Gratis verzending naar België en Nederland vanaf € 50.×

Fluiten

Artikelen 1 tot 36 van 39 in totaal

Van laag naar hoog sorteren

Artikelen 1 tot 36 van 39 in totaal

Van laag naar hoog sorteren

Fluiten kopen: online bij Van de Moer Instruments

De fluit is een van de oudste muziekinstrumenten en valt onder de houtblazers. Om geluid te produceren wordt er geen gebruik gemaakt van een riet, maar het komt voort uit de luchtstroom die door het hele lichaam van het instrument uit de gaten wordt geblazen. Je maakt de toonhoogte door met kleppen en/of je vingers de gaten van het instrument af te sluiten. De moderne dwarsfluit bestaat meestal niet meer uit hout, maar wordt nog altijd als houtblazer gecatalogeerd. De fluitfamilie omvat een reeks verschillende soorten fluiten inclusief de piccolo, alto, bas, contrabande en dubbele contrabas fluit. Bij Van de Moer Instruments vind je blokfluiten en dwarsfluiten en zelfs panfluiten en flageoletten en bij ons kan je dus in enkele muisklikken fluiten online kopen.    

Dwarsfluit versus blokfluit

De oudste dwarsfluiten waren gemaakt van bot. Later werd er hout gebruikt en de moderne dwarsfluit bestaat meestal uit metaal. Het is een smalle, rechte buis met een kopstuk, middenstuk met kleppen en voetje als uiteinde voor lagere noten. Zoals de naam duidelijk maakt, wordt dit instrument dwars bespeeld. Ze wordt daarbij altijd naar rechts gehouden. De blokfluit daarentegen bestaat ook uit een buis met gaten en wordt meestal van hout gemaakt, ofwel zachte Europese houtsoorten ofwel harde tropische houtsoorten. Daarnaast zijn er ook blokfluiten uit kunststof. De blokfluit wordt schuin naar voren gehouden.

Meer dan fluiten

Ben je niet enkel op zoek naar fluiten? Bij Van de Moer Instrument kan je naast fluiten online kopen natuurlijk ook allerlei andere instrumenten vinden. Neem een kijkje op onze website. Je vindt er gitaren en drums, piano's en orgels, licht- en geluidsapparatuur, boeken en nog veel meer. Bij elke categorie vind je bovendien verschillende producten in promotie. Blijf je graag op de hoogte van onze acties? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief. Dan ontvang je maandelijks een update van de acties en allerhande interessante weetjes uit de muziekwereld.

Winkelen per
Winkelen per

Selectie verfijnen

Merk
 1. Angel
 2. Belcanto
 3. Boston
 4. Generation
 5. Levante
 6. Mollenhauer
 7. SML Paris
 8. Stagg
 9. Yamaha
Prijs
 1. 7
  721
Promotie
 1. On Sale (2)