Roland Fantom 7

Roland Fantom 7

Artikelnr.: 21155
Het nieuwste all-in-one werkstationtoetsenbord van Roland dat bedoeld is voor in de studio en op het podium. Gebouwd van ongelooflijke stevig metaal, gevuld met de beste klanken en synthmodulatie engines die er zijn.
Special Price € 3.079,00 Regular Price € 3.989,00
- +
Dit product elders goedkoper gezien? Wij passen het aan.
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU

Roland Fantom 7

Roland Fantom 7 is het nieuwste high-end professionele toetsenbord van Roland. Ze noemen het een creatieve hub, omdat het gemaakt is om hele producties te ontwikkelen en daarnaast is het ook geweldig op een podium. Dit keyboard zal je inspireren en is gemaakt om nieuwe ideeën snel neer te schrijven dankzij de ingebouwde productietools, zoals een geweldige sequencer en de integratie met DAW-software van je computer. Het is nieuw, het is intuïtief en ongelooflijk behulpzaam in allerlei situaties. De uitbreidbare sound engine levert  de beste elektronische en akoestische geluiden, met de diepte en controle om ze op spannende nieuwe manieren te combineren en vorm te geven. Het is ontwikkeld met oerdegelijk materiaal, een metalen behuizing en het heeft de beste 61-, 76- en 88-toetsen klavieren die Roland ooit heeft gemaakt.

Eindeloze mogelijkheden van Synth Gigant
Roland is sinds jaar en dag een legende in synths en sound design. Hun Behavior Modeling Chips zijn het hart van de FANTOM en geven de toetsenist meer controle over sound design dan ooit tevoren. Hoewel de synths digitaal zijn, kun je ze op allerlei manieren tweaken net zoals bij echte analoge synths. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar Roland blijft natuurlijk ook een piano-gigant en ook hier hebben ze werk in gestoken. Roland gebruikt hun beroemde V-Piano-technologie die het geluid en het gevoel van een echte akoestische piano perfect simuleert. Het klavier is Roland's nieuwe veelgeprezen PHA-50 en er is een gloednieuw semi-gewogen klavier voor de modellesn met 61 en 76 toetsen. 

Krankzinnige hoeveelheid LFO
Laagfrequente oscillatoren voegen beweging toe aan statische geluiden. Meer LFO's betekenen meer modulatiemogelijkheden en meer manieren om nieuw terrein te verkennen. FANTOM heeft twee LFO's per 'partial', vier 'partials' per klank - en aangezien je 16 klanken kunt stapelen, is dat maar liefst 128 LFO's per voice. En FANTOM's Step-LFO's hebben 16 stappen met beat-gesynced automation met 37 curve-keuzes per step. Dit creëert lange evoluerende soundscapes, geanimeerde texturen met ontzettend ingewikkelde bewegingen.

Meerdere sequencers
Dit keyboard heeft een productiestijl voor elk muziekgenre. U kunt op de FANTOM op verschillende manieren patterns maken, waaronder met de real en step-time polyphonic sequencer, of met de TR-REC pattern sequencer- beroemd gemaakt door de 808. Dit laatste is fantastisch voor drums.

Er is zelfs een soort door-Ableton-geïnspireerde clipsequencing. Je kunt hele nummers maken door kleine loops op te nemen en ze in de juiste volgorde te plaatsen om zo een nieuw meesterwerk te maken. 

Soft Synth en computerintegratie
FANTOM werkt prima met computers en DAW's. Het heeft een volledig geïntegreerde 16x3 stereo audio-interface en kan DAW's en plug-ins bedienen vanaf het touchscreen. Het kan soft synths in scènes integreren  maar ook klanken van de FANTOM rechtstreeks naar je DAW sturen.

Nog gekker is het feit dat je de soft synth van je DAW kunt besturen met de FANTOM en je kan ze zo met interne klanken layeren, ze in sequenties gebruiken en ze zelfs door de ingebouwde analoge filter sturen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. We worden stiekem een beetje verliefd. 

En als je een enorme gearhead bent zoals wij en misschien zelfs een analoge synth of twee hebt, of een analoge drumcomputer, Roland heeft aan je gedacht. FANTOM heeft twee sets CV / Gate-uitgangen, zodat u het tempo kunt synchroniseren of ze kunt triggeren met het klavier van de Roland Fantom 7 of de sequencers. Verbazingwekkend.

Meer informatie

Meer informatie
MerkRoland