Johannus Studio 260 light Riverside

Johannus Studio 260 light Riverside

Artikelnr.: 96428
Johannus Studio 260 in Light Riverside
€ 5.590,00
- +
Heb je hulp nodig bij dit product? Contacteer ons!
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU
De Johannus Studio 260 heeft twee klavieren en een stijlvariabele dispositie gevuld met stemmen van vijf authentieke pijporgels en biedt de organist het perfecte instrument om te studeren in elke muziekstijl. Met slechts één druk op de knop kan de organist moeiteloos overschakelen van bijvoorbeeld de symfonische naar de romantische samplebank. De gebruikte stemmen zijn afkomstig van echte pijporgels, zoals die van het orgel in de Bovenkerk in Kampen voor de historische stijl, of het Silbermann-orgel uit Dresden voor de barok stijl.

De Johannus Studio 260 heeft een standaard dispositie waarin alleen stemmen van echte pijporgels te horen zijn. Zo bevat de romantische samplebank uitsluitend stemmen van het Vater-Müller-orgel in de Oude Kerk in Amsterdam, terwijl de historische samplebank de klanken van het Hinsz-orgel in de Bovenkerk in Kampen reproduceert. Symfonische en barokke stijlen worden vertegenwoordigd door stemmen van Adema (Raalte) en Cavaillé-Coll (Parijs), terwijl de barokke stijl de sfeer van het Silbermann-orgel in de Katholische Hofkirche in Dresden weergeeft. In combinatie met het realistische windmodel en de levensechte convolutiegalm biedt de Johannus Studio 260 een compleet pijporgelbeleving.

De Johannus Studio 260 omvat vier orgelstijlen: romantisch, symfonisch, barok en historisch. Elke stijl bevat stemmen van specifieke historische pijporgels, zorgvuldig gekoppeld aan een bijpassende dispositie om de unieke klank van elke stijl te benadrukken. Sommige tabregisters hebben een dubbele gravering, zoals de Flute Harmonique in de symfonische samplebank, die ook de Quintadeen vertegenwoordigt op de romantische, barok en historische bank. De barok bank op het zwelwerk beschikt zelfs over een volledig prestantenkoor, terwijl de tertiaan en het carillon tot hun recht komen in de historische bank. Hierdoor weet de Johannus Studio 260 op slimme wijze de kenmerkende klanken van elke stijl te interpreteren, waardoor studeren nog nooit zo leuk en realistisch is geweest.

Voor Meer informatie of prijsaanvraag zicht te begeven aan bert@vandemoer.be - 003253213729


De Johannus 260 heeft 31 registers, een 2.1 audiosysteem, 12 unieke galmen en 2 klavieren, dit biedt voor het OranjeCore+-systeem een uitgebreide en veelzijdige pijporgelervaring. Met 2 solo-stemmen, 3 koppels en 2 tremulanten biedt het een rijke klankvariatie. Het stijlvariabele dispositie maakt het mogelijk om moeiteloos tussen verschillende muziekstijlen te schakelen.

De fysieke afmetingen van het orgel zijn als volgt:
- Hoogte (exclusief lessenaar): 115 cm
- Hoogte (inclusief lessenaar): 137 cm
- Breedte: 130 cm
- Diepte (exclusief pedaal): 58 cm
- Diepte (inclusief pedaal): 98 cm

Alternatieven
Viscount Chorum S50 Zwart Luxe
Viscount Chorum S50 Zwart Luxe
Special Price € 5.995,00 Regular Price € 6.750,00
Viscount Chorum S40 Dark kleur
Viscount Chorum S40 Dark kleur
Special Price € 4.795,00 Regular Price € 4.995,00
Johannus Studio 150 Black North Wood
Johannus Studio 150 Black North Wood
Special Price € 4.399,00 Regular Price € 6.450,00

Meer informatie

Meer informatie
MerkJohannus