De mooiste Franse gitaren zijn van Lâg

Lag Guitars
Laden...
De mooiste Franse gitaren zijn van Lâg

De mooiste Franse gitaren zijn van Lâg

We zijn heel trots om jullie voor te stellen aan een knappe speler op de gitaarmarkt, namelijk Lâg. Het Franse gitaarmerk is al actief sinds 1981 en timmert steeds meer aan zijn weg richting de top. Ze begonnen initieel met het produceren van elektrische gitaren maar maakten toch de ommezwaai om een bloeiend merk in akoestische gitaren te worden. Nu, jaren en een resem van internationale prijzen later, is Lâg klaar om toe te treden tot de moderne wereld en maken ze ‘slimme’ gitaren waar jij ongetwijfeld verliefd op zal worden.

Ontdek ons assortiment van Lâg

We zullen beginnen bij de basis voor onze allerkleinsten, en dat zijn de ukeleles, baby gitaren en mini gitaren. Het assortiment is gebaseerd op de Tiki Uku, die in de oudheid bekend stond als ‘schepper van de mensheid’. Men geloofde dat de voorstelling van de tiki, meestal een houten beeldje met armen langs het lichaam, korte benen en een krachtig gezicht om boze geesten af te weren, de mensen bescherming en welwillendheid bracht. Het embleem van de Tiki Uku dat alle modellen in deze reeks siert, werd door de Lâg gitaarbouwers gekozen omdat het de heerschappij en invloed van de Tiki en de oneindige gratie van de ukelele, mini gitaren en baby gitaren in één afbeelding combineert. De basisreeks bestaat uit verschillende reeksen:

Lâg 8 & 10 Ukeleles

Zowel de sopraan- als de concertmodellen in deze serie hebben sapele body en een satijnen afwerking. Dit toonhout biedt heldere, aangename tonen voor een betaalbare prijs. Alle modellen worden bovendien geleverd met een gigbag. Het sopraanmodel heet de TKU8S en het concertmodel is te vinden onder TKU8C. De modellen uit de 10-reeks hebben dezelfde kenmerken als de 8-serie, maar komen met een gevoerde gigbag voor extra bescherming. De modellen heten de TKU10C (concertmodel) en de TKU10S (sopraan).

Lâg 110 & 130 Ukeleles

Deze ukeleles zijn verkrijgbaar als baby sopraan, met een slanke body, en een concertmodel, en hebben een massief sapele bovenblad dat gegarandeerd een krachtig geluid en rijke harmonieën voortbrengt. De ukeleles hebben een gewelfde achterkant en hebben een natuurlijke satijnen afwerking die de nerven van het hout benadrukt. Ze worden eveneens geleverd met een gevoerde gigbag. Het baby sopraanmodel heet de BABYTKU110S en het concertmodel draagt de naam TKU110C. Het baby sopraan model uit de 130-reeks, de BABYTKU130S, heeft dezelfde kenmerken als de 110-reeks, maar heeft een bovenblad van massief ceder. Ontdek hem hier.

Lâg 150 Ukeleles

Deze ukeleles zijn verkrijgbaar in drie maten: baby sopraan, concert en tenor. Het bovenblad is hier van massief sparrenhout. Ze hebben een gebogen achterkant en een Shadow voorversterker en tuner, een natuurlijke satijnen afwerking die ook hier weer de nerven van het hout benadrukt en ze komen in een solide gigbag. De modellen heten respectievelijk BABYTKU150SE, TKU150CE en TKU150TE.

Lâg Kapitein Winokio Ukelele

Deze speciale editie is er speciaal voor de fans van Kapitein Winokio. Hij ontwierp zelf het design van deze ukelele en doet daarmee zijn zeelui alle eer aan. Deze kan een fijn cadeautje zijn voor onder de kerstboom, niet waar? Je vindt hem op onze website onder de naam TKU-WINOKIO.

Lâg 8 Baby Guitar

De 8 baby gitaar (model TKT8) heeft een body met de grootte van een tenor ukelele. De gitaar is gemaakt van sapele hout en heeft een mooie satijnen afwerking. Deze startersgitaar, ideaal voor de allerkleinsten die net hun eerste stapjes willen in de gitaarwereld, komt uiteraard ook met een bijpassende draagzak.

Lâg 150 Mini Guitar

Deze serie bestaat uit twee modellen: de TKT150E en de TKB150CE. Ze zijn voorzien van een ‘slim’ body (minder diep) en een massief spruce bovenblad. Ze geeft alle sounds eigen aan een ukelele, maar dan met zes snaren zoals je gewend bent. De 3-bands EQ met ingebouwde tuner maakt dat hij uitermate veelzijdig is voor opnames en concerten. Het TKB150CE is een mini basgitaar, terwijl de TKT150E een mini akoestische gitaar is.

