Nord Nord Grand

Nord Nord Grand

Artikelnr.: 20639
De Nord Grand is de laatste nieuwe creatie van het Zweede Clavia. In dit instrument vind je enkel de beste pianoklanken terug, samen met een unieke synth sample- en effecten-sectie. Dit alles wordt bespeeld door één van de beste gewogen toetsenborden die er te vinden zijn. Dankzij de samenwerking met Kawai komen de toetsen van de Grand met perfecte authentieke hamer-actie, en drievoudige sensoren.
Special Price € 3.419,00 Regular Price € 3.698,60
- +
Heb je hulp nodig bij dit product? Contacteer ons!
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU

Nord Grand Digitale Piano

Het Zweede bedrijf Clavia maakt al enkele jaren het beste voor de ijverige toetsenist. Na de release van de Piano 4, kondigde het de Nord Grand Digitale Piano aan. Naast alle functies waar de Piano 4 over beschikt, heeft de Grand nog een fenomenaal toetsenbed van Kawai, een uitgebreidere interface, een volledige afwerking in het gekende rode hout, en 1 Gb extra samplegeheugen in de pianobank.

Dit instrument biedt de inmiddels berucht hoogwaardige samplekwaliteit van Nord, in combinatie met de toetsen van Kawai, in de vorm van het Kawai Responsive Hammer-klavier. Dat beschikt over niet één, niet twee, maar drie sensoren ... per toets, die de bewegingen van de hamers ongezien nauwkeurig vastleggen. Dit creëert het meest authentieke gevoel, alsof je de duurste vleugel bespeelt ... zonder daar de prijs voor te betalen!

Standaard zijn er namelijk de fantastische pianosamples van Nord meegeleverd: 10 vleugels, 9 buffetpiano's en 10 elektrische piano's. Het geweldige aan Nord is echter dat je zelf volledige controle krijgt over welke klanken je in je instrument wilt laden. Op hun website vindt je honderden gratis hoogwaardige samples terug: synthesizers, Mellotrons, piano's ... Clavia heeft werkelijk alles gesampled, van Steinway tot Fazioli, van Oberheim tot Moog, van Rhodes tot Wurlitzer ... gratis, en in onvoorstelbaar hoogwaardige kwaliteit. Zelfs de handgebouwde pianoforte's en klavecimbels van Maene zijn daar te vinden. Uniek aan de Nord Grand Digitale Piano, ten aanzien van Clavia's andere piano's, is dat dit instrument daarbovenop nog eens over 2 Gb geheugen beschikt om al die klanken in op te slaan. Zo bespeel je enkel de meest gedetailleerde samples, die de kleinste nuance weergeven. Aansluitend daarbij is dat Clavia de snaarresonantie en fysieke toets- en pedaalgeluiden hierbij meesamplet, en afzonderlijk modelleert, waardoor deze instrumenten realistischer klinken dan je ooit voor mogelijk had gehouden. De pedaalgeluiden worden getriggerd met de Nord Triple Pedal, ter waarde van 195 EUR, die je helemaal gratis krijgt bij dit instrument. Naast een sustain-pedaal, krijg je er dus ook een una corda- en sostenuto-pedaal bij.

Samples en effecten


Nord geeft de speler graag de mogelijkheid om 'on the fly' zijn klanken aan te passen. Zo kan je de piano's volledig naar je zin en tot het in kleinste detail tweaken, met de equalizer of de advanced string resonance bijvoorbeeld, of met een combinatie van effecten uit de toegewezen effectensectie. Die heeft onder meer een Tremolo, Phaser, Chorus, Pan, Wah, RM, Flanger, Vibe, Delay en Reverb (Room, Hall en Stage).

Tenslotte is de Grand compatibel met de Piano Monitors en het unieke en op maat gemaakte statief, de Wood Stand V2, om het instrument in de meest optimale omstandigheden te kunnen bespelen.

Kom hem zeker eens uittesten in één van onze winkels, je gelooft je oren niet!

Specificaties:

- Polyfonie: 120-stemmig (pianosectie), 46-stemmig (samplesectie)
- Geheugen: 2 Gb (pianosectie), 512 Mb (samplesectie)
- 'Seamless transition' (klanken wisselen zonder wegvallen van geluid)
- String resonance, pedal noise
- Triple pedal inclusief
- Split- en layerfunctionaliteit

Nord NP-MonitorV2 Speakers afzonderlijk te verkrijgen.

Meer informatie

Meer informatie
MerkNord