Taylor Guitars wordt 50 en viert dat met enkele speciale gitaren

Taylor Guitars wordt 50 en viert dat met enkele speciale gitaren
Laden...
Taylor Guitars wordt 50 en viert dat met enkele speciale gitaren

Wie had kunnen voorspellen dat een kleine gitaarwinkel, in 1974 opgericht door Bob Taylor en Kurt Listug, zou uitgroeien tot een innovatieve marktleider in de gitaarindustrie? Dat moet Taylor wel zijn. Het is dankzij de dealers die in hun gitaren geloofden en hielpen het bewustzijn onder klanten te verspreiden dat ze zo groot zijn kunnen worden. En wij, als trotse Taylor dealer, stellen je dan ook graag hun nieuwste gitaren, speciaal voor deze gelegenheid en in beperkte oplage ontworpen, aan je voor. Lees verder als je er alles over wil ontdekken!

Twee kenmerkende accenten

Vandaag begint Taylor met drie nieuwe gitaren: de 314ce, AD14ce-SB en 814ce Builder’s Edition. Alledrie hebben ze twee unieke kenmerken voor deze vijftigste verjaardag: een speciaal herdenkingslabel aan de binnenkant van de gitaar en ebbenhouten brugpennen met gouden acryl stippen erop. Elke gitaar heeft dan weer zijn eigen specifieke kenmerken die we je graag meegeven:

Taylor 314ce

Deze limited edition 314ce is de eerste van een reeks herdenkingsmodellen die zijn vervaardigd om het mijlpaaljaar van Taylor te vieren. Ze hebben verschillende premium updates toegevoegd aan hun populaire cutaway Grand Auditorium 314ce, te beginnen met een torrefied spruce bovenblad, dat een extra vleugje responsiviteit en warmte toevoegt aan zijn muzikale persoonlijkheid. Hun speciale roasting recept voor het bovenblad maakt het Sitka klankbord iets donkerder en ze hebben dat vintage karakter versterkt met een kunstig gespoten shaded edgeburst rond de body en hals. Een firestripe faux-tortoise slagplaat voegt een gedurfde visuele touch toe, terwijl andere complementaire esthetische details onder andere gouden Taylor stemmechanieken en ebbenhouten brugpennen met gouden acryl stippen zijn.

Andere opvallende kenmerken zijn een 3-ring rozet met contrasterende zwarte en witte purfling, zwarte body binding, Gemstone fretboard/peghead inlays in Italiaans acryl en een rijke, hoogglans body. De gitaar pronkt ook met hun vers ontworpen herdenkingslabel voor het 50-jarig jubileum. Sonisch gezien zal deze Grand Auditorium, tussen het torrefied bovenblad en hun V-Class klankarchitectuur, spelers verrassen met zijn veelzijdige muzikaliteit, en biedt hij het kenmerkende Taylor evenwicht en helderheid met aangename warmte, projectie en sustain. De kenmerkende bespeelbaarheid van hun hals belooft spelers vanaf de eerste aanslag te boeien. Ingebouwde ES2-elektronica en een luxe Taylor-koffer maken het aanbod compleet. Dit alles resulteert in een elegant, prachtig vervaardigd muziekinstrument dat jarenlang zal zorgen voor inspirerende muzikale bezigheden. De productie is beperkt tot 1974 gitaren wereldwijd.

Taylor AD14ce-SB

Taylor voegt een tweede cutaway Grand Auditorium toe aan de American Dream serie. Dit Amerikaanse model, met een massief walnoot en spruce houtpaar, handegespoten tobacco sunburst bovenblad en firestripe slagplaat, levert een speelervaring die net zo muzikaal bevredigend is als zijn visuele allure. Een jubileumgitaar uit de American Dream serie is toepasselijk, omdat de serie zijn naam ontleent aan de gitaarshop waar Bob Taylor en Kurt Listug elkaar voor het eerst ontmoetten. Ze kochten die shop uiteindelijk ook om Taylor Guitars te lanceren in 1974.