Klassieke Lâg gitaren: de Occitania

De volgende in het rijtje zijn de klassieke gitaren. Lâg heeft ze ondergebracht in de Occitania-reeks en is opgedeeld in verschillende divisies zoals de Occitania 70, Occitania 88, Occitania 118 en Occitania 170. De modellen uit de 70- en 88-serie hebben een bovenblad van massieve ‘Engelmann’ spruce, terwijl de klassieke gitaren uit de 118- en 170-reeks een massief bovenblad van rood cederhout hebben. De satijnen vernis heeft een ‘open pore’-afwerking die zorgt voor een zeer natuurlijke klank en is toegepast op alle gitaren uit dit assortiment. Ze zijn verkrijgbaar in een traditionele vorm of met een cutaway om beter aan de hogere frets te geraken. Opties voor kleinere en linkshandige modellen zijn hier zeker mogelijk! De Occitania is echter niet de enige reeks van klassieke gitaren van Lâg, maar daar komen we hier later op terug.

Slimme gitaren van Lâg: de Smart Guitars

Het is niet verwonderlijk dat in een tijd waarin onze telefoon is uitgegroeid tot een geweldige smartphone, een identiek fenomeen eindelijk kan worden bereikt met de akoestische gitaar. Door het zevenjarige onderzoek van Adrien Mamou Mani te combineren met het beroemde IRCAM laboratorium in Parijs, met 40 jaar expertise, biedt Lâg alle gitaarliefhebbers en nieuwe generatie instrumenten die het beste biedt in technologie en lutherie.

Er zijn twee reeksen van de Smart Guitar verkrijgbaar: de BlueWave (1&2) en de HyVibe. De BlueWave gitaren beginnen met een fenomenaal klinkende akoestische gitaar en laden die op met een Smart technologie. De BlueWave voorversterker geeft je de optie om reverb en delay effecten, of een mix van beide, toe te voegen aan je akoestische instrument, zonder dat je daar externe hardware en kabels voor nodig hebt. het oplaadbare BlueWave systeem is eenvoudig en intuïtief te gebruiken en is ontworpen om je creativiteit te inspireren zonder te verdwalen in een ingewikkelde handleiding. Aan de slag gaan is eenvoudig: zet je gitaar aan, stel de gewenste toon in met de regelknoppen en begin te spelen. Als je zelf niet op je gitaar speelt, kun je je Bluetooth-apparaat aansluiten en muziek rechtstreeks door het systeem streamen, waardoor je gitaar in een Bluetooth-speaker verandert. De BlueWave 2 modellen zijn voorzien van luxueuzere keuzes zoals een Santos palissander body en een glanzende lak. De BlueWave 2 serie is bovendien verkrijgbaar in de meest populaire modellen zoals een Dreadnought, Auditorium, Travel en een klassiek model. Bij ons kan je alvast de TNBW1TE Bluewave 1, TBW1TE BlueWave 1, TBW2TE BlueWave 2, TBW2DCE BlueWave 2, CBW2E BlueWave 2 en TLBW2DCE BlueWave 2 ontdekken, de populairste modellen binnen deze reeks. 

De Lâg HyVibe was de allereerste Smart Guitar ter wereld. Een gitaar die zichzelf kan versterken, eigen effecten kan genereren of zelfs kan veranderen in een Bluetooth-speaker, allemaal zonder kabels, pedalen of versterkers. De reeks is opgedeeld in de HyVibe 10, 15, 20 en 30 en verschilt in de afwerkingsgraad en houtkeuzes zoals massief rode ceder, massieve ‘Engelmann’ spruce en massieve ‘bearclaw’ spruce. Binnen de subdivisies heb je nog de keuze uit traditionele, cutaway, linkshandige en dreadnought uitvoeringen. Als je een beetje mee wil gaan met de evolutie van de technologie, dan is een Lâg Smart Guitar zeker iets voor jou. Ontdek modellen als de THV10DCE-LB HyVibe 10, THV20DCE HyVibe 20 en THV30DCE HyVibe 30 op onze website.

Op reis met je Lâg gitaar

Als avonturier en wereld-ontdekker kan je vanaf nu je gitaar meenemen want Lâg heeft, via zijn Escapade-serie, een lijn van ‘travel’-gitaren gelanceerd. Alle gitaren uit dit aanbod komen met een hele stevige gigbag zodat je ze echt overal mee naartoe kan nemen. Binnen de afwerkingsopties kan je kiezen uit houtsoorten als massieve ‘Engelmann’ spruce, massieve Khaya, massieve rode ceder en massieve gewone spruce voor het bovenblad. De gitaren hebben een handig formaat en sommigen uit de reeks hebben een akoestisch element zodat je zo overal kan inpluggen. Als je vaak onderweg bent, of van jamsessies in het park houdt, dan moet je deze serie zeker overwegen.

Lâg Sauvage

De Sauvage gitaren zetten de Lâg traditie van innovatie voort met Eco Certified Brankowood en een nieuw ontwikkeld eco-friendly lakproces om de impact op het milieu te minimaliseren. De Sauvage-reeks heeft het iconische Lâg French Headstock ontwerp en een ruw gezaagd uiterlijk op de achter- en zijkanten, wat het karakter van de gitaar weerspiegelt. Het is een stoere metgezel, klaar voor avontuur. Het afgeronde achterblad van de Sauvage gitaren produceert een ongeëvenaarde volle klank en zoals je zou verwachten, wordt er een robuuste koffer meegeleverd met elke Sauvage gitaar.

Lâg Tramontane

Tramontane is dé reeks akoestische en klassieke gitaren van Lâg. De eigen styling en de sublieme geluidskwaliteit zorgde voor z’n wereldwijde reputatie. De serie is enorm populair bij allerhande gitaristen. Ze is opgedeeld in verschillende model-reeksen:

Lâg Tramontane 70

De T70 onderscheidt zich in de wereld van de entry-level akoestische gitaar door het massieve spruce bovenblad en een groot speelcomfort, ideaal voor de beginner. Hij is in verschillende configuraties en afwerkingen verkrijgbaar. Bij ons vind je modellen als de T70DCE-BRB, T70ACE, T70A Auditorium en de T70D-BRB.

Lâg Tramontane 88

Bij de Tramontane 88 gaan we een stapje hoger en is het bovenblad van massieve ‘Engelmann’ spruce en de zij- en achterkanten van ‘Honey Khaya’. Er zijn elektro-akoestische modellen beschikbaar.

Lâg Tramontane 98

Khaya, een mahoniesoort uit Afrika, voor het bovenblad en de body van de gitaren, werd gekozen vanwege zijn zachte mids, zeer aanwezige en delicate highs die een onvergelijkbare toonbalans produceren. Het resultaat is een warm, diep geluid dat bluesfans en rootsmuzikanten waarderen, ongeacht hun speelstijl: picking, meer ritmisch of solo. Bij ons vind je modellen als de T98DCE en T98D, beiden Dreadnought gitaren.

Lâg Tramontane 118

Dankzij de Khaya van de body, een hout met een uitstekende stabiliteit, en zijn rood ceder bovenblad met unieke akoestische eigenschappen, domineren de Tramontane 118 de concurrentie in hun prijsklasse. Warme en zachte gitaren die zich zowel op de kleine auditorium of slim body als op de dreadnought, krachtig en precies voordoen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, met of zonder cutaway. In ons assortiment zitten onder meer de T118DCE en T118ASCE-BLK.

Lâg Tramontane 170

De 170-serie heeft een meedogenloze elegantie. De nieuwe kleur ‘cognac brown’ benadrukt de achter- en zijkanen in Khaya, die in combinatie met de Amerikaanse rode ceder top een warme en ronde afwerking geven. De satijnen afwerking van de natuurlijke serie past perfect bij de subtiel geoliede look die we vinden op de kop, de toets en de brug. De bijpassende bindings en rozet voegen de gebruikelijke perfectie toe aan de Lâg-gitaren. Populaire modellen zijn de T170DCE en T170ACE.

Lâg Tramontane 177

Gebaseerd op zijn jarenlange ervaring en verrijkt door de samenwerking met Maurice Dupont, heeft het merk Lâg besloten om het Tramontane assortiment nog verder uit te breiden. Hieruit ontstond de 177 serie, inclusief een paar speciale modellen. Deze collectie, ontstaan uit de wens om van het bestaande pad af te wijken, biedt speciale formaten en stelt de speler in staat om verschillende muzikale universums te verkennen met leuke gitaren tegen een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding.

Lâg Tramontane 270

Aangeboden in drie maten - dreadnought, slim auditorium en parlor, combineert de T270 zorgvuldig gekozen houtsoorten voor hun akoestische kwaliteiten en een voorbeeldige afwerking die je zelden tegenkomt voor deze prijs. Elk model heeft een massief ‘Engelmann’ sparren AA bovenblad en de belofte van een rijk en precies geluid, dat natuurgetrouw wordt gereproduceerd met de Fishman Ink3 voorversterker die in de akoestisch-elektrische versies zit. Ontdek de T270PE hier.

Lâg Tramontane 318

Voor het bovenblad verdiende de T318 de hoogte prestaties van spruce: een solide ‘Engelmann’ van AA kwaliteit met een ruime en krachtige sound dat harmonieus combineert met de rug- en zijkanten in gevlamde ovangkol, een houtsoort dat duidelijke harmonieën combineert met een diepe basklank. Zijn compromisloze bouw weerspiegelt het authentieke Franse vakmanschap.

Kom de Lâg gitaren ontdekken bij Van de Moer Instruments

Zoals gezegd zijn we heel blij dat dit fantastische gitaarmerk in ons assortiment zit. Als we je hebben kunnen overtuigen van de kracht van deze Lâg gitaren dan nodigen we je graag uit in één van onze acht winkels om ze te komen uitproberen. Als je het ganse assortiment wil ontdekken zoals hierboven omschreven, dan raden we je aan om naar onze winkel in Kortrijk af te zakken. Deze heeft een Lâg shop-in-shop waar je kan gaan genieten van deze ongelofelijke gitaren. Bovendien ligt Kortrijk niet zo ver van de grens met Frankrijk, waar de Lâg gitaren vandaan komen. Zo dicht bij de bron ben je nog nooit geweest! Wees welkom!