Online blaasinstrumenten kopen
Fluiten

Fluiten

Tonen als

Foto-tabel

Lijst

Producten 1-12 van 33

Pagina

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Waardering:
  0%

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  € 8,90
 2. Waardering:
  0%

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  € 649,00
 3. Waardering:
  0%

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  € 299,00

Tonen als

Foto-tabel

Lijst

Producten 1-12 van 33

Pagina

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Fluit kopen online bij Van de Moer Instruments

De fluit is een van de oudste muziekinstrumenten en valt onder de houtblazers. Om geluid te produceren wordt er geen gebruik gemaakt van een riet, maar het komt voort uit de luchtstroom die door het hele lichaam van het instrument uit de gaten wordt geblazen. Je maakt de toonhoogte door met kleppen en/of je vingers de gaten van het instrument af te sluiten. De moderne dwarsfluit bestaat meestal niet meer uit hout, maar wordt nog altijd als houtblazer gecatalogeerd. De fluitfamilie omvat een reeks verschillende soorten fluiten inclusief de piccolo, alto, bas, contrabande en dubbele contrabas fluit. Van blokfluiten en dwarsfluiten tot panfluiten en flageoletten: een fluit kopen online is zo gebeurd bij Van de Moer Instruments.    

Dwarsfluit versus blokfluit

De oudste dwarsfluiten waren gemaakt van bot. Later werd er hout gebruikt en de moderne dwarsfluit bestaat meestal uit metaal. Het is een smalle, rechte buis met een kopstuk, middenstuk met kleppen en voetje als uiteinde voor lagere noten. Zoals de naam duidelijk maakt, wordt dit instrument dwars bespeeld. Ze wordt daarbij altijd naar rechts gehouden. De blokfluit daarentegen bestaat ook uit een buis met gaten en wordt meestal van hout gemaakt, ofwel zachte Europese houtsoorten ofwel harde tropische houtsoorten. Daarnaast zijn er ook blokfluiten uit kunststof. De blokfluit wordt schuin naar voren gehouden.

Ruim aanbod instrumenten

Ben je niet enkel op zoek naar fluiten? Naast een fluit kopen online kun je bij Van de Moer Instruments natuurlijk ook allerlei andere instrumenten vinden. Neem een kijkje op onze webshop. Je vindt er gitaren en drums, piano's en orgels, licht- en geluidsapparatuur, boeken en nog veel meer. Bij elke categorie vind je bovendien verschillende producten in promotie. Blijf je graag op de hoogte van onze acties? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrie en ontvang zo maandelijks een update van de acties en allerhande interessante weetjes uit de muziekwereld. Graag onze instrumenten eens van dichtbij bekijken? Kom langs in onze winkels in Aalst, Antwerpen, Gent of Geraardsbergen en laat je bijstaan door onze experts.