Ontdek de Arturia KeyLab Essential 88 mk3: Een Nieuwe Standaard in keyboard controllers

Ontdek de Arturia KeyLab Essential 88 mk3: Een Nieuwe Standaard in keyboard controllers
Laden...
Ontdek de Arturia KeyLab Essential 88 mk3: Een Nieuwe Standaard in keyboard controllers

Belovend om een nieuwe standaard te zetten voor gestripte controller-toetsenborden, wordt de nieuwe KeyLab Essential 88 mk3 van Arturia geleverd met een volledig semi-gewogen klavier, samen met een selectie pads, encoders en schakelaars.

Het bedrijf zegt dat dit nieuwste model bewijst dat een controller niet volgepakt hoeft te zijn met complexe bedieningselementen of menu-duiken en ingewikkelde configuratieprocessen nodig heeft om aan de slag te gaan. De release brengt de 88-toetsen controller van de KeyLab Essential-reeks in lijn met de onlangs gelanceerde mk3-modellen met 49 en 61 toetsen en is uitgerust met nieuwe creatieve functies zoals Scale- en Chord-modi en een ingebouwde arpeggiator, en heeft ook een veelzijdiger scala aan presets.

Het semi-gewogen klavier wordt vergezeld door een set van acht drukgevoelige pads die kunnen worden gebruikt om MIDI-noten te spelen of clips en drumvoorbeelden te activeren, en hebben RGB-achtergrondverlichting waarmee ze in kleur kunnen worden gecodeerd. Encoders en faders bieden hands-on controle over instrumentparameters, en het apparaat kan ook direct worden omgeschakeld om als een DAW-controller te fungeren, waar een reeks aangepaste integratiescripts ervoor zorgen dat belangrijke functies correct aan de hardware zijn toegewezen.

Als onderdeel van de Lab-reeks van Arturia betekent dit dat de controller ook integreert met een verzameling van de bekroonde software van het bedrijf, zoals Analog Lab Pro, Pigments en V Collection, die een uitgebreide reeks toetsen, synths, orkestrale geluiden en nog veel meer bieden. Analog Lab Pro wordt meegeleverd bij elke aankoop, samen met Ableton Live Lite, UVI's Model D, Native Instruments' The Gentleman, en proefabonnementen op Loopcloud en Melodics.

De verbinding met een hostcomputer verloopt via een USB-C-poort, en een vijfpins DIN-aansluiting biedt een MIDI-uitgang voor het verbinden van andere hardware-instrumenten en apparatuur. Er is ook een bedieningsingang die een sustain- of expressiepedaal, of een voetschakelaar, accepteert.