Saxofoons

Saxofoons

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. JUPITER JAS700Q
    € 1.358,00
  2. JUPITER JTS700Q
    € 1.810,00
  3. Yamaha YVS-100 Venova
    € 115,00

Saxofoon kopen online bij Van de Moer Instruments

Hét instrument bij uitstek om jazz te spelen? Dat is wel de saxofoon. Maar natuurlijk kun je het instrument ook gebruiken in andere muziekgenres. Liever rock, pop, folk, reggae of disco? Ja, ook in die genres kan de saxofoon een plaats hebben.

Het instrument bestaat uit een meestal S-vormige buis die van het mondstuk naar het uiteinde breder wordt. De saxofoon behoort tot de houtblazers en is in feite een verdere ontwikkeling van de klarinet.

Adolphe Sax, Belgische uitvinder van de saxofoon

De saxofoon werd ontwikkeld door de Belgische Adolphe Sax vanaf 1840. Dankzij zijn vader kreeg hij de liefde voor blaasinstrumenten met de paplepel binnen. Hij groeide uit tot muzikant, maar werd ook uitvinder en muziekinstrumentenbouwer. Na zijn muzikale opleiding aan de Brusselse Koninklijke Muziekschool begon hij op zijn 21e te experimenteren met de basklarinet, waarvoor hij een nieuw 24-kleppensysteem bedacht. Hij bleef experimenteren, ontwikkelde de saxofoon, patenteerde zijn uitvinding, bleef zijn instrumenten verbeteren, … Kortom: hij wijdde zijn hele leven aan de saxofoon! 

Saxofoon soorten

Er zijn zeven soorten saxofoons. De bekendste zijn de sopraan, alt, bariton en tenor.

De saxofoon sopraan is één van de kleinste in de familie en produceert de hoogste tonen. Ze is doorgaans recht maar komt ook in een gebogen vorm voor. De sopraansax lijkt van vorm en klank op een klarinet, maar ze wordt gemaakt in metaal waardoor ze toch anders klinkt. Een sopraansax is moeilijker om te bespelen.

De altsaxofoon of altsax komt het meeste voor. Je herkent ze aan de rechte hals die boven de body abrupt een knik maakt. De altsaxofoon is het bekendst omdat ze past in veel muziekstijlen en aan beginners wordt aangeleerd. De klant is warmer en vetter dan deze van de sopraansax.

Na de altsaxofoon is de tenorsaxofoon de meest voorkomende. De tenorsax heeft een rijke klank en vind je vooral bij big bands, fanfares en harmonie orkesten. Muziek voor de tenorsaxofoon wordt in de G-sleutel geschreven en een octaaf lager gespeeld.

De bariton saxofoon of baritonsax wordt minder gebruikt. Ze heeft een lage en warme klankkleur. Ze werd bekend door het gebruik ervan in vele Motownliedjes. Qua vorm onderscheidt de baritonsax zich van de rest door een 2-tal extra 180° bochen bij het mondstuk. Je vindt de bariton saxofoon in fanfares en harmonie orkesten. 

Digitale saxofoon

Naast akoestische saxofoons vind je bij Van de Moer Instruments ook digitale saxofoons. Zo'n digitale saxofoon neem je makkelijk mee onderweg. Ze produceert elke mogelijke sound van verschillende saxofoonmodellen maar ook van andere blaasinstrumenten zoals de klarinet en de trompet. Handig, die veelzijdigheid!  

Onze saxofoon merken

Yamaha saxofoon 
Stagg 
Roland
Levante

Saxofoon promo’s

Je saxofoon of ander blaasinstrument online kopen met korting? Dat kan bij Van de Moer Instruments! Neem een kijkje in de promotiehoek en ontdek verschillende blaasinstrumenten aan verlaagde prijzen.

Saxofoon winkel

Kom zeker ook eens langs in één van onze muziekwinkels! Onze specialisten geven je gepast advies terwijl jij de saxofoons uitgebreid kan testen.