Bugel

Bugel

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Bugel kopen online bij Van de Moer Instruments

De bugel, ook wel flügelhorn genoemd, is een koperen blaasinstrument die een belangrijke rol heeft in fanfare orkesten. De vorm van de bugel is net zoals de tuba conisch en heeft ruimere bochten dan de trompet. Daardoor heeft de bugel een zachtere, warmere en rondere klank. De bugel wordt hierdoor gezien als familie van de hoorn.

Nog een leuk weetje: wist je dat de bugel is uitgevonden door Adolphe Sax? Hij ontwierp namelijk ook de saxofoon.

Bugel vs trompet

De speelstijl van de bugel verschilt niet veel van die van de trompet. Het belangrijkste verschil zit in het mondstuk. Dat van een bugel heeft een iets grotere binnenboring wat zorgt voor een hoger luchtverbruik maar ook een lagere blaasweerstand.

Blaasinstrumenten promo’s

Je bugel of ander blaasinstrument online kopen met korting? Dat kan bij Van de Moer Instruments! Neem een kijkje in de promotiehoek en ontdek verschillende blaasinstrumenten aan verlaagde prijzen.

Muziekwinkel bugel

Wil jij een bugel kopen online? Dat kan bij Van de Moer Instruments zowel in onze online muziekwinkel als in onze fysieke muziekwinkels. Wij zijn meer dan enkel en alleen een winkel. Bij ons kun je steeds rekenen op deskundig advies.