Voeg dit product meteen toe aan je winkelmandje!

Yamaha Montage 7

Yamaha Montage 7: bijzonder krachtige synth met waanzinnige klankkwaliteit en -mogelijkheden. Dankzij de geweldige bediening kan je eenvoudig en snel elke klank oproepen of creëren.
€ 3.225,00
Vergelijken

Levertijd op aanvraag

SKU
VDM_0016137

Dit product elders goedkoper gezien? Wij passen het aan.

Beschrijving

Yamaha Montage 7

De Yamaha Montage 7 is de nieuwste krachtpatser synth van Yamaha. Als je zijn uiterlijk bekijkt, merk je meteen de typische 'yamaha-stempel', waardoor de Montage 7 voor Yamaha-adepten meteen vertrouwd zal aanvoelen. Het formaat, daar is alvast over nagedacht: de Yamaha Montage 7 past immers perfect op de achterbank van de tourende muzikant. Ook al ziet de Montage 7 er 'classic' uit, toch is de interface upgedated. Zo kan je begruik maken van een kleuren touch-screen en de 'superknob': een speciale controller waarmee u vele parameters kan controleren.

Motion Control Synthesis Engine

Onder de motorkap huist de  Motion Control Synthesis Engine. Een krachtige processor die twee iconische geluidsprocessