Focusrite kondigt de vierde generatie Scarlett aan!

Focusrite kondigt de vierde generatie Scarlett aan!
Laden...
Focusrite kondigt de vierde generatie Scarlett aan!

Focusrite heeft de lancering aangekondigd van de Scarlett 4th Gen serie, die nieuwe versies bevat van hun Solo, 2i2 en 4i4 USB-audio interfaces, evenals een paar nieuwe studiobundels. Met nog betere specificaties dan hun voorgangers, zijn de nieuwste modellen uitgerust met converters uit het vlaggenschip RedNet-assortiment van het bedrijf, en zitten ze boordevol functies die een ongekende gebruiksvriendelijkheid beloven.

De Interfaces

De Scarlett Solo, die naar verluidt ideaal is voor singer-songwriters, is uitgerust met een enkele microfoonvoorversterker, een Hi-Z instrumentingang en een hoofdtelefoonuitgang. Het beschikt ook over een opnieuw ontworpen Air-functie die dankzij de originele volledig analoge Presence-modus en een nieuwe op DSP gebaseerde Harmonic Drive-modus enkele variërende tonale opties biedt. Een paar lijnuitgangen zijn ook voorzien van quater-inch TRS-aansluitingen.

De 2i2 verdubbelt het aantal ingangen en voegt schakelbare lijnniveau/Hi-Z-connectiviteit toe, evenals nieuwe op afstand bediende voorversterkers en enkele krachtige nieuwe functies zoals Clip Safe en Auto Gain, naast de Air-modi. Met de 4i4 krijgen gebruikers alle functionaliteiten van de 2i2, maar dan met nog twee extra vaste lijnniveau-ingangen, een extra paar lijnuitgangen en MIDI I/O op vijf-pins DIN-aansluitingen.

De twee Studio-pakketten bieden dan een alles-in-één bundel die ofwel een Solo- of 2i2-interface combineert met een CM25 MkIII studio-condensatormicrofoon en een paar gesloten SH-450-hoofdtelefoons.

Nieuwe Functies

De audiocircuits die in de nieuwe interfaces worden gebruikt, zijn volledig opnieuw ontworpen, waarbij de van RedNet afgeleide converters een indrukwekkend dynamisch bereik van 120 dB leveren, en de voorversterkers in de 2i2 en 4i4 bieden 69 dB aan versterking. Auto Gain kan het ideale opnamevolume instellen na 10 seconden spelen of zingen, terwijl Clip Safe het ingangssignaal continu bewaakt en de versterking indien nodig aanpast, zodat gebruikers zich op hun prestaties kunnen concentreren zonder zich zorgen te maken over niveaus. De fysieke invoer- en uitvoerniveauregelaars maken ook gebruik van een bijgewerkte versie van Focusrite's Dynamic Gain Halos, die gedetailleerde visuele feedback van signaalniveaus bieden.

 

Software

Een Easy Start-tool begeleidt gebruikers snel door het installatieproces, en de interfaces worden geleverd met Ableton Live Lite en een abonnement van drie maanden op Pro Tools Artist. Ook worden plug-ins meegeleverd, met Focusrite's Hitmaker Expansion-softwarebundel die een reeks software-processors biedt van merken als Softube, Native Instruments, Antares en nog veel meer. Een abonnement van twee maanden op Landr Studio is ook inbegrepen, waarmee muziek kan worden gedistribueerd op streamingplatforms zoals Spotify, Apple Music, YouTube Music en TikTok, samen met vijf gratis masters die op elk moment kunnen worden gebruikt.

Ook is de Focusrite Control 2-software inbegrepen, waarmee remote setup en controle van de instellingen van de interfaces vanaf een pc of Mac mogelijk is. Er is ook een loopback-functie, waarmee gebruikers eenvoudig audio naar en van andere computerapplicaties kunnen routeren voor flexibele opname- en streamingopties.