Fluiten

Fluiten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 53

Van hoog naar laag sorteren
 1. Angel ASRG-220
  € 5,00
 2. Angel ASRG-350
  € 8,00
 3. Generation FL-C-NI
  € 14,00
 4. Generation FL-D-BR
  € 12,50
 5. Generation FL-D-NI
  € 13,00
 6. Generation FL-Eb-BR
  € 11,00
 7. Generation FL-Eb-NI
  € 12,00
 8. Generation FL-F-NI
  € 12,00
 9. Generation FL-G-NI
  € 11,00
 10. Belcanto PFK-12
  € 52,00
 11. Belcanto PFK-18
  € 71,00
 12. Generation FL-Bb-BR
  € 13,00
 13. Generation FL-Bb-NI
  € 15,00
 14. Generation FL-C-BR
  € 13,00
 15. Generation FL-F-BR
  € 10,00
 16. Generation FL-G-BR
  € 10,00
 17. JUPITER JFL700
  € 599,00
 18. JUPITER JFL700U
  € 822,00
 19. Meinel MNL-200
  € 19,00

Fluit kopen online bij Van de Moer Instruments

De fluit is één van de oudste muziekinstrumenten. Fluiten behoren tot de houtblazers. 
Om geluid te produceren wordt er geen gebruik gemaakt van een riet, maar het komt voort uit de luchtstroom die door het hele lichaam van het instrument uit de gaten wordt geblazen. Je maakt de toonhoogte door met kleppen en/of je vingers de gaten van het instrument af te sluiten.  

Soorten fluiten

Er bestaan enorm veel soorten fluiten. We lichten graag de bekendste fluitinstrumenten toe.

Altfluit, een dwarsfluit die vaak gebruikt wordt in klassieke muziek. Ze is gestemd in G. 

De blokfluit bepeel je door via het mondstuk lucht tegen de rand van de fluit te blazen. De toon wordt gemaakt door je vingers te plaatsen op de gaten van de blokfluit. Het mondstuk heeft een cilindrische boring waar het zogenaamde blok op wordt geplaatst. In dit blok zit een smalle spleet die de lucht richt op de rand van de fluit (het labium).

De dwarsfluit of concertfluit is de meest gebruikte fluit in de klassieke muziek. De dwarsfluit wordt dwars op de lippen geblazen en staat haaks op de boring van de fluit. Er zijn verschillende soorten dwarsfluiten die zich onderscheiden in bereik en toonhoogte. De moderne dwarsfluit bestaat meestal niet meer uit hout, maar wordt nog altijd als houtblazer gecatalogeerd. 

Een Ierse fluit is een vereenvoudigde versie van de dwarsfluit. De oorsprong ervan ligt in Engeland ergens in de 19de eeuw. Je vindt de Ierse fluit in de Ierse, Schotse en Bretonse volksmuziek. 

De piccolo of sopranino dwarsfluit is de kleinste dwarsfluit. Ze wordt vooral gebruikt in klassieke muziek en maakt vaak deel uit van het symfonie orkest.

Een panfluit is opgebouwd uit buisjes van verschillende lengtes. Je blaast lucht tegen de rand van de buisjes en produceert zo een toon. Deze toonhoogte verschilt per buis. De panfluit is vooral populair in Zuid-Amerika en meer bepaald in Peru en Bolvië.  

  

Dwarsfluit versus blokfluit

De oudste dwarsfluiten waren gemaakt van bot. Later werd er hout gebruikt.  De moderne dwarsfluit bestaat meestal uit metaal. Het is een smalle, rechte buis met een kopstuk, middenstuk met kleppen en voetje als uiteinde voor lagere noten. Zoals de naam duidelijk maakt, wordt dit instrument dwars bespeeld. Ze wordt daarbij altijd naar rechts gehouden. 

De blokfluit daarentegen bestaat ook uit een buis met gaten en wordt meestal van hout gemaakt, ofwel zachte Europese houtsoorten ofwel harde tropische houtsoorten. Daarnaast zijn er ook blokfluiten uit kunststof. De blokfluit wordt schuin naar voren gehouden.  

Flageolet of tin whistle is een fluit met 6 vingergaatjes. Ze komt vooral voor ind e Schotsen en Ierse volksmuziek. 

Onze fluiten merken

Angel
Belcanto
Generation
Jupiter
Levante
Meindel
Moeck
Mollenhauer
Schwarz
SML Paris
Stagg
Yamaha

Fluiten promo’s

Je fluit of ander blaasinstrument online kopen met korting? Dat kan bij Van de Moer Instruments! Neem een kijkje in de promotiehoek en ontdek verschillende blaasinstrumenten aan verlaagde prijzen.

Muziekwinkel voor fluiten

Kom zeker ook eens langs in één van onze muziekwinkels! Onze specialisten geven je gepast advies terwijl jij onze fluiten uitgebreid kan testen.