Promo Orgels

Promo Orgels

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Orgel kopen bij Van de Moer Instruments

Orgels zitten bij Van de Moer Instruments in het bloed: zowel vader Ray, de vroegere zaakvoerder, als Bert, de huidige uitbater, genoten een klassieke opleiding in de kunst van het orgel spelen.

Al die jaren expertise en ervaring maakt dat Van de Moer Instruments exclusief en gecertificeerd hoofdverdeler is van de orgels van Domus en Johannus. Deze merken hebben een unieke positie veroverd in de wereld van het orgel door hun unieke kwaliteit en afwerking en hun niet aflatende research naar nieuwe technologieën die hun instrumenten naar nog grotere hoogten tillen.

 
Het orgel: triomfantelijkste der instrumenten

Het orgel is een relatief oud muziekinstrument: het dateert van de derde eeuw voor Christus. Bij de Grieken en de Romeinen speelde het instrument al een belangrijke rol bij plechtigheden. Later dook het ook op in de christelijke kerk, ondanks de argwaan van de vroege kerkvaders tegenover instrumentale muziek.

Het klassieke orgel bestaat uit volgende onderdelen: pijpen, windlade, kanalen, balg, ventielen, toetsen en koppeling van toets naar ventiel.

Er zijn verschillende soorten orgels die gebruikt worden voor verschillende doeleinden: in de kerk, thuis, in het theater of bij concerten.

 

De verschillende types orgels

Een jazz orgel, ook wel Hammond orgel genoemd, is een elektromechanisch orgel dat vroeger vooral aan kerken werd verkocht. Later werd het ook gebruikt voor jazz, en in grotere mate, voor rock en gospel. Ook al wordt het geluid van een jazz orgel elektronisch opgewekt, qua beleving blijft het een akoestisch instrument. Je kan het een beetje vergelijken met een elektrische gitaar in dat opzicht. Klik hier voor meer details over Jazz orgels.

Sinds jaar en dag is Van de Moer Instruments dé specialist in het verdelen, plaatsen, verhuren en herstellen van klassieke orgels.

Hauptwerk orgels zijn orgels die gebruik maken van Hauptwerk, een beroemde techniek waarmee het geluid van wereldberoemde pijporgels is opgenomen en omgezet naar samplesets. Met een Hauptwerk orgel bespeel je vooraf opgenomen samples die op verschillende locaties in de kerk werden opgenomen. Zo kan je een beroemd kerkorgel tot leven laten komen in jouw huiskamer.

Onze orgel merken

Orgel promoties

Je orgel kopen online met korting? Dat kan bij Van de Moer Instruments! Neem een kijkje in de promotiehoek en ontdek verschillende toetsinstrumenten aan verlaagde prijzen.