Online blaasinstrumenten kopen
Saxofoons

Saxofoons

Tonen als

Foto-tabel

Lijst

8 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Tonen als

Foto-tabel

Lijst

8 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Saxofoon kopen online bij Van de Moer Instruments

Hét instrument bij uitstek om jazz te spelen? Dat is wel de saxofoon. Maar natuurlijk kun je het instrument ook gebruiken in andere muziekgenres. Liever rock, pop, folk, reggae of disco? Ja, ook in die genres kan de saxofoon een plaats hebben. Het instrument bestaat uit een meestal S-vormige buis die van het mondstuk naar het uiteinde breder wordt. De saxofoon behoort tot de houtblazers en is in feite een verdere ontwikkeling van de klarinet. Wil je een saxofoon kopen online? Dan kun je daarvoor terecht bij Van de Moer Instruments. Je vindt in onze shop saxofoons van de merken Yamaha, Stagg, Roland en Levante. Naast akoestische saxofoons vind je er ook digitale saxofoons. Zo'n digitale saxofoon neem je makkelijk mee onderweg en produceert elke mogelijke sound: verschillende saxofoonmodellen maar ook andere blaasinstrumenten zoals klarinet en trompet. Handig, die veelzijdigheid! Toch liever een akoestische saxofoon? Dan heb je keuze uit verschillende modellen in verschillende prijscategorieën.  

Adolphe Sax, Belgische uitvinder van de saxofoon

De saxofoon werd ontwikkeld door de Belgische Adolphe Sax vanaf 1840. Dankzij zijn vader kreeg hij de liefde voor blaasinstrumenten met de paplepel binnen. Hij groeide uit tot muzikant, maar werd ook uitvinder en muziekinstrumentenbouwer. Na zijn muzikale opleiding aan de Brusselse Koninklijke Muziekschool begon hij op zijn 21e te experimenteren met de basklarinet, waarvoor hij een nieuw 24-kleppensysteem bedacht. Hij bleef experimenteren, ontwikkelde de saxofoon, patenteerde zijn uitvinding, bleef zijn instrumenten verbeteren, … Kortom: hij wijdde zijn hele leven aan de saxofoon! 

Saxofoons en meer blaasinstrumenten

Bij Van de Moer Instruments kun je terecht voor verschillende blaasinstrumenten en allerlei andere soorten instrumenten zoals gitaren, drums, orgels, piano's en keyboards en nog veel meer. Wil je een saxofoon kopen online? Dat kan bij Van de Moer Instruments. Twijfel je over welke saxofoon voor jou geschikt is? Stuur ons een mailtje en we geven graag een woordje uitleg bij ons aanbod. Je kunt ook steeds terecht in een van onze winkels in Aalst, Antwerpen, Gent of Geraardsbergen. Onze experts staan je met raad en daad bij.