Arturia Astrolab: dé brug tussen studio en stage.

Arturia Astrolab: dé brug tussen studio en stage.
Laden...
Arturia Astrolab: dé brug tussen studio en stage.

Meer dan een jaar lang horen we geruchten van een nieuw performance keyboard waar je virtuele instrumenten of plugins in zou kunnen laden. Een keyboard dat een perfecte brug zou kunnen worden tussen studio en podium voor de moderne bedroomproducer die zich voornamelijk bezig houdt met virtuele representaties van zijn favoriete instrumenten. Initieel zou dit van Native Instruments komen, bekend van de de Komplete plugin bibliotheek. Ook Roland kwam in de buurt met hun Zen-Core en Roland Cloud, maar uiteindelijk is het Arturia, die hun fantastische Analog Lab software hebben kunnen integreren in hun nieuwste hardware: Astrolab.  

Analog lab is Arturia's software instrument bibliotheek. Het is een breed scala aan virtuele maar authentieke representaties van je favoriete instrumenten: piano's, strijkers, orgels, rhodes, hardware synthesizers als de legendarische Juno, CS80, Prophets, noem maar op. Software instrumenten en plugins zijn ontzettend handig in de studio, maar als je die producties ook live wilt brengen, moet je een computer en DAW meesleuren.

Daar is bovendien heel wat risico aan verbonden. Computers kunnen namelijk crashen en software instrumenten zijn niet bepaald licht voor de CPU. Ten slotte moet je heel wat meer apparatuur hebben je virtuele instrumenten op een professionele manier tot aan de front of house te krijgen. Denk maar aan een krachtige audio interface, midi-interface, DI, controllers, etc. Met de Astrolab kan je zelf-ontworpen presets uit je Analog lab, live brengen zonder al deze apparatuur. 

 

Voor muzikanten en producers die de overgang van studio naar podium maken, biedt AstroLab een oplossing die diverse tools, instrumenten en op maat gemaakte geluiden naadloos integreert. Zijn robuuste maar minimalistische ontwerp, in combinatie met op workflow gerichte technologie, zorgt voor moeiteloze integratie van alle elementen, waardoor artiesten in de zone kunnen blijven en hun creatieve flow kunnen behouden zonder compromissen.


AstroLab overstijgt grenzen, waardoor artiesten naadloos kunnen bewegen tussen het podium en de studio zonder te moeten inboeten op geluidskwaliteit of bespeelbaarheid. Elk aspect van AstroLab is zorgvuldig ontworpen met de live-muzikant in gedachten, met intuïtieve bedieningselementen en innovatieve afspeelmodi om nieuwe ideeën te inspireren en boeiende optredens mogelijk te maken.

Met meer dan 1300 ingebouwde presets aangedreven door 10 ingebouwde geluidsengines, waaronder virtuele analoge, wavetable- en granulaire synthese, biedt AstroLab toegang tot een ongeëvenaarde bibliotheek met geluiden. Bovendien kunnen gebruikers hun eigen presets inladen via de Sound Store en bijbehorende software.

De eenvoudige maar krachtige bedieningselementen, aanpasbare FX-knoppen en innovatieve afspeelmodi van AstroLab stellen artiesten in staat zich te concentreren op de uitvoering terwijl ze tegelijkertijd volledige creatieve controle behouden. De mobiele app van AstroLab brengt het gemak van mobiele technologie naar de workflow van optredens, waardoor gebruikers geluiden onderweg kunnen aanpassen en organiseren, onafhankelijk van hun DAW of computer.

Voor verdere aanpassing en sonische verfijning kunnen gebruikers van AstroLab gebruikmaken van Analog Lab Pro, de bijbehorende software, om op maat gemaakte geluiden nauwkeurig af te stemmen, op te nemen en samen te stellen die zijn afgestemd op hun unieke behoeften. Ten slotte kan je Astrolab natuurlijk ook gebruiken als de ultieme controller voor je Analog Lab Pro. 

Specificaties

61-note semi-weighted keyboard

10 sound engines

 - Virtual Analog

 - Samples

 - Wavetable

 - FM

 - Granular

 - Physical modelling

 - Vector Synthesis

 - Harmonic

 - Phase distortion

 - Vocoder

Piano-size keys

Over 1300 in-built sounds from Arturia instruments

Up to 10.000 sounds via Arturia software

Navigation wheel & screen for easy browsing

10 Preset Buttons for quick sound access

4 macro controls for quick editing

17 insert FX & dedicated Delay/Reverb

4 dedicated knobs to control FX

Multis/Keyboard Split

MIDI i/o, audio input, and control pedal I/o

USB-C connection and USB-A host

Bluetooth audio and WiFi for wireless control

Arpeggiator, Looper, Chord & Scale modes