Ontdek de Nieuwe Fender Player II Series: Specificaties en Innovaties

Ontdek de Nieuwe Fender Player II Series: Specificaties en Innovaties
Laden...
Ontdek de Nieuwe Fender Player II Series: Specificaties en Innovaties

Fender, een naam die synoniem staat voor kwaliteit en innovatie in de gitaarwereld, heeft recent de nieuwe Fender Player II series gelanceerd. Deze serie bouwt voort op het succes van de oorspronkelijke Player serie, met verbeterde specificaties die zowel beginners als gevorderde gitaristen zullen aanspreken. In deze blog duiken we diep in de kenmerken van deze fantastische nieuwe gitaren en waarom ze een must-have zijn voor elke gitarist.

 

 

Wat maakt de Fender Player II Series uniek?

De Fender Player II biedt een reeks verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, gericht op zowel speelgemak als geluidskwaliteit. De gitaren in deze serie zijn beschikbaar in verschillende modellen, waaronder de legendarische Stratocaster, Telecaster, Jazzmaster en Jaguar. Laten we de belangrijkste specificaties van deze gitaren nader bekijken.

Bye bye Pau Ferro

De belangrijkste nieuwe functies zijn de toevoeging van palissander toetsen, die de pau ferro toetsen van oudere Player-modellen vervangen, en nu naast esdoorn als toetsmateriaal dienen. Bovendien hebben de toetsen in de nieuwe Player II-serie nu gerolde randen - een functie die veel werd gevraagd door fans van de Player-lijn - waardoor de toets comfortabeler te bespelen is.

Modern C-Halsprofiel en Gladde Satijnafwerking

De hals van een gitaar is cruciaal voor het speelcomfort, en de Fender Player II gitaren stellen hierin niet teleur. Ze zijn uitgerust met een modern C-halsprofiel dat comfortabel in de hand ligt en ideaal is voor diverse speelstijlen. Daarnaast is de achterkant van de hals voorzien van een satijnen afwerking, wat zorgt voor een zijdezacht gevoel en minder weerstand biedt tijdens snelle positiewisselingen. Dit maakt de Player II gitaren niet alleen geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderde spelers die snelle solo's en complexe akkoordenreeksen willen spelen.

Nieuwe hardware

De Player II-lijn is ook voorzien van verbeterde hardware, met de toevoeging van ClassicGear-stemmechanieken en verbeterde bruggen. Ondertussen zijn er ook nieuwe opties voor uitgeholde bodies voor de Stratocaster- en Telecaster-modellen, wat zorgt voor een lichter totaalgewicht en een warmere klankkleur met meer resonantie.

Esthetische Verbeteringen en Kleurvariaties

Naast de technische verbeteringen heeft de Fender Player II Series ook een esthetische update gekregen. De gitaren zijn beschikbaar in een breed scala aan nieuwe kleuren, waaronder klassieke opties zoals 3-Color Sunburst en moderne tinten zoals Opal Spark en Belair Blue. Deze kleuren zijn ontworpen om zowel traditioneel als eigentijds uit te zien, waardoor elke speler een gitaar kan vinden die bij zijn of haar persoonlijke stijl past.

Betrouwbare Hardware en Stemming

Niets is frustrerender dan een gitaar die constant ontstemd raakt. De Fender Player II Series maakt gebruik van betrouwbare Fender standaard tuners en een 2-punts tremolo (voor de modellen met tremolo-arm) voor stabiele stemming en soepele vibrato-effecten. Deze hardware is ontworpen om robuust en duurzaam te zijn, zodat je altijd kunt vertrouwen op de prestaties van je instrument.

Conclusie: Waarom Kiezen voor de Fender Player II Series?

De Fender Player II Series combineert klassieke Fender-kwaliteit met moderne innovaties, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel beginners als ervaren gitaristen. Met verbeterde pickups, een comfortabel halsprofiel, hoogwaardige materialen en een scala aan stijlvolle kleuren, biedt deze serie alles wat je nodig hebt om je speelervaring naar een hoger niveau te tillen.

Bezoek onze website voor meer informatie en ontdek zelf waarom de Player II Series de perfecte toevoeging zijn aan jouw gitaarcollectie.