ligt met je lichaamsbouw. Een te grote body of te kleine body zal er immers voor zorgen dat je speelhouding verre van ideaal is en zodoende je speelervaring danig bemoeilijken.

Wat zijn de beste merken voor akoestische beginnersgitaren?

Bij het zoeken naar akoestische beginnersgitaren is het goed om te kijken naar bekende merken die kwaliteit leveren en geschikt zijn voor beginners. Enkele merken die hierbij opvallen zijn Fender, Lag, Cort, Epiphone, Martin, Ibanez, Tanglewood en Eastman. Deze merken hebben een goede reputatie en bieden betrouwbare instrumenten voor beginners.

Een akoestische gitaar voor beginners: kies het juiste model voor jou!

Voor beginners zijn er verschillende modellen beschikbaar die ideaal zijn om mee te starten. Enkele modellen die het vermelden waard zijn, zijn de Fender CD-60S , Lag Tramontane T70D, Cort Earth 70, Epiphone J-45 EC  , Martin LX1  , Ibanez PF10  , Tanglewood Discovery   en de Eastman PCH1. Deze modellen zijn specifiek ontworpen met de behoeften van beginners in gedachten en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze merken bieden ook verschillende gitaarpakketten aan voor beginners. In zo’n gitaarpakket voor beginners zitten, naast de gitaar uiteraard, allerhande accessoires zoals plectra, een stemapparaat, een strap,…

Een akoestische beginnersgitaar voor beginners kopen bij Van de Moer Instruments

Je ziet het, een akoestische beginnersgitaar kiezen, daar komt heel wat bij kijken. Gelukkig hebben we bij Van de Moer Instruments de expertise en ervaring in huis om je te begeleiden in je queeste naar die gitaar voor beginners die op jouw lijf geschreven is. In één van onze zeven winkels kan je steeds terecht voor al je vragen, kan je verschillende gitaren testen en staan onze specialisten steeds voor je klaar. Uiteraard kan je ook die akoestische beginnersgitaar online kopen in onze webshop. De gitaar wordt dan zorgvuldig voor je ingepakt en nagecheckt en al de weerwind naar je verzonden!