De AD14ce-SB volgt het gedistilleerde ontwerp ethos van de serie, met een combinatie van veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht. De firestripe faux-tortoise slagplaat op het bovenblad creëert een boeiende visuele harmonie over de gouden gloed in het midden van de sunburst. Andere ingetogen details zijn comfortverhogende afgeschuinde randen aan de body, een dunne mat afgewerkte body, Italiaanse acryl dot inlays, gouden Taylor stemmechanieken, zilveren side dots en, kenmerkend voor alle 50th Anniversary modellen, gouden acryl-gestippelde ebbenhouten brugpennen.

Sonisch gezien creëert de combinatie van walnoot en sparrenhout een veelzijdig akoestisch palet, waardoor de AD14ce-SB even bedreven is in het produceren van ingewikkelde fingerpicked melodieën, getokkelde akkoorden met levendige sustain, en alles daar tussenin. Walnoot draagt bij aan een uitgesproken midrange en een gebalanceerde mix van warme lage tonen en heldere hoge tonen. De responsiviteit van het spruce bovenblad, samen met hun V-Class voicing architectuur, laat de snaren rinkelen met precisie en oorstrelende muzikale harmonie. Met de populaire Grand Auditorium vorm kunnen spelers rekenen op een full-range gitaar die gemakkelijk reageert op verschillende speelstijlen.

De gitaar is uitgerust met ingebouwde ES2 electronica en een herdenkingslabel voor de 50ste verjaardag, en wordt geleverd met een super-duurzame en toch lichtgewicht AeroCase. Ook hier is de productie gelimiteerd tot 1974 gitaren wereldwijd.

Taylor 814ce Builder’s Edition

Als laatste wapenfeit heeft Taylor deze 814ce Builder’s Edition voor je in petto. Het hart van deze gitaar zit in de twee all-star klankhoutsoorten, namelijk Indisch palissander en ‘sinker’ redwood. Ze bieden gitaristen een sonisch palet om te verkennen met deze Grand Auditorium, tevens uit de collectie van hun 50th Anniversary. Pallisander zorgt voor rijke lage tonen en legendarische sprankelendde hoge tonen. Sinker Redwood, afkomstig van boomstammen die zijn teruggewonnen uit de rivieren van Noord-Californië, combineert de warmte en aanslaggevoeligheid van cederhout met opmerkelijk krachtige projectie en een breed dynamisch bereik. Samen leveren de twee houtsoorten een niveau van tonale verfijning die ook hier wordt versterkt door Taylor’s V-Class voicing architectuur onder de motorkap.

De sonische deugden van de gitaar worden geëvenaard door een suite van ergonomische speeleigenschappen die de Builder’s Edition apart maakt. Een afgeschuinde armrest, afgeschuinde cutaway, afgeschuinde body randen en een voorgevormde Curve Wing brug verhogen het comfort van hun klassieker, Grand Auditorium model. Visuele details zijn onder andere een rozet met enkele ring en groene abalone inlays geaccentueerd met palissander/mapulier/zwarte purfling, een bovenblad met afwisselend zwart/mapulier/rozenhout lagen en een Indiase palissander slagplaat. De hals heeft een Element fretboard en peghead inlays in goudkleurig parelmoer, maple purfling rond de toets en peghead zilveren side dots. De Gotoh 510 antiek gouden stemknoppen maken het plaatje compleet, samen met de palissander achter- en zijkanten die zijn gearceerd met een Kona edgeburst, met een subtiele, contrasterende maple purfling lijn rond de achterkant. Een glanzende afwerking omhult de body in een luxueuze glans die de prachtige contouren benadrukt.

Ook hier zijn de kenmerkende ebbenhouten brug en het label voor de 50ste verjaardag voorzien. Het model heeft ES2 electronica aan boord en wordt geleverd in een Taylor deluxe hardshell koffer. De productie is, u raadt het al, gelimiteerd tot 1974 gitaren wereldwijd.

Taylor gitaren koop je bij Van de Moer Instruments

Ben jij ook zo omver geblazen door deze fantastische aankondigingen van Taylor? Wij alleszins wel! Wil je meer informatie over deze fijne gitaren? Neem contact met ons op en kijk op de website voor alle informatie op de productpagina’s. Onze productspecialisten zijn echte Taylor experts dus kunnen je in raad en daad bijstaan om de juiste keuze te maken. Wees welkom!