BOSS

BOSS

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 230

Van hoog naar laag sorteren
 1. BOSS Angry Driver JB-2 - Gitaareffect
  Special Price € 181,00 Regular Price € 203,00
 2. BOSS BA-PC15
  € 39,00
 3. BOSS BCB-30X
  € 52,00
 4. BOSS BCB-90X
  € 195,00
 5. BOSS BCK-6
  € 36,00
 6. BOSS BIC-1AA
  € 8,00
 7. BOSS BIC-P10
  € 88,00
 8. BOSS BIC-P10A
  € 82,00
 9. BOSS BIC-PC
  € 9,00
 10. BOSS BMIDI-1-35
  € 9,00
 11. BOSS BMIDI-5-35
  € 13,00
 12. BOSS Bmidi-PB1
  € 12,00
 13. BOSS Bmidi-PB2
  € 15,00
 14. BOSS BPK-12-AM
  € 5,00
 15. BOSS BPK-12-AT
  € 5,00
 16. BOSS BPK-12-BT
  € 5,00
 17. BOSS BPK-12-CH
  € 7,00
 18. BOSS BPK-12-CM
  € 5,00
 19. BOSS BPK-12-CT
  € 7,00
 20. BOSS BPK-72-BH
  € 26,00
 21. BOSS BSC-15
  € 26,00
 22. BOSS BSC-3
  € 13,00
 23. BOSS CS-3 Compressor, Sustainer - Gitaareffect
  Special Price € 105,00 Regular Price € 106,00
 24. BOSS DM-101
  € 454,00

De leukste BOSS producten vind je bij Van de Moer Instruments

Iedereen heeft ongetwijfeld al van BOSS gehoord. Het is een bekend merk van instrumenten en accessoires, vooral bekend om zijn effectpedalen voor elektrische gitaren en basgitaren. Het bedrijf werd opgericht door Ikutaro Kakehashi en werd officieel gestart in 1973 in Japan. De naam ‘BOSS’ komt van het Japanse woord ‘bo-so’ wat baas of leider betekent. Daarmee is de toon gezet, denken we.

In 2002 fuseerde BOSS met het bekende Japanse bedrijf Roland Corporation die al langer bekend stonden om hun rijke geschiedenis aan muziekinstrumenten voor ieder type muzikant. Samen vormen ze op die manier één van de grootste en invloedrijkste spelers in de muziekindustrie. 

BOSS Effectpedalen

De bekendste productlijn van BOSS zijn de effectpedalen. Ze hebben niet alleen enkele iconische pedaaltjes geproduceerd, ze blijven tot op vandaag nog altijd nieuwe pedalen ontwikkelen met uitbreiding naar de multi-effecten en loopstations. Wil je enkele iconen leren kennen? Ontdek er hier alles over:

BOSS DS-1 Distortion

De meestverkochte distortion pedaal aller tijden, dat is de BOSS DS-1. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 1978 en levert een scherpe, krachtige distortion die populair is in verschillende muziekstijlen, van rock tot metal.

BOSS SD-1 Super Overdrive

Deze pedaal biedt een warmere oversturing dan de DS-1 en wordt vaak gebruikt om een verzadigde, gelaagde klank te creëren die vooral tot zijn recht komt in de blues- en rockmuziek.

BOSS MT-2 Metal Zone

Voor liefhebbers van zwaardere genres zoals metal en hard rock is er de MT-2. Hij biedt meer sustain dan de twee bovenstaande pedaaltjes waardoor hij nog krachtiger is.

BOSS DD-8 Digital Delay

Naast de klassieke delay heeft deze pedaal extra functies zoals modulatie, reverse delay en meer. Het is één van de veelzijdigste delaypedalen op de markt.

BOSS TU-3 Chromatic Tuner

De BOSS TU-3 is bij de meest geliefde stempedaaltjes ter wereld omdat hij heel accuraat is waardoor je jouw bas of elektrische gitaar nauwkeurig kan stemmen.

Bij BOSS vind je effectpedalen onder de categorieën Distortion/Fuzz/Overdrive, Delay/Reverb, Pitch/Modulation, Dynamics/Filter, Synth en Tuners. Er is ook een uitgebreid assortiment aan multi-effecten uit de 200- en 500-series, verder heb je de X-serie, een akoestische reeks en allerlei pedaaltjes voor bassisten.

De BOSS Waza Craft-pedalen zijn een speciale reeks effectpedalen die ze ontwierpen om eerbetoon te brengen aan de klassiekers uit hun geschiedenis, met moderne innovaties en hoogwaardige componenten. ‘Waza’ betekent ‘kunst’ of ‘techniek’ in het Japans, en deze pedalen zijn bedoeld om de hoogste graad van vakmanschap en geluidskwaliteit te bieden. Ze worden met de hand geassembleerd in Japan waardoor ze enorm geliefd zijn omwille van het verfijnde geluid. Binnen deze reeks vind je onder meer de DS-1W, SD-1W, BD-2W, FZ-1W en MT-2W.

