Yamaha Genos2: Your Next Masterpiece

Yamaha's nieuwe topmodel Genos 2 stelt nieuwe normen op het gebied van geluid voor de arranger workstation keyboards en bevat nu de legendarische DX7 FM-technologie, innovatieve Ambient Drums en het hooggeprezen REVelation Reverb van Steinberg. Met Style Dynamics Control heb je de controle over de kracht en dynamiek van alle 800 vooraf ingestelde Styles, wat het spelen met Styles een volledig nieuwe muzikale dimensie geeft. Samen met het nieuwe, contrastrijke en anti-reflecterende display en de Live-Control-LED's zorgen de functies van Genos2 voor een unieke muzikale ervaring.

Met meer dan 1900 voices van de hoogste kwaliteit en 800 begeleidingsstijlen met One-Touch-instellingen die een breed scala van muziekstijlen bestrijken, zult u meteen geïnspireerd raken om uw favoriete liedjes te spelen of zelfs nieuwe muzikale ideeën en composities te creëren.

Meer dan 200 begeleidingsstijlen zijn gloednieuw, en alle bestaande stijlen zijn volledig herzien. Deze bevatten nieuwe geluiden en effecten, inclusief FM-geluidsgeneratie en de mogelijkheid om Ambient Drums en Style Dynamics te gebruiken. Het resultaat is een professionele high-end productie.

Een van de belangrijkste geluiden voor elke toetsenist is de piano. Daarom hebben we niet alleen nieuwe piano's toegevoegd, maar ook bestaande pianogeluiden van veel hogere kwaliteit gemaakt. De CFX, Yamaha's vlaggenschip onder de piano's, heeft nu meer dynamische lagen, een 88-toetsen sampling en een verdubbelde sample-lengte vergeleken met zijn voorganger. Bovendien is er nu een Character Grand beschikbaar, een Duitse, goed bespeelde vleugel uit de jaren 1980. Deze valt op door zijn scherpere maar toch ronde geluid en is perfect geschikt voor pop- en jazzmuziek, onder andere.

De U1 Upright, Yamaha's topklavier, is gestemd om een eigentijdse klank voor moderne popnummers te bieden. Als u op zoek bent naar een meer filmachtige pianoklank, kunt u de rijke, melancholische klank van de nieuwe Felt Piano uitproberen. De SA2-klanken blijven toonaangevend op het gebied van bespeelbaarheid en authenticiteit en bieden articulaties en toonveranderingen die in geen enkel ander hardware-toetsenbordinstrument te vinden zijn.

In Genos2 zijn er nog meer klanken beschikbaar die niet alleen het volledige scala van het orkest bestrijken, maar ook etnische klanken zoals de Duduk, Shakuhachi en een Keltische fluit, die perfect geschikt zijn voor filmmuziek.

 

 

Enkele hoogtepunten

 • FSX-toetsenbord met 76 toetsen inclusief aanslaggevoeligheid en verbeterde aftertouch
 • In totaal 1.990 voices en 75 drum/SFX-kits Extra FM-geluidsopwekker
 • Maximaal 384-stemmige polyfonie (128 voor Preset AWM-voices + 128 voor Expansion AWM-voices + 128 voor FM-voices)
 • In totaal 800 stijlen (720 Pro, 69 Session, 11 Free Play) Nieuwe Ambient Drums
 • Nieuwe Style Dynamics Control
 • Nieuw 9-inch (800 x 480 punten) TFT Color Wide VGA Touch LCD-scherm - anti-reflecterend en dubbel zo helder als Genos 1
 • VA-Sub-LCD (LIVE CONTROL-weergave) met helder/donker-modus
 • LED-indicatoren zijn geïmplementeerd voor draaiknoppen en schuifregelaars
 • Toewijsbaar: joystick, 6 draaiknoppen met LED, 9 schuifregelaars met LED, 9 knoppen
 • Verbeterde effectprestaties: REVelation Reverb van Steinberg, Insertion Effect Bypass in Drum Setup, Nieuwe Multiband Comp voor Insertion Effect
 • 4 EQ-typen voor externe luidsprekers (HS7, HS8, STAGEPAS 600, STAGEPAS 1k mkII)
  Akkord-Looper-functie Bluetooth®-audio USB-audio-interface HDMI-uitgang

 

 

 

VOL MET EEN VARIËTEIT AAN SPANNENDE NIEUWE FUNCTIES

LEGENDAIRE FM-SYNTHESE

De Genos2 heeft nu een twee sound-engines, dus niet alleen de AWM-technologie, maar nu ook FM-synthese. FM heeft een rijk, dynamisch geluid en is onder andere wat de legendarische DX7 van Yamaha aandreef. De synthesizer die het geluid van de jaren 1980 enorm heeft beïnvloed. De iconische DX7-presets en een reeks nieuwe, moderne FM-voices zijn zowel geïntegreerd in de begeleidingsstijlen als in de One-Touch-instellingen en kunnen met één druk op de knop worden opgeroepen.

AMBIENT-DRUMS

Met de nieuwe Ambient Drums kunt u met één Live-controller schakelen tussen een krachtig, droog, direct drumgeluid en een meer ruimtelijke klank. Dit biedt eindeloze mogelijkheden voor het karakter van het geluid bij het spelen met begeleidingsstijlen. Het drumstel is de basis van elke ritmesectie, dus deze mogelijkheid verbetert aanzienlijk uw speelervaring.

