Arturia PolyBrute

Arturia PolyBrute

Artikelnr.: 26572
Arturia PolyBrute
€ 2.499,00
- +
Heb je hulp nodig bij dit product? Contacteer ons!
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU

Arturia PolyBrute

Synth-liefhebbers unite: de Arturia PolyBrute is hier! De PolyBrute maakt polifonische analoge synthese toegankelijker dan ooit te voren. Het is een zesstemmige synthesizer met 2 VCO’s en één sub-oscillator. De VCO’s kan je afzonderlijk in serie of parallel naar twee filters sturen. Er is een Steiner-filter (-12dB) en een Ladder-filter. De Steiner-filter biedt de keuze tussen high- of low-pass, notch en band. Daarnaast heeft deze filter de inmiddels beruchte Brute Factor-feedbackknop, voor extra bite, growl en nastiness. De Ladder-filter (-24dB) is een Moog-geïnspireerde filter met resonance- en overdrivefunctionaliteit. Na beide filters biedt de Arturia PolyBrute de optie om de totale sound te shapen met een extra master cutoff-filter. Naast subtractieve synthese, heeft de PolyBrute eveneens een ingebouwde FM-synthese-knop. Die moduleert de Steiner-filter met de Ladderfilter, en de Ladder-filter met de noise-generator.

Waar de PolyBrute zich van andere synths onderscheid is de nagenoeg ongeziene shaping- en modulatiefunctionaliteit. Die begint bij de drie envelopes. Die kunnen tevens herhaald worden, zodat ze als extra LFO’s functioneren. Er is een envelope voor de filters, een envelope voor de amplifier, en een vrij toe te wijzen envelope via de modulatiematrix. Met die modulatiematrix kan je de talloze ‘sources’ toewijzen aan maar liefst 32 verschillende bestemmingen. Zo creëer je de meest levendige, organische en bewegende sounds. Sources voor die modulatie omvatten de aanslaggevoeligheid en aftertouch van het toetsenbord, twee expressiepedalen, de driedimensionale X-Y-Z Morphee-controller, het morph-wheel en de aanraakgevoelige Ribbon Controller. Buiten de sources kan de modulatiematrix aangestuurd worden via de drie LFO’s, synchroniseerbaar met de masterclock … Zoals het hoort! Daarbovenop heeft de Arturia PolyBrute een morph-knop, waarmee je binnen eenzelfde patch kan wisselen tussen twee geheel verschillende modulatie-setups, met verschillende sources en of destinations … Alles kan!


Nadat je de meest waanzinnige sounds ontworpen hebt, kan je die door een effectensectie met chorus, phaser, flanger, delays, reverbs en nog veel meer sturen. Uiteraard zijn deze effecten de morphen en aan te sturen vanuit de modulatiematrix. Daarnaast jeeft de Arturia PolyBrute een uitgebreide Sequencer- en Arpeggiatorsectie. Achteraan het instrument vinden we aansluitingen voor twee expressiepedalen en een sustain-pedaal, een fysieke memory protect-knop, aansluitingen voor MIDI in-out en thru, usb-B, twee master out jacks (L,M/R), en een sync in en out. De PolyBrute is een ongezien veelzijdige synthesizer, aan een competitieve prijs. Kom hem zeker eens testen in één van onze winkels, waar we je graag bijstaan met professioneel en persoonlijk advies op maat!