BOSS Multi-effecten 

De multi-effecten van BOSS zijn processoren die een volledige klanksimulatie aan boord hebben. Je kan er versterkers mee simuleren, effecten toepassen en MIDI-signalen ontvangen en uitsturen van en naar externe bronnen.

BOSS GT-reeks

De GT-reeks is een serie van veelzijdige multi-effectpedalen. Je kan verschillende effecten combineren in één apparaat met inbegrip van distortion, overdrive en modulatie-effecten zoals chorus, flanger en phaser. Er is ook een delay en reverb effect aan boord en zoveel meer. Je kan gemakkelijk door de effecten bladeren en je persoonlijke voorkeur toepassen.

Een ander kenmerk van deze reeks is de mogelijkheid om verschillende versterkers te simuleren. Dit betekent dat je de klank hiervan kan nabootsen zodat je naar hartelust kan experimenteren zonder dat je daar allerlei fysieke versterkers voor in huis moet halen. 

De GT-pedalen hebben geavanceerde routing-opties. Je kan de volgende van de effecten wijzigen, parallelle ketens maken en meer. Je kan jouw presets opslaan om snel te schakelen tussen verschillende instellingen.  

Er zijn verschillende GT-modellen die een ingebouwde looper hebben, wat je de mogelijkheid geeft om verschillende lagen toe te voegen aan jouw gitaarspel. Je hebt ook een USB-poort om verbinding te maken met een computer om zo gemakkelijk parameters aan te passen en firmware updates te installeren.

Binnen deze reeks heb je modellen zoals de GT-1, GT-100, GX-100, GT-1000 en GT-1000CORE. Er is ook een pocket GT model in handig zakformaat zodat je dit overal mee naartoe kan nemen.  

BOSS ME-90

De BOSS ME-90 is een aparte, meer budgetvriendelijke, multi-effectpedaal, die alle functionaliteiten van de GT-reeks heeft maar dan met minder routing-mogelijkheden. Je kan je effecten wel nog steeds in een serie plaatsen. Deze heeft geen USB-connectie maar wel een fijne ingebouwde expressiepedaal om effectparameters in realtime aan te passen.

BOSS Loopstations

Deze effectenreeks is speciaal ontworpen voor het maken van live loops en het creëren van muzikale lagen in realtime. Je kan heel gemakkelijk stukjes inspelen en die dan laten afspelen in een lus. Hierdoor kan je als het ware je eigen live ‘band’ voorzien.

Naast de handige undo/redo-functie, waarmee je een foutieve opname ongedaan kan maken, beschikken de loopstations over een ‘overdubbing’ functie waardoor je extra lagen kan toevoegen aan een bestaande loop. Je kan het tempo en timing manueel aanpassen zodat alles goed met elkaar synchroniseert, zeker als je bijvoorbeeld met een externe loop of backing track werkt.

Sommige van de BOSS loopstations hebben ingebouwde effecten die je kan toepassen op de opgenomen loops. Dat kan bijvoorbeeld delay, reverb of distortion zijn. Ze hebben meerdere aansluitingen zodat je naast je gitaar of bas ook een microfoon en andere klankbronnen kan aansluiten. Je kan presets en opnames opslaan zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de eerder opgenomen loops.

Enkele populaire modellen van de BOSS Loop Stations zijn de RC-1, RC-5, RC-10R en RC-500. Het topmodel binnen de reeks is de RC-505 (tegenwoordig in een mkII-versie). Deze is specifiek ontworpen voor live gebruik dankzij zijn vijf onafhankelijke sporen, hands-on bediening en diverse in- en uitgangen. Daarnaast fungeert hij ook als audio interface voor opnames op je computer.

BOSS Guitar Synthesizers

Naast de klassieke effectpedalen en loopstations maakt BOSS groteske synthesizer-toepassingen voor gitaristen en bassisten. Bij deze reeks kan je, naast multi-effectprocessors, extra pickups vinden die geschakeld kunnen worden met seriële systemen zoals het GK-systeem. Die pickups zorgen voor een digitale signaaloverdracht zodat je heel nauwkeurig te werk kan gaan. In combinatie met de BOSS GM-800 Guitar Synthesizer kan je aan de slag met een natuurlijke speelbaarheid en een grenzeloos creatief bereik. Dat kan natuurlijk ook dankzij de uitgebreide ingebouwde geluidsbibliotheek van 1200 klanken en 70 ritmesounds. 