REVELATION REVERB

De galm of het reverb-effect wordt vaak verwaarloosd, maar we ervaren het elke dag om ons heen. In de Genos2 wordt de galm gebruikt bij voices, styles, MIDI-songs, Multi-Pads en de microfooningang. Daarom heeft de introductie van de REVelation Reverb van Steinberg zo'n grote invloed op het algehele geluid van de Genos2. REVelation is een galm-effect van extreem hoge kwaliteit, wat leidt tot een transparant, natuurlijk geluid. Het is dus de perfecte aanvulling voor een arranger-workstation, waar de galm over een verscheidenheid aan stemmen, stijlen en zang wordt toegepast.

STYLE-DYNAMIEK-CONTROLE

Voor het eerst in een arranger-workstation kunnen het volume en vooral de dynamiek van alle stijlen, inclusief de User Styles, met een eenvoudige Live-controller worden aangepast. Met een schuivertje kan u de begelijding van pianissimo tot fortissimo schuiven, waardoor die ofwel zacht of luid is. 

BRENG UW MUZIEK NAAR HET VOLGENDE NIVEAU

GROTE, CONTRASTERENDE EN DUIDELIJKE DISPLAYS

Het middelpunt van de Genos2-bediening is het grote 9-inch touchscreen, dat nu contrastrijker is, een antireflectiecoating heeft en 5 graden meer naar de speler is gekanteld. Bovendien heeft het sub-display nu een selecteerbare lichte en donkere modus. Of u nu binnen of buiten optreedt, of onder podiumverlichting, de Genos2-displays zijn duidelijk en gemakkelijk leesbaar.

PLAYLIST

De playlistfunctie is de beste manier om Registratiegeheugenbanken in handige afspeellijsten te organiseren, zodat u ze tijdens uw optreden direct kunt oproepen. Met de bijgewerkte gebruikersinterface kunnen afspeellijstvermeldingen worden gesorteerd van A tot Z of van Z tot A, kunt u alfabetisch door afspeellijstvermeldingen springen en specifieke termen in de vermeldingen filteren. Als u MusicFinder-records importeert van een ouder instrument, wordt de naam van de stijl automatisch overgenomen in de naam van het nieuwe afspeellijstrecord.

DRAAIKNOPPEN MET HANDIGE LED VERLICHTING

De knoppen en schuifregelaars zijn een handige manier om veel aspecten van uw optreden te regelen. Het bijgewerkte Live Control-oppervlak van Genos2 heeft nu LEDs om in één oogopslag de positie van de bedieningselementen aan te geven, die nu ook een 'catch'-functie hebben om het risico op onbedoelde bediening tijdens het optreden te verminderen.

CHORD LOOPER

De nieuwe bedieningsknoppen bieden snelle toegang tot het opnemen en afspelen van akkoordreeksen in realtime. Of u nu uw linkerhand wilt vrijmaken om volledig piano te spelen, secties van een lied wilt opbouwen of een moeilijk stuk muziek wilt oefenen, de Chord Looper stelt u in staat om tot 8 akkoordreeksen in elke bank op te slaan voor eenvoudige toegang tijdens uw optreden. U kunt een onbeperkt aantal banken maken met uw eigen akkoordprogressies, of kiezen uit een reeks ingebouwde presets.

VOCAL HARMONY

U kunt eenvoudig verschillende Vocal Harmony-presets toepassen op uw stem, waarmee uw zangervaring wordt verbeterd door verschillende harmoniepartijen en effecten toe te voegen. Of u nu wilt zingen als een standaard duet, jazzy kwartet of een groot koor, de keuze is aan u. Bovendien kunt u creatief zijn met de Synth Vocoder, waarbij u gesynthetiseerde geluiden kunt manipuleren door eenvoudig in de microfoon te zingen. De microfoon zal de kenmerken van uw stem oppikken, zoals de vorming van klinkers, en deze informatie naar de Synth Vocoder sturen, die de synthstemmen vormt.
Vocal Harmony biedt de artiest een breed scala aan vocale expressie en mogelijkheden die thuis of op het podium kunnen worden genoten.

BLUETOOTH® AUDIO 

U kan uw Bluetooth-apparaat draadloos verbinden met de Genos2. Zo kunt u meespelen met uw favoriete nummers of zelfs alles opnemen wat u hoort met de ingebouwde audiorecorder.

LYRICS DISPLAY

Sluit je Genos2 aan op een extern scherm of tv met behulp van de nieuwe HDMI-poort. Perfect als je een publiek vermaakt of een feest organiseert, kun je direct de tekst van je MIDI- en audionummers laten zien aan iedereen om mee te zingen. Daarnaast kun je ook het hoofdscherm spiegelen of een muzikale partituur weergeven, wat handig kan zijn als je in een duo of band speelt.

MIDI naar STYLE

De magie begint door je MIDI-bestand naar de toepassing te slepen en neer te zetten. In de eenvoudige modus is de conversie naar een Style automatisch. Sla eenvoudig het resultaat op en speel de Style af op je Arrangeer Workstation. In de bewerkingsmodus kun je personaliseren hoe je Style wordt gemaakt. Kies bijvoorbeeld welke tracks uit het MIDI-bestand in je Style moeten worden gebruikt. Specificeer welke delen van het MIDI-bestand worden gebruikt om elk van de style-secties te maken, of herstem en remix om je perfecte Style te creëren.

USB INTERFACE

Geweldig om je optreden te delen met vrienden of voor hoogwaardige muziekproductie: De nieuwe USB-audio-interface maakt het mogelijk om audio van studiokwaliteit op te nemen met elke DAW of de Rec'n'Share-app met slechts één USB-kabel. Als je een video van je optreden wilt maken en delen op platforms zoals YouTube en TikTok, is Rec'n'Share de juiste keuze. Sluit de Genos2 aan op je slimme apparaat en neem tegelijkertijd zowel video als audio op om je video compleet te maken.

Kom naar de VAN DE MOER INSTRUMENTS GENOS 2 DEMO met Peter Baartmans