Online orgels kopen
Jazz Orgels

Jazz Orgels

Tonen als

Foto-tabel

Lijst

12 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Tonen als

Foto-tabel

Lijst

12 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Jazz orgel kopen online bij Van de Moer Instruments

Een jazz orgel, ook wel Hammond-orgel genoemd, is een elektromechanisch orgel dat vroeger vooral aan kerken werd verkocht. Later werd het ook gebruikt voor jazz, en in grotere mate, voor rock en gospel. Ook al wordt het geluid van een jazz orgel elektronisch opgewekt, qua beleving blijft het een akoestisch instrument. Je kan het een beetje vergelijken met een elektrische gitaar in dat opzicht. Een jazz orgel is niet aanslaggevoelig zoals een piano maar een goede organist slaagt er toch in om er veel emoties in te verwerken. Je kan enorm veel expressie teweegbrengen met de manier waarop je het jazz orgel bespeelt, het gebruik van het volumepedaal, spelen met de klankkleur met behulp van de drawbars en schakelen met de Lesliebox. Een jazz orgel kopen online kan makkelijk bij Van de Moer Instruments!

Van kerk naar jazz: ontdek onze jazz orgels

Een typerende eigenschap van een jazz orgel is het gebruik van schuifweerstanden, ook wel drawbars genoemd. Die schuifweerstanden dienen als een soort imitatie van de registers bij een pijporgel, om de golfvormen in variërende mate te mengen en op die manier de klankkleur in te stellen. Een andere eigenschap waar de jazz orgels over beschikken is de elektromechanische vibrato. Daaronder kan je het herkenbare key click-geluid, een scherpe aanzet tot de toon, verstaan.

Aan een jazz orgel mogen geen lesliespeakers ontbreken. In een lesliespeaker, of leslie kast, wordt het geluid geroteerd. Bij veel modellen gebeurt dat met een roterende hoorn voor hoog en een roterende trommel voor laag. Daardoor krijgt het geluid een natuurlijke vibrato. Dat heeft allemaal te maken met het Doppler-effect. Geluid dat naar je toe komt, wordt hoger en geluid dat van je afgaat, wordt lager. Denk maar aan de loeiende sirene van een ambulance. Dat effect zorgt er ook voor dat je geluid heel ruimtelijk overkomt. Het geluid zit overal om je heen en je krijgt het gevoel dat je zweeft. Bij Van de Moer Instruments hebben we een mooi assortiment aan jazz orgels van diverse merken. Een jazz orgel kopen online was nog nooit zo makkelijk!

Groovy promoties bij Van de Moer Instruments

Wil je graag een jazz orgel kopen online, met korting? Neem dan zeker een kijkje bij de promoties van de jazz orgels. Blijf je daarnaast graag op de hoogte van onze verschillende acties in de webshop? Of lees je graag leuke nieuwe feitjes en weetjes over de muziekwereld? Schrijf je dan gerust in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van al onze acties, promoties en leuke weetjes. Op onze blog kun je bovendien nu al enkele interessante tips terugvinden! Op zoek naar klassieke orgels, Hauptwerk orgels of orgelpedalen? Bestel via onze webshop of kom eens langs in een van onze winkels.