Gratis verzending naar België en Nederland vanaf € 50.×

Andere Snaarinstrumenten

Artikelen 1 tot 36 van 251 in totaal

Van laag naar hoog sorteren

Artikelen 1 tot 36 van 251 in totaal

Van laag naar hoog sorteren

Ukelele kopen

De ukelele (spreek uit: joekelille) is een snaarinstrument behorend tot de getokkelde luitachtigen, onderverdeeld in de gitaarfamilie. Een ukelele heeft over het algemeen vier nylon snaren. De stemming is verwant aan die van de gitaar; de verhoudingen zijn gelijk aan de hoogste vier snaren van de gitaar, maar de bovenste snaar is een octaaf hoger gestemd. De originele stemming is g'c'e'a' of a'd'f#'b'. Er zijn verschillende formaten zoals (van groot naar klein) de bariton, de tenor, de concert, de sopraan en de sopranino. Een grotere variant van de ukelele is de cuatro.

Mandoline kopen

De mandoline is een snaarinstrument. De mandoline wordt bespeeld met een plectrum. Het instrument is dubbelkorig en heeft acht snaren die twee aan twee hetzelfde gestemd zijn als bij een viool, dus: g - d' - a' - e".

Pas eind van de 19e eeuw wordt op de mandoline de tremolotechniek gebruikt, door het plectrum snel over de dubbele snaren heen en weer te bewegen. Op deze manier kunnen lang aangehouden tonen (sostenuto) gesuggereerd worden. 

Banjo kopen 

Een banjo is een instrument uit een reeks snaarinstrumenten met doorgaans stalen snaren en fretten waarbij de kam op een strak gespannen vel (tegenwoordig meestal van kunststof) rust. Deze constructie bezorgt de banjo zijn karakteristieke geluid; het zorgt ervoor dat de energie die bij het bespelen van de snaren wordt toegevoerd zeer snel weg kan en derhalve een kort maar hard geluid produceert.

Het instrument en de naam is afgeleid van de banjar, een Afrikaans snaarinstrument.

Banjo's zijn er in soorten en maten en allerlei stemmingen.

5-snarige of bluegrassbanjo
Plectrumbanjo
Tenorbanjo
Mandolinebanjo
Gitaarbanjo
Ukelelebanjo
Bouzoukibanjo


Er bestaan een aantal hybride instrumenten waarbij de banjo is 'gekruist' met een ander snaarinstrument. Meestal betreft het hier een combinatie van de klankkast van een banjo (vaak met resonator) met de hals van een ander instrument. Deze waren vooral populair in de eerste decennia van de twintigste eeuw en ontstonden waarschijnlijk om het bespelers van andere instrumenten mogelijk te maken gebruik te maken van het penetrante banjogeluid toen elektrische versterking nog niet beschikbaar was. Er zijn ook combinaties bekend van de hals van een vijfsnarige banjo op een houten klankkast, zoals de bouzouki, maar deze zijn behoorlijk zeldzaam.

Banjo's hebben een tamboerijn-achtige romp die bestaat uit een ronde klankkast die aan de voorkant bespannen is met plastic of perkament. De meeste banjo's worden bespeeld met een plectrum, maar bespelen met de vingers (gitaarbanjo, bluegrassbanjo) gebeurt ook wel. Banjo's worden vaak gebruikt in ragtime, bluegrass en traditionele jazzmuziek.

Sommige banjo's hebben een resonator op de achterkant van de cilinder of een slagplaat aan de voorkant.

Hoofdzakelijk in de Verenigde Staten is er nog een stroming van spelers die nylon-, of soms zelfs darmsnaren prefereert. De instrumenten worden in dat geval ook zonder fretten gemaakt.

Resonator kopen

Een resonatorgitaar is een door John Dopyera ontwikkelde akoestische gitaar waarbij het geluid versterkt wordt door een of meerdere metalen conussen, de zogenaamde resonatoren. Deze resonatoren zijn in een klankkast geplaatst. Door het gebruik van de resonatoren geeft de gitaar een harder geluid dan een vergelijkbaar model zonder resonator.

Veruit de bekendste bouwer van resonatorgitaren is Dobro. De naam Dobro is zo verweven met het fenomeen resonatorgitaar, dat het voor velen een algemene term voor resonatorgitaar geworden is. Een andere bekende specialist in het bouwen van resonator gitaren is National. 

Winkelen per

Selectie verfijnen

Categorie
 1. ()
Prijs
 1. € 0,00 - € 999,99 (247)
 2. € 1.000,00 en daar boven (4)
Merk
 1. Yamaha (8)
 2. Fender (5)
 3. Ibanez (5)
 4. Stagg (57)
 5. D'Addario (4)
 6. Shadow (1)
 7. Lag (12)
 8. Boston (13)
 9. Washburn (1)
 10. Martin (2)
 11. Seagull (3)
 12. Hercules (1)
 13. Tanglewood (4)
 14. Alvarez (3)
 15. Recording King (6)
 16. Gretsch (14)
 17. Wittner (3)
 18. Leonardo (5)
 19. Leho (24)
 20. Korala (16)
 21. Mahalo (11)
 22. Artino (3)
 23. Gewa (5)
 24. Geipel (1)
 25. Prim (6)
 26. Teller (1)
 27. Gold tone (7)
 28. Otto (1)
 29. Eastman (1)
 30. Pirastro (3)
 31. Thomastik (7)