Trompetten

Trompetten

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. JUPITER JTR700RQ
    € 744,00
  2. JUPITER JTR710
    € 699,00
  3. Gewa P Trompet - Kunststof Paars
    Special Price € 136,00 Regular Price € 179,00

Trompet kopen online bij Van de Moer Instruments

Een van de populairste blaasinstrumenten is ongetwijfeld de trompet. Ze behoort tot de hoogst klinkende koperblazers. Ze bestaat uit een mondstuk, ventielen en buis en natuurlijk de beker aan het uiteinde.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een trompet voor beginners? 

Denk er vooral aan: je kan een trompet niet stemmen, ze moet van zichzelf goed klinken. Als startend trompettist is het misschien moeilijk om te horen of een trompet zuiver en mooi klinkt of niet, dus laat je eventueel begeleiden door een kenner en ga niet zomaar voor de allergoedkoopste als je op zoek bent naar kwaliteit.  

Soorten trompetten

BES-trompet

De bes-trompet is een populaire keuze voor beginners omdat hij gemakkelijk te bespelen is en een helder geluid produceert. Het wordt ook veel gebruikt in fanfares en orkesten vanwege zijn veelzijdigheid en het vermogen om goed samen te gaan met andere instrumenten. De Bb-stemming betekent dat wanneer de speler een geschreven C op de bladmuziek speelt, deze klinkt als een concert B-flat-noot.

Het ontwerp van de Bb-trompet omvat drie kleppen die de lengte van de buis veranderen, waardoor verschillende toonhoogtes kunnen worden gespeeld. De grootte van het mondstuk heeft ook invloed op de geluidskwaliteit, waarbij grotere mondstukken rijkere tonen produceren, terwijl kleinere mondstukken helderdere geluiden produceren.

De moderne Bb-trompet werd in Frankrijk uitgevonden in het begin van de 20ste eeuw.

Pocket-trompet

Als je een muzikant bent die graag trompet speelt, maar altijd onderweg is, dan is de zaktrompet of pocket-trompet een uitstekende keuze voor jou. Een zaktrompet is een miniatuurversie van de gewone trompet.

Ondanks zijn kleine formaat heeft de zaktrompet toch alle kenmerken van een gewone trompet. Het produceert rijke en levendige tonen die krachtig genoeg zijn om elke kamer te vullen. De geluidskwaliteit van dit blaasinstrument is uitzonderlijk, waardoor spelers muzikale composities kunnen produceren die variëren van klassieke muziek tot jazz en blues.

Herald trompet

De herald trompet wordt gekenmerkt door zijn lange, rechte buis en smalle boring. Dit ontwerp produceert een geluid dat over grote afstanden kan worden gehoord, waardoor het ideaal is voor het aankondigen van belangrijke gebeurtenissen zoals kroningen of veldslagen in de oudheid. De heraut-trompet wordt ook gebruikt in hedendaagse omgevingen zoals parades, processies en zelfs bruiloften.

Het bespelen van de heraut-trompet vereist vaardigheid en precisie vanwege het unieke ontwerp. Het vereist meer ademondersteuning dan andere trompetten vanwege zijn langere lengte, wat betekent dat spelers sterke longen moeten hebben om heldere tonen te produceren.

C-trompet

De C-trompet is een veelzijdig en mooi klinkend instrument dat zijn weg heeft gevonden in veel verschillende muziekstijlen.

Het belangrijkste verschil tussen de C-trompet en zijn tegenhanger, de Bb-trompet, zit hem in de stemming. De C-trompet is iets korter dan zijn neef, waardoor hij met meer gemak hogere tonen produceert. Dit maakt hem ideaal voor het spelen van klassieke muziek, waar vaak hoge tonen nodig zijn. Het geluid van een C-trompet is helder en duidelijk in vergelijking met andere trompetten.

Het gebruik van C-trompetten is terug te voeren op orkestmuziek vanaf de 18e eeuw, toen componisten meer ingewikkelde melodieën begonnen te eisen van koperblazers.

 

 

 

ES-trompet

ES trompet is een revolutionair nieuw blaasinstrument dat alsmaar populairder wordt. Het is een soort E-trompet, wat betekent dat hij is ontworpen om elektronisch te worden bespeeld. Dit maakt het perfect voor muzikanten die willen experimenteren met verschillende geluiden en effecten.

Een van de grootste voordelen van een ES-trompet ten opzichte van een traditionele koperen trompet is zijn veelzijdigheid. Met een E-trompet verander je met één druk op de knop de klank van je instrument. Je kan reverb of delay toevoegen, de toon en het volume aanpassen en zelfs complexe loops met meerdere lagen maken.

Een ander groot voordeel van ES-trompetten is dat ze veel gemakkelijker te bespelen zijn dan traditionele trompetten. Omdat er geen ventielen of slides zijn om je zorgen over te maken, kunnen beginners vrijwel direct beginnen met het spelen van hun favoriete nummers.

D-trompet

Een D-trompet is een type blaasinstrument dat veel wordt gebruikt in orkesten en jazzensembles. Het is vergelijkbaar met een standaard Bes-trompet, maar produceert een hogere toonhoogte vanwege de kortere lengte. De D-trompet is favoriet bij veel muzikanten vanwege het heldere en heldere geluid, dat een extra laag textuur toevoegt aan elke muzikale compositie.

De D-trompet staat ook bekend om zijn veelzijdigheid en bereik. Het kan worden gebruikt om gemakkelijk hoge noten te spelen, waardoor het ideaal is voor solo-optredens of om samen met andere koperblazers te spelen. Bovendien maakt het compacte formaat van het instrument het gemakkelijk mee te nemen, waardoor het een populaire keuze is voor reizende muzikanten.

Piccolo-trompet

De piccolotrompet is eigenlijk een kleinere versie van de standaard bes-trompet, waarbij de buis strakker is gewikkeld om een hogere toonhoogte te produceren.

Ondanks zijn kleine formaat is de piccolotrompet niet minder krachtig dan zijn grotere tegenhanger. In feite vereist het nog meer vaardigheid en controle van spelers vanwege het hogere register en de strakkere buizen. Spelers moeten hun lippen en adem op zeer specifieke manieren gebruiken om de juiste toon en intonatie te produceren die dit instrument vereist.

Bas trompet

De bastrompet is groter dan de traditionele trompet en produceert een lagere toonhoogte. Ze wordt meestal bespeeld door een trombonist en bezit dezelfde toonhoogte als een tenor trombone.

De bastrompet is oorspronkelijk ontwikkeld in het begin van de 20e eeuw als alternatief voor tubaspelers die trompetpartijen moesten dubbelen. Het gaf hen een rijkere, vollere toon die goed samenging met andere koperblazers in een ensemble-setting. Tegenwoordig wordt het niet alleen in klassieke muziek gebruikt, maar ook in jazz en populaire muziek.

Onze trompet merken

Coolwind
Gewa
Jupiter
Levante
SML Paris
Stagg
Yamaha


Trompetten promo’s

Je trompet of ander blaasinstrument online kopen met korting? Dat kan bij Van de Moer Instruments! Neem een kijkje in de promotiehoek en ontdek verschillende blaasinstrumenten aan verlaagde prijzen.