Gibson

Gibson

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 219

Van hoog naar laag sorteren

Gibson gitaren koop je bij Van De Moer Instruments

De Gibson-gitaar is een iconisch instrument dat bespeeld wordt door enkele van de grootste muzikanten in de geschiedenis. Van blues spelers tot rockgoden, de Gibson gitaar vind je in verschillende muziekgenres, waardoor het één van de meest herkenbare en gewilde instrumenten op de markt is.
Het bedrijf, opgericht in 1902, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het definiëren van hoe we vandaag de dag muziek maken. Van klassieke elektrische gitaarontwerpen tot akoestische modellen die op podia over de hele wereld te zien zijn, Gibson staat synoniem voor geweldig geluid en tijdloos design. Gibson maakt gitaren met veel toewijding, vakmanschap en aandacht voor detail wat resulteert in superieure klank en gevoel.

Gibson elektrische gitaarmodellen

Gibson gitaren kan je herleiden naar drie basistypes: solid, hollow (ook wel semi-akoestisch genoemd) en semi-hollow.

Gibson solid body

Een solidbody gitaar is een elektrische gitaar zonder klankkast die bestaat uit een massief blok hout (meestal Mahonie).  Gibson solid-body gitaren zijn onder andere de Les Paul, SG, Explorer, Flying V en Epiphone’s klassieke modellen zoals Wilshire.

Gibson Les Paul

De Gibson Les Paul is een iconische elektrische gitaar die gebruikt wordt door enkele van 's werelds beroemdste muzikanten. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 1952 en speelt sindsdien een hoofdrol in de rock-'n-roll. De Les Paul staat bekend om zijn volle klank, solide constructie en unieke styling.
De Gibson Les Paul is gemaakt van mahonie met een esdoorn top en palissander toets. Hij beschikt over twee humbucker-pickups, een Tune-o-matic brug/stopbar-staartstukcombo en een drieweg-pickup-keuzeschakelaar. Deze combinatie geeft het zijn kenmerkende geluid - een rauwe knapperige toon die gemakkelijk kan worden vervormd of verzacht voor verschillende muziekstijlen. Het ontwerp van de gitaar is sinds 1952 quasi ongewijzigd gebleven; er zijn echter in de loop van de tijd kleine wijzigingen aan de hardware aangebracht om de prestaties te verbeteren.
Binnen het assortiment Gibson Les Pauls vind je The Original Collection, The Modern Collection en The Artist Collection en het neusje van de zalm: Custom shop.

Flying V

De Gibson Flying V-gitaar werd voor het eerst uitgebracht in 1958. Deze klassieke elektrische gitaar heeft een aparte vorm met zijn twee "vleugels" die naar de hemel wijzen, waardoor hij een direct herkenbare look krijgt.
De Flying V is ontworpen om comfortabel te zijn voor zowel staande spelers als zittende spelers, waardoor hij ongelooflijk veelzijdig is voor elk type speelsituatie. Naast zijn unieke design staat deze Gibson gitaar ook bekend om zijn vette klank en heldere toon die zich onderscheidt van andere modellen.

Gibson hollow

De Gibson hollow body gitaar is zoals de naam doet vermoeden een elektrische gitaar met holle klankkast voorzien van f-gaten met elementsysteem. Deze bieden een combinatie tussen elektrische en akoestisch spelen en worden daarom soms ook als ‘semi-akoestische gitaar’ aangeduid.
Een Gibson hollow body geeft unieke zachte, frisse en heldere klanken. Het warme geluid is ideaal voor jazz, blues, sixties pop, vintage country en indie-rock. Ze zijn goed unplugged te bespelen doordat ze een redelijk groot akoestisch volume hebben maar komen uiteraard het beste tot hun recht op een degelijke (buizen)versterker.
De Gibson ES-150, Epiphone Casino, Gibson ES-125 en Gibson ES-175 zijn voorbeelden van dit gitaartype.

Gibson semi-hollow

De semi-hollow body, dat is een hollow body gitaar met een massief blok in de klankkast (“centreblock”).  Gibson semi-hollow gitaren geven een volle heldere, precieze toon en voldoende trilling. De klankkast is door zijn mooie warme toon en geweldige veelzijdigheid geschikt voor nagenoeg alle stijlen.
De Gibson ES-335, Gibson ES-345 en Gibson ES-355 zijn voorbeelden hiervan.

Een vraag voor ons? Contacteer ons gerust, want bij professionele apparatuur hoort uiteraard professioneel advies. Tot binnenkort?