Keyboards

Keyboards

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 86

Van hoog naar laag sorteren
 1. Casio CT-S1000V Keyboard 61 toetsen
  Special Price € 422,00 Regular Price € 565,00
 2. Medeli AKX10
  € 1.064,00
 3. Medeli M331
  € 229,00
 4. Medeli MK1/GN
  € 73,00
 5. Medeli MK1/WH
  € 73,00
 6. Medeli MK401 keyboard
  € 229,00
 7. Yamaha Genos
  Special Price € 2.495,00 Regular Price € 2.700,00
 8. Yamaha PSR-E273 Black
  € 189,00
 9. Yamaha PSR-E283
  € 148,00
 10. Yamaha PSR-E373 Black
  € 257,00
 11. Yamaha PSR-E473
  € 368,00
 12. Yamaha PSR-EW425
  € 538,00
 13. Yamaha PSR-SX700 Black
  € 1.342,00
 14. Yamaha Tyros 5-76 X
  € 2.000,00

Wat is een keyboard?

Een keyboard is een veelzijdig muziekinstrument dat een scala aan geluiden kan produceren. Het wordt vaak gebruikt in pop-, rock- en elektronische muziekgenres. Met een keyboard kunnen muzikanten melodieën spelen, akkoorden maken en zelfs ritmes programmeren. Het instrument bestaat uit een reeks toetsen, vergelijkbaar met een piano, en is uitgerust met verschillende ingebouwde geluiden en effecten. Een keyboard is de ideale opstapper in de wereld van de muziek: je kan er eindeloos mee experimenteren, het bevat vaak lesfuncties en je kan steeds een aantal dingen programmeren die je zelf niet hoeft te spelen. Kortom: het is een instrument dat je toegang geeft tot een wereld van creativiteit en muzikale mogelijkheden.

Welke soorten keyboards bestaan er?

Er zijn verschillende soorten keyboards beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken. Een van de meest populaire soorten is het arranger keyboard, dat is uitgerust met ingebouwde ritmes en begeleidingen, waardoor je direct een complete band kunt creëren. Daarnaast zijn er ook stage keyboards, die vaak gebruikt worden door professionele muzikanten vanwege hun geavanceerde functies en geluidskwaliteit. Verder zijn er nog portable keyboards, die compact en draagbaar zijn, en MIDI-keyboards, die voornamelijk worden gebruikt voor het maken en bewerken van muziek op een computer. Een bijzondere vorm is de keytar, een keyboard dat al staande wordt bespeeld en er een beetje uitziet als een gitaar met pianotoetsen.

Wat is het verschil tussen keyboards, synthesizers en elektrische piano's?

Hoewel keyboards, synthesizers en elektrische piano's enige overeenkomsten hebben, zijn er ook belangrijke verschillen tussen deze instrumenten. Een keyboard is een alles-in-één instrument met ingebouwde geluiden en effecten, terwijl een synthesizer voornamelijk is ontworpen om geluiden te genereren door middel van elektronische signalen en golfvormen. Synthesizers bieden meer creatieve mogelijkheden en kunnen worden gebruikt om unieke geluiden te creëren. Een elektrische piano daarentegen is specifiek ontworpen om het geluid en het gevoel van een akoestische piano te reproduceren, maar dan in een elektronische of digitale vorm. Een ander belangrijk verschil zit hem in de toetsen. De toetsen van een elektrische piano of stage piano zijn meestal ‘gewogen’ toetsen. Dit soort toetsen imiteert het speelgevoel van een akoestische piano, waarbij je met het indrukken van een toets een hele mechaniek in werking zet en je dus een zeker ‘gewicht’ ervaart. Keyboards en synths hebben meestal niet gewogen toetsen en spelen dus ‘lichter’. Dat maakt wel dat keyboards niet geschikt zijn voor als je wil oefenen voor de pianoles. De lichtere aanslag maakt dat je jezelf immers niet de juiste techniek zal aanleren. In dit geval ben je dus beter af met een elektrische of digitale piano.

Wat zijn de beste merken voor keyboards?

Als het gaat om keyboards, zijn er enkele gerenommeerde merken die bekend staan om hun kwaliteit en innovatie. Yamaha keyboards  zijn enorm in trek, met keyboards die geliefd zijn bij zowel beginners als professionals. Roland keyboards staan ook hoog aangeschreven, met keyboards met geavanceerde functies en uitstekende geluidskwaliteit. Casio keyboards zijn vooral geliefd bij beginners, omwille van de zeer interessante prijs en de vele modellen met lesfuncties. Korg keyboards daarentegen heb je in vele maten en soorten, zowel beginners als pro’s kunnen er hun gading in vinden. Een bijzonder segment waar Korg sterk in is, zijn de zogenaamde Oriental Keyboards, dat zijn instrumenten die gericht zijn op oosterse en Arabische muziek. Tenslotte heb je nog de Medeli keyboards, waar ook vooral beginners hun gading zullen in vinden. Hoewel bijvoorbeeld de gekende AKX-10 een serieus alternatief kan zijn in het segment van de meer gevorderde speler of de ambitieuze beginner.

De beste modellen van keyboards

Er zijn verschillende uitstekende modellen van keyboards beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en prijspunten. De Yamaha Genos is een high-end arranger keyboard dat indruk maakt met zijn geavanceerde functies en uitstekende geluidskwaliteit. Voor beginners is de Yamaha PSR e473 een goede keuze, met een gebruiksvriendelijke interface en veel ingebouwde lessen. De Yamaha PSR e273 is ook een betaalbaar instapmodel met veel mogelijkheden. De Roland EX50 is een veelzijdig stage keyboard met professionele functies en een geweldige speelervaring. De Medeli AKX10 biedt ook geavanceerde functies en een betaalbaar prijspunt. Voor liefhebbers van Korg is de Korg PA1000 een uitstekende keuze, terwijl de Casio CTS300 en Casio LK-S250 betaalbare opties zijn voor beginners.