Digitale Piano's

Digitale Piano's

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 178

Van hoog naar laag sorteren
 1. Casio CDP-S160 RD SET Piano Compact
  Special Price € 625,00 Regular Price € 709,00
 2. Casio Privia PX-S5000BK Piano
  Special Price € 905,00 Regular Price € 1.199,00
 3. Casio Privia PX-S6000BK Piano
  Special Price € 1.459,00 Regular Price € 1.835,00
 4. Casio PX-S1100 BK Piano Privia
  Special Price € 549,00 Regular Price € 759,00
 5. Casio PX-S3000 BK Digitale Piano
  Special Price € 734,00 Regular Price € 845,00
 6. Medeli DP280K/BK
  € 1.101,00
 7. Medeli DP460K/BK
  € 1.367,00
 8. Medeli DP650K/BK
  € 1.572,00
 9. Medeli UP203/BK
  € 998,00
 10. Medeli UP203/WH
  € 999,00
 11. Medeli UP81/BK
  € 901,00
 12. Roland LX705-PE
  € 2.249,00
 13. Viscount Classico Piano White
  Special Price € 1.709,00 Regular Price € 2.989,00
 14. Yamaha Clavinova CLP-785 PE Polished Ebony
  Special Price € 4.060,00 Regular Price € 5.379,00

Digitale piano kopen bij Van de Moer Instruments

Wat is een digitale piano?

Een digitale piano, ook wel een elektrische piano genoemd, heeft net zoals een akoestische piano 88 toetsen.

Er zijn digitale piano’s met diverse soorten klavieren: half gewogen toetsen, gewogen toetsen en echte houten toetsen met een veersysteem, uitgebalanceerde gewichten of zelfs een echte hamermechaniek.

De akoestische pianoklank kan op diverse manieren worden gegenereerd. De eerste mogelijkheid is via een sample van een opname, die vervolgens wordt afgespeeld door het indrukken van de pianotoets. Een andere mogelijkheid is dat de pianoklank opnieuw wordt gegenereerd aan de hand van algoritmes en diverse parameters gaande van het type klankkader, geluid van de hamers, intensiteit van het spelen op de toetsen en nog een hele reeks aan mogelijke variabelen.

Sommige piano’s hebben 2 eenvoudige speakers terwijl andere modellen 4 tot 6 speakers hebben met daarbij aparte versterking voor de hoge, midden en lage klanken. Dit geeft een veel realistischere klankweergave waarbij sommige modellen zeer dicht in de buurt komen van een echte akoestische piano, maar dan wel met de voordelen van een digitaal klavier.

De meest voordehand liggende voordelen van een digitale piano zijn: opname functie, hoofdtelefoonaansluiting, volumeknop, MIDI-verbinding voor integratie in je DAW en recording studio.

De verschillende types digitale piano's

Momenteel zijn er 4 soorten digitale piano’s op de markt

 • digitale buffetpiano / homepiano
 • draagbare digitale piano
 • digitale stagepiano
 • digitale vleugelpiano

Bij alle bovengenoemde types elektrische piano’s wordt de klank van hetzelfde type akoestische piano volledig nagebootst.

De digitale buffetpiano's zijn het meest populair en zijn voor alle spelers geschikt, ongeacht het niveau.

De draagbare digitale piano kan je - zoals de naam doet vermoeden - makkelijk opbergen. Hierbij dien je altijd rekening te houden dat het gewicht en het klavier altijd wat lichter zal zijn dan een echte akoestische piano. 

Digitale podiumpiano's zijn gemaakt om mee op te treden waardoor ze geen eigen luidsprekers hebben. Wel beschikken ze over de nodige aansluitingen voor de mengtafel en de externe geluidsinstallatie.

Tenslotte zijn er nog de digitale vleugelpiano's die eruit zien als een echte vleugelpiano, maar dan met eigenschappen van een digitale buffetpiano. Deze modellen hebben vaak ook een betere geluidsweergave en zie je ook opduiken in de echte pianobars.

De voordelen van een elektrische piano

Het klankspectrum van een akoestische piano kan je niet zomaar identiek nabootsen met een elektrische piano. Toch kan je omwille van onderstaande voordelen opteren om een digitale piano te kopen

 • scherp geprijsd: heb je minder budget beschikbaar om te investeren in een piano, dan is een digitale piano een oplossing
 • regelbaar geluidsvolume
 • moet niet gestemd worden = geen jaarlijks terugkomende kost
 • compacter dan een akoestische piano
 • minder zwaar
 • makkelijker verplaatsbaar
 • bepaalde modellen zijn draagbaar
 • opnamemogelijkheid: je kan componeren en opnemen zonder aanschaf van extra materialen of software.
 • hoofdtelefoon aansluiting

De nadelen van een digitale piano

 • verschil in klankweergave
 • toetsgevoeligheid (aanslaggevoeligheid) is anders bij sommige modellen
 • stroomvoorziening nodig

De klank van een digitale piano is afhankelijk van heel wat factoren. De technologie staat echter niet stil en bij sommige types wordt het geluid in real time berekend waardoor de kwaliteit steeds beter wordt. Deze technologie vind je bijvoorbeeld de Roland piano’s met SuperNATURAL-technologie.

Wat zijn gewogen toetsen?

De toetsen van een akoestische piano zijn verbonden met snaren en hamertjes waardoor er een bepaalde speelgevoeligheid aan vast zit. Als je een lage toon aanslaat verschilt dit met een hoge toon. Bij digitale piano’s wordt deze gevoeligheid nagebootst door gewichtjes in de toetsen of een hamertechniek die het speelgevoel zo exact mogelijk nabootst. Bij de beschrijving van onze elektrische piano’s vind je info over het gewogen pianoklavier. Bij de duurdere modellen van elektrische piano’s gaan ze heel ver in het nabootsen van deze akoestische mechaniek, ook door het aanbrengen van een extra laagje op de toetsen waardoor ze meer en meer aanvoelen als toetsen van een vleugelpiano.

Hoe belangrijk vind jij het geluid?

Als je een digitale piano koopt gaat het vooral over het geluid en het gebruiksgemak. Hoe jij dat geluid ervaart is persoonlijk. Naast persoonlijke smaak dien je ook rekening te houden met een aantal andere factoren bij je keuze. In welke ruimte zal de piano komen te staan? In een woonkamer zal ze sneller de rol krijgen van een akoestische piano. Ga je ermee optreden met je band? Dan is het handig om te kunnen overschakelen naar verschillende soorten pianoklanken en dien je rekening te houden met de meest gangbare aansluiting die je op het podium nodig hebt.

Kom dus zeker langs in één van onze winkels zodat je het geluid in de winkelomgeving, door een koptelefoon of via een versterker kan beoordelen.  

Digitale piano versus keyboard

Op het eerste gezicht lijken ze op elkaar een keyboard en een elektrische piano. Terwijl een elektrische piano enkel akoestische pianoklanken nabootst zit een keyboard boordevol geluiden van muziekinstrumenten en biedt ze ook automatische begeleidingen aan.

Het is zeer belangrijk om te weten dat het klavier van een keyboard nooit hetzelfde zal aanvoelen als een digitale piano of een echte piano. De toetsen zijn vaak kleiner en niet gewogen. Wel hebben ze een aanslaggevoeligheid dus spreken we in dit geval vaak over half-gewogen toetsen. De goedkopere keyboards hebben dan weer vaak geen aanslaggevoeligheid waardoor het niet uitmaakt of je hard of zacht op de toets speelt. Het volume zal altijd hetzelfde zijn.

Klik hier om meer te weten over keyboards.

Onze digitale piano merken

Promo's op digitale piano's

Je digitale piano kopen online met korting? Dat kan bij Van de Moer Instruments! Neem een kijkje in de promotiehoek en ontdek verschillende toetsinstrumenten aan verlaagde prijzen.