Binnen dezelfde productlijn vind je extra synthesizer modules zoals de BOSS SY-1000, GP-10 en GR-55. Deze werken echter nog niet met het seriële systeem zoals bij de GM-800 maar maken gebruik van een 13-Pins GK-systeem.

Zoek je eerder een eenvoudigere oplossing in een simpele pedaal-vorm, dat je kan gebruiken met je klassieke gitaar pickups? Daar heeft BOSS ook al heel wat voor je in petto: ontdek de SY-reeks met pedalen zoals de SY-1 (als meest compacte oplossing in stomp-box formaat), SY-200 en SY-300 (die uitgebreider zijn).

Wil je het allemaal nog gemakkelijker? Dat kan! BOSS introduceerde immers recent zijn eerste Eurus GS-1 elektrische gitaar. Ze is gemaakt om als een kameleon in te zetten want ze heeft alles aan boord om te schakelen tussen klassiek en modern. Dankzij de veelzijdige functies kan je moeiteloos schakelen tussen synthesizer- en gewone gitaarsounds. De zes ingebouwde geheugens zijn ideaal voor het opslaan van verschillende synthklanken. De geïntegreerde Bluetooth-verbinding geeft je de mogelijkheid om een editor app te gebruiken of een optionele EV-1-WL draadloze MIDI expressiepedaal aan te sluiten.

BOSS Mixers & Audio oplossingen

De ondersteuning op het vlak van mixen en kwalitatieve audio wordt niet vergeten bij BOSS. In deze reeks vind je bijvoorbeeld twee handige alles-in-één audio hubs om een livestream te maken of audio- en videocontent te maken. Bij de Gigstarter 5 of 8 (de equivalent van het aantal kanalen) plug je jouw gitaar of bas rechtstreeks in, zodat je instant GT-amps en -effecten van topniveau kan gebruiken. Verder sluit je moeiteloos microfoons en extra lijningangen aan en kan je vijf tot acht bronnen mixen terwijl je streamt, inclusief achtergrondmuziek.

Daarnaast vind je de Micro BR-80 terug in het assortiment van BOSS. Deze draagbare acht-track recorder met eBand backing tracks, fase training en live opname modi geeft je de mogelijkheid om overal de perfecte opnames te maken, of het nu van een repetitie of een live performance is. Je kan alles handig opslaan op een SD/SDHC kaart van maximaal 32GB. Het voordeel van deze recorder is dat er een ingebouwde stereo-condensatormicrofoon in zit zodat je ook ’s nachts, wanneer die ene melodie in je hoofd blijft zitten, toch een snelle opname van je idee kan maken. Wedden dat je het anders de volgende ochtend weer vergeten zou zijn?

Zoek je een betrouwbare ritmische metgezel voor al jouw performances en creaties? Dan heeft BOSS de DR-01S Rhythm Partner voor je klaarstaan. Deze ‘virtuele’ percussionist is specifiek ontworpen voor akoestische muzikanten. Hij zit, in tegenstelling tot vele drummachines, boordevol organische percussiegeluiden en eenvoudige, veelzijdige grooves die op een stijlvolle manier de unplugged-ervaring mee ondersteunen. De DR-01S is de perfecte compagnon voor akoestische gitaren en vocals, maar evengoed voor ukeles, violen en piano’s.

BOSS Wireless

Je ziet het tegenwoordig overal: gitaristen en bassisten die draadloos spelen. Vroeger was het ondenkbaar en raakte je vaak verstrikt in een web van kabels, maar BOSS heeft jarenlang ingezet op het onderzoek en verdere ontwikkeling van de beste draadloze systemen voor snaarinstrumenten. Het WL-20/WL-20L Wireless System is daar het resultaat van geworden: deze plug-and-play draadloze systemen zijn perfect geschikt voor gitaar, bas en andere elektronische instrumenten. Je hebt geen gedoe met ingewikkelde installaties dankzij de nieuw ontwikkelde technologie die een eersteklas geluidsperformance levert en een ultra lage latency (2,3ms) biedt. Het bereik van 15 meter en de ingebouwde oplaadbare batterijen die 12 uur meegaan zorgt voor de perfecte draadloze oplossing in vele diverse situaties.

Voorts heeft BOSS een draadloos systeem ontwikkeld voor microfoons (de WL-30XLR) en bieden ze verscheidene zenders en ontvangers zoals de WL-60T (transmitter) en WL-60 (totaaloplossing). Het BOSS WL-50 systeem zorgt dan weer voor een draadloze vrijheid voor pedalboards. Het FS-1-WL footboard tenslotte is een aanpasbare Bluetooth-footswitch voor softwaretoepassingen en MIDI-hardware.

BOSS Stemeffecten

Normaal gezien ken je BOSS meer van hun gitaar- en baseffecten maar sinds enige tijd spitsen ze zich ook toe op zangers en zangeressen, en meer bepaald binnen het segment van de stemeffecten. Binnen deze productlijn vind je een aantal leuke ‘vocal effect processors’ waar je je naar hartelust mee kan gaan uitleven. De BOSS VE-1 en VE-2 zijn compacte oplossingen met in het eerste model gebruiksvriendelijke effecten zoals reverb- en andere studio-effecten. Bij de VE-2 zitten er real-time harmonieën, hoogwaardige effecten, pitch correctie en de mogelijkheid om USB audio door te sturen ingebouwd.

Zoek je het iets geavanceerder? De BOSS VE-500 is een krachtige vocal performer boordevol tools. Hij is bovendien uiterst geschikt in combinatie met gitaar: de VE-500 combineert een professionele geluidkwaliteit met stevige BOSS DSP-power. Hij levert geavanceerde harmonie- en toonhoogtecorrectie-functies, die automatisch de akkoorden volgen die je speelt op je gitaar. Daarenboven bevat hij een krachtige vocoder en handige tools die de kern van het geluid verbeteren. Met de geprogrammeerde geheugens schakel je moeiteloos tussen alle effecten zoals reverb, delay, modulatie, distortion, filters en vele andere. De BOSS VE-500 is de perfecte aanvulling voor elke zingende gitarist.

BOSS Acoustic

We hadden het hierboven al even kort over de BOSS DR-01S als ideale ‘groove’ partner voor alle unplugged muzikanten, maar BOSS heeft daarnaast nog heel wat andere fijne producten in de aanbieding voor ‘akoestische’ muzikanten. Enerzijds is er hun lijn van akoestische versterkers, waar je modellen vindt zoals de Acoustic Singer Live, Acoustic Singer Live LT en de Acoustic Singer Pro. Daarnaast is er een mooi assortiment van akoestische preamps, zoals de BOSS AD-2 en AD-10 en een heuse effectprocessor, de VE-8, voor zang- en akoestische gitaareffecten te gebruiken zoals realtime stemharmonieën, looping en nog veel meer.

BOSS Versterkers

De lijn loopt een beetje door, want naast akoestische versterkers heeft BOSS een krachtig assortiment van versterkers voor elektrische gitaristen en bassisten. De Katana reeks is een fanatische serie van versterkercombo’s, heads en cabines en is gekend om hun stevig geluid, vele on-board effecten en versteker-simulaties, een geavanceerde connectiviteit (zelfs draadloos) en verschillende Tone Setting geheugens. Voor bassisten is er de Katana Bass-serie. 

De BOSS Nextone productlijn is een stapje hoger dan de Katana-reeks: deze versterkers zijn gemaakt om de authentieke tube-sound en -feel te creëren dankzij de innovatieve power amp voicing en een custom Waza speaker met klassieke ‘Blue Bell’-sound.

Zoek je het iets compacter en toegankelijker? Ontdek dan de BOSS Cube-reeks. Deze krachtige en gemakkelijk mee te nemen mobiele versterkers hebben een hoge kwaliteit en heel wat tonen en effecten aan boord. Ook voor bassisten is er hier een model te vinden: de Dual Cube Bass LX van BOSS. Vroeger was deze lijn van Roland maar deze is heden naadloos aan het integreren in de line-up van BOSS.

Als je helemaal wil uitpakken is er de BOSS WAZA serie. Deze reeks bestaat uit de beste versterkers voor gitaristen met de keuze uit diverse heads, cabinets, een ‘tube amp expander’ en draadloze hoofdtelefoons die speciaal ontworpen zijn voor gitaristen en bassisten. 

BOSS Accessoires

Een goede fabrikant binnen de gitarenwereld is natuurlijk niets zonder goede accessoires. BOSS volgt hier natuurlijk in en heeft heel wat fijne zaken in hun assortiment zitten. Of je nu een kabel, effect switcher, foot controller, straps, plectrums, tuners, metronomen, hoezen en koffers, statieven voor versterkers of noem maar wat je wil zoekt, je zal het allemaal in de fantastische line-up van BOSS terugvinden.

De leukste BOSS producten koop je (online) bij Van de Moer Instruments

Het moet gezegd worden, BOSS is één van de grotere spelers in het gitaarlandschap. En wij geloven erin, daarom bieden we dan ook heel wat fijne producten van hen aan. Ontdek ze in één van onze acht winkels of neem een kijkje op onze website. We staan klaar om je te helpen!