Roland JU-06A Syntheziser Module

Roland JU-06A Syntheziser Module

Artikelnr.: 21361
Roland Juno JU06A Boutique syntheziser module
€ 437,00
- +
Heb je hulp nodig bij dit product? Contacteer ons!
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU

Roland JU06A


De Roland vintage JUNO-synthesizers van Roland bepaalden volgens velen de klank van de '80s. Almaar meer toetsenisten willen er een, of hebben er spijt van dat ze hun exemplaar destijds verkochten. Dat maakt deze synths steeds populairder op de tweedehandsmarkt. Met de Roland JU-06A krijg je de sound, de look en de functies van zowel de Roland JUNO-60 als de Rolannd JUNO-106 in één betrouwbaar, modern instrument dat je overal mee naartoe kunt nemen.

De Roland JU-06A is compact, maar comfortabel: voor lange studiosessies en epische live optredens. Hij werkt op batterijen en heeft een handige ingebouwde speaker: de roland JUNO reist overal met jou mee. De stevige metalen panelen en vloeiende schuivers met metalen schachten voelen geweldig aan, én zijn bestand tegen het ruwe leven on the road (ze. En hij ziet er ook authentiek uit, met de gekende en geliefde vintage styling.
De Roland JU-06A biedt het beste van de JUNO-60 en de JUNO-106 in één synth. Hij heeft de continue high-pass filter van de 106, de envelope-controllable pulse-width-modulation van de 60, en het unieke filtergedrag van beide: rechtstreeks schakelbaar via het frontpaneel. De sound is niet te onderscheiden van zijn vintage tegenhangers, zélfs niet tijdens het tweaken van de bedieningselementen of bij het gebruik van extreme instellingen. En geen enkele vintage JUNO zou compleet zijn zonder de wervelende sound van zijn legendarische chorus: hier trouw gereconstrueerd.
Hoewel de filter van de Roland JUNO-106 misschien je voorkeur geniet, mis je dan mogelijk de arpeggio-functie van de ROland JUNO-60. De Roland JU-06A heeft ze allebei! En gooit er nog een akkoordengeheugen en ingebouwde sequencer bovenop. Het creëren van sequence-lijnen met een akkoordengeheugen resulteert in polyfone frasen die waanzinnig, vol en dik klinken. Heel ongewoon voor zo’n klein instrument.

Met USB-audio/MIDI én full-size MIDI-aansluitingen speel je en synchroniseer je vrijwel elke apparatuur. Er is ook een externe clock-ingang, zodat je kunt syncen met vintage analoge instrumenten of moderne Eurorack-systemen. Dat is niet alleen handig, maar het gebruik van een externe klok om de ingebouwde sequencer aan te sturen kan ook onverwachte frasen, ritmische variaties en andere leuke ongelukken opleveren.

Dankzij het compacte formaat past de Roland JU-06A vrijwel overal op of in, en is hij eenvoudig te bedienen vanaf een master-klavier of DAW. Voeg een Roland DK-01 Boutique Dock toe voor een gepolijste look en drie handige kantelposities. Of voeg een K-25m Keyboard Unit toe, en je hebt een volledig op zichzelf staand, draagbaar instrument dat een ervaring zonder kabels en andere complicaties biedt.Meer informatie

Meer informatie
MerkRoland