Melodica

Melodica

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Melodica kopen online bij Van de Moer Instruments!

De melodica. Misschien herken je dit instrument wel nog van vroeger maar ook vandaag is de melodica nog populair. Je vindt ‘m onder meer in de pop-, reggae-, en jazzmuziek. De melodica is een toetsinstrument met zo’n 26 tot 37 toetsen waarbij zijn klank wordt gevormd door luchtstroom.

Doordat je blaast in een mondstuk, krijg je een verschil in luchtdruk. Afhankelijk van de toetst die je indrukt, ontsnapt er lucht via een tongetje (een soort riet) die vervolgens gaat trillen en muziek produceert.

De melodica wordt vaak gebruikt in verschillende muziekgenres, waaronder reggae, jazz en pop. Het lichtgewicht en draagbare karakter maakt het gemakkelijk om mee te nemen en te spelen op het podium of tijdens straatoptredens. Het geluid kan variëren van zacht en zacht tot helder en percussief, afhankelijk van hoe hard de speler erin blaast.

Ondanks het relatief eenvoudige ontwerp kunnen spelers complexe melodieën produceren door verschillende technieken te leren, zoals tonguing, noten buigen en vibrato.

Melodica leren spelen

Speel jij al piano, keyboard, accordeon of orgel? Dan is het bespelen van de melodica erg eenvoudig. Maar ook zonder enige muziekervaring kun je dit instrument makkelijk onder de knie krijgen.

Ten eerste is het belangrijk om vertrouwd te raken met je melodica - de lay-out, knoppen en toetsen - voordat je probeert muziek af te spelen. Als je eenmaal de verschillende noten en geluiden van het instrument begrijpt, is het tijd om je ademhalingstechniek te oefenen. In tegenstelling tot traditionele keyboards of piano's waar je simpelweg toetsen indrukt, moet je bij het spelen van de melodica lucht erin blazen terwijl je tegelijkertijd toetsen indrukt.

 

Onze melodika merken

Melodica Hohner
Stagg melodica


Melodica promo’s


Je melodica blaasinstrument online kopen met korting? Dat kan bij Van de Moer Instruments! Neem een kijkje in de promotiehoek en ontdek verschillende blaasinstrumenten aan verlaagde prijzen.

Winkel voor melodica


Wil je voor een scherpe prijs een melodica kopen? Dan ben je bij Van de Moer Instruments aan het juiste adres. Je vindt er een selectie melodica’s in verschillende prijsklassen. Weet je niet goed welke melodica het meest geschikt is voor jou? Voor extra informatie kun je altijd bij ons terecht!

Kom gerust langs in één van onze muziekwinkels! Onze specialisten geven je gepast advies terwijl jij onze melodica’s uitgebreid kan testen.