Hauptwerk Orgels

Hauptwerk Orgels

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Noorlander Praeludium
    € 6.999,00

Hauptwerk orgel kopen bij Van de Moer Instruments

Orgels zitten bij Van de Moer Instruments in het bloed: zowel vader Ray, de vroegere zaakvoerder, als Bert, de huidige uitbater, genoten een klassieke opleiding in de kunst van het orgel spelen.

Hauptwerk orgels zijn orgels die gebruik maken van Hauptwerk, een beroemde techniek waarmee het geluid van wereldberoemde pijporgels is opgenomen en omgezet naar samplesets. Met een Hauptwerk orgel bespeel je vooraf opgenomen samples die op verschillende locaties in de kerk werden opgenomen. Zo kan je een beroemd kerkorgel tot leven laten komen in jouw huiskamer.

Alle orgelliefhebbers zullen het bevestigen: de Hauptwerk technologie die Orgelmakerij Noorlander toepast is innovatief en ronduit grensverleggend. Zelfs kritische luisteraars worden geraakt door de intense pijporgelklanken.

Bij Van de Moer Instruments, dé orgelwinkel bij uitstek, konden deze orgels dan ook niet ontbreken in het aanbod.

Wat is het verschil tussen Hauptwerk orgels en elektronische orgels?

Bij Hauptwerk orgels ervaar je vooral een 'natuurlijk' geluid. Elk register is namelijk pijp voor pijp opgenomen. Een tijdrovend werk, maar het is de enige manier om het geluid zo realistisch mogelijk weer te geven.

Ook de echte kerkakoestiek en alle andere denkbare bijgeluiden zijn opgenomen, zoals oneffenheden en 'foutjes' in de klank. Daardoor hoor je een 'levend' virtueel orgel, zoals bij een echt pijporgel. Om dat realistische effect te bereiken, is wel een enorme rekenkracht nodig. Hauptwerk orgels zijn dan ook voorzien van een razendsnelle computer.

Inmiddels zijn deze orgels leverbaar met meer dan 100 sets, waaronder de orgels van de Bovenkerk te Kampen, het Cavaillé Coll orgel te Metz, het Bätz orgel te Utrecht en het Trost orgel te Waltershausen. Het aantal beschikbare sample-sets groeit nog steeds! In de toekomst zullen alle belangrijke orgels virtueel bespeelbaar worden.

Als je kiest voor een Hauptwerk orgel ervaar je nog steeds het machtige gevoel om de koning der instrumenten te bespelen. Je voelt de inspiratie en er gaat echt een wereld voor je open.

Je kan de kleur aanpassen op maat zodat dit instrument volledig past in jouw interieur. Een Hauptwerk orgel kopen online, dat is een meubelstuk voor het leven kopen.