Viscount Legend 70's Compact Stage Piano

Viscount Legend 70's Compact Stage Piano

Artikelnr.: 21752
Viscount's elektronische piano, met 73 gewogen toetsen en 2 moduleslots voor extra klanken
Special Price € 1.546,00 Regular Price € 1.890,00
- +
Heb je hulp nodig bij dit product? Contacteer ons!
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU

Viscount Legend 70's Compact Stage Piano

Op NAMM 2020 kondigde Viscount een nieuwe elektrische piano aan. Na het succes van het Viscount Legend Stage Orgel, is het de beurt aan een elektrische piano. Dit onder de naam Legend 70's. 

De Viscount Legend 70's Compact Stage Piano is de lichtste en mobielste variant van de 70's Stage Piano's. De Compact heeft 73 gewogen toetsen, die de authentieke Fender Rhodes-feel emuleren. Heel bijzonder is dat dit instrument volledig modulair is. Er zijn een aantal lege module-slots, waarmee je het toestel kan uitbreiden. Bij de aankoop van een Viscount Legend 70's Compact krijg je twee reeds geïnstalleerde modules: Electric piano en Sound collection. De electric piano bevat verschillende Rhodes-, Wurlitzer- en CP80-klanken, allemaal op basis van physical modelling. Dit garandeert de meest realistische sound, zonder het kwaliteitsverlies dat met sampling gepaard gaat. De Sound Collection-module bestaat uit high definition samples van verschillende vintage-pads, strings en string machines, brass en synths, keyboards en piano's, orgels, gitaren, bells, en een restgroep. Met de drie parameterknoppen kan je daarvan parameters aanpassen als attack, decay, release, filter-cutoff-frequentie, FX-send, FX-rate, FX-depth, aantal drawbars, rotary-speed van de Lesley-emulatie, percussion en vibrato.

Iedere module van de Viscount Legend 70's Compact Stage Piano kan tevens gelijktijdig bespeeld worden, met (voor de meeste modules) telkens twee klanken. Dit is exact hetzelfde concept als de befaamde Nords van Clavia integreren. De Legend Compact heeft echter een veel diepere touché, en de mogelijkheid om nog extra modules aan te sluiten.

Op het Main panel vind je een driebands-EQ terug, een uitgebreide reverbsectie, met onder meer rooms, halls, stages, plates, springs en tapes, en een veelzijdige FX-sectie, met Phaser, Flanger, Chorus, Tremolo, Wah, Amps, Delays en overige effecten. Die kunnen afgesteld worden met een tempo tap-knop, of op de MIDI-clock van het instrument. Elk effect heeft een amount- en rate-knop, om de klank van de Legend tot in de kleinste details te tweaken. Combinaties van twee effecten en de reverb zijn tevens mogelijk.

Ook de aansluitingsmogelijkheden van deze Viscount zijn erg uitgebreid. Zo is er ruimte voor een sustain-pedaal, een program switch-pedaal, twee foot switches en twee expressiepedalen: maar liefst zes pedalen! Daarnaast zijn er vier jack-outputs, een mini-jack-input, een USB to host en to device, en een MIDI-out en -input. Dit instrument is er duidelijk op bedacht om elke podiumsituatie de baas te kunnen, en dat aan een ongeziene prijs voor deze klasse!

Voorlopig verdeelt Viscount nog drie andere modules: één voor akoestische piano's, één voor clavinetten en een laatste External control-module. De External control-module dient om de Viscount Legend 70's te gebruiken als masterkeyboard. Je kan dus je computer of hardware-synths aansluiten en er de parameters van aansturen met behulp van deze module. We verwachten dat er binnenkort meer modules zullen volgen. De Legend Compact heeft plaats voor vier modules, waarvan er dus twee standaard meegeleverd worden. Je kan ze dus niet allemaal tegelijk gebruiken. Dat kan je echter wel op de grotere Legend 70's Artist, met 88 gewogen houten toetsen! Het verschil tussen de twee is dat de Compact gericht is op de emulatie van de Rhodes, terwijl de Artist meer bedoelt is als volwaardige digitale piano. Overigens zijn ze identiek.

Kom de Viscount Legend 70's Compact zeker eens uitproberen in één van ons winkels. Dit moet je zien (en horen) om te geloven!

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=_wKg1E7Uz4g[/YT]

Meer informatie

Meer informatie
MerkViscount