Turntables

Turntables

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Pioneer DJ PLX-500-K
    € 399,00
  2. Pioneer DJ PLX-500-W
    € 399,00

Platenspeler kopen bij Van de Moer Instruments

Platenspelers zijn nooit helemaal weggeweest. Ze worden ook wel draaitafel, turntable grammofoon of pick-up genoemd. Met dit toestel speel je vinyl-platen of langspeelplaten (LP’s) af.

In het assortiment platenspelers bij Van de Moer focussen we op platenspelers voor DJ’s, de DJ turntables dus.

Het belangrijkste verschil tussen een DJ draaitafel en een platenspeler voor thuisgebruik is de pitchfader. Als DJ wil je immers twee platen netjes in elkaar kunnen laten overvloeien. Door middel van de pitchfader kan je de snelheid van de plaat aanpassen zodat je ze naar muzikaal tempo toe in mekaar kan laten overgaan.

Toonarm en naald

De toonarm is voorzien van een naald en een cartridge. Je hebt deze beide onderdelen nodig om de plaat te kunnen afspelen. De naald met een diamanten punt loopt langs de groeven van de plaat waardoor ze trillingen opwekt die worden doorgegeven aan de cartridge. Deze bevat een magnetisch veld die de trillingen omzet in een elektrisch signaal. Dat signaal wordt vervolgens versterkt zodat het naar de luidsprekers kan gestuurd worden.

Het installeren van externe luidsprekers is vrij makkelijk als je een platenspeler met een ingebouwde voorversterker koopt. Er zijn ook platenspelers met Bluetooth connectiviteit die je draadloos kan verbinden met draadloze luidsprekers.

Op een DJ turntable vind je vaker een rechte toonarm, dat maakt het makkelijker om te scratchen, en een sferische naald. Dit type naald biedt door zijn ronde vorm een betere bescherming voor je platen.

Snelheid platendraaier

Als de plaat gemaakt wordt worden de groeven in de plaat gesneden op een bepaalde draaisnelheid. Voor een juiste weergave van het geluid speel je de plaat dus af op hetzelfde toerental als diegene waarmee ze gemaakt werd.

Platen zijn ontworpen om afgespeeld te worden op 33 1/3, 45 en 78 toeren. De meest voorkomende snelheid is 33 1/3 toeren.

Platenspeler merken

DJ materiaal voor elk soort feestje

Bij Van de Moer Instruments vind je DJ gear en studioapparatuur aan betaalbare prijzen. Zoek je voor een evenement, feestje of zelfs je winkel aangepaste licht- en geluidsapparatuur? Ook dat vind je bij ons!

Platenspeler promoties

Ben je op zoek naar een turntable met korting? Hier vind je een overzicht van alle artikelen met korting uit verschillende categorieën van de licht- en geluidafdeling.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier. Heb je liever een persoonlijke aanpak? Dan heten wij je van harte welkom in een van onze fysieke winkels in Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Leuven, Geraardsbergen , Gent of Groningen. Tot binnenkort?