Basgitaren

Basgitaren

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 555

Van hoog naar laag sorteren
  1. Cort B4FL Fretless Transparant Black Basgitaar
    Special Price € 575,00 Regular Price € 915,00
  2. Cort GB64JJ Naturel
    € 575,00

Basgitaar kopen bij Van de Moer Instruments

De elektrische basgitaar zoals we deze vandaag kennen kent zijn oorsprong in de jaren ’30. Die eerste pogingen waren echter geen succes. Het was pas met de intrede van de Fender Precision Bass, begin jaren ’50, dat de basgitaar aan zijn steile opmars begon. Het geheim van de Precision lag hem in het feit dat deze de eigenschappen van een contrabas en de elektrische gitaar verenigden. Het typische geluid van de Precision sloeg aan in de opkomende pop- en rockmuziek, maar minder in de jazzwereld. Daarom ontwikkelde Fender begin jaren ’60 de Fender Jazz Bass, een basgitaar die ontwikkeld werd om de liefhebbers van de contrabas meer aan te spreken. Beide modellen basgitaar zijn tot op vandaag nog steeds in productie en erg populair.

 

Akoestische of elektrische basgitaar?

Bij de basgitaar heb je de keuze tussen akoestische en elektrische basgitaren.

Weet wel dat je in beide gevallen nood hebt aan een versterker om het geluid duidelijk te horen. De meeste muzikanten zullen kiezen voor een elektrische basgitaar. Is jouw muziekgenre niet zo hard of speel je graag unplugged, dan kan je overwegen om te kiezen voor een akoestische basgitaar.

Welke basgitaar je het beste kiest ligt aan je smaak, je niveau, gevoel en budget. Duurdere modellen hebben uiteraard een betere afwerking, bespeelbaarheid en klank.

Merken als Fender, Marcus Miller, Tokai, Ibanez en Yamaha hebben een brede range aan basgitaren, van goedkoop naar erg duur. Als je echt naar topkwaliteit zoekt, is de reeks ‘Fender American Ultra’ een echte aanrader. Deze komen qua prijs in de buurt van de € 2500.

Voor beginners is bijvoorbeeld een Ibanez basgitaar een goede optie. Die heb je al vanaf zo’n € 200.

 

Short Scale basgitaar

Ben je iets kleiner of wil je je handen graag af en toe wat laten rusten, dan kan je opteren om te kiezen voor een short scale basgitaar. Dit type basgitaar heeft een kortere hals en meestal ook een iets kleinere body. Deze soort wordt steeds populairder bij grote bands.

De short scale heeft een iets ander speelgevoel en sound.

 

Basgitaar voor beginners

Wil je basgitaar leren spelen? Kies dan als beginner beter niet voor het goedkoopste model, want die zijn veel moeilijker om te stemmen, hebben een slechtere klank en zijn ook niet eenvoudig te bespelen waardoor je sneller zou kunnen opgeven. En laat dat nu net niet de bedoeling zijn!

Wij advsiseren je om te kiezen voor een basgitaar tussen € 170 en € 300 als starter. Hou rekening dat je hierbij waarschijnlijk ook een versterker zal nodig hebben. 

Bij Van de Moer Instruments bieden we eveneens starterspakketten aan voor de beginnende basgitarist. Daarin zit alles wat je nodig hebt om je basgitaar lessen succesvol te beginnen: naast de gitaar vind je er een kleine versterker, aangevuld met een stemmer, kabel, plectrums en een dvd of een lesboek.

Klik hier voor onze selectie basgitaar voor beginners.

Onze basgitaar merken

Voor elke gitarist wat wils

Bij Van de Moer Instruments vind je basgitaren in verschillende kleuren en stijlen. Kies je favoriete exemplaar en het spelen kan beginnen.

Naast basgitaren vind je bij Van de Moer Instruments eveneens elektrische gitaren, akoestische gitaren, gitaaronderdelen, gitaarversterkers, klassieke gitaren, linkshandige gitaren en andere traditionele snaarinstrumenten.

 

Basgitaar promoties

Je basgitaar online kopen met korting? Dat kan bij Van de Moer Instruments! Neem een kijkje in de promotiehoek en ontdek verschillende bassen aan verlaagde prijzen.

 

Kom zeker ook eens langs in één van onze muziekwinkels! Onze gitaarspecialisten geven je gepast advies terwijl jij de basgitaar uitgebreid kan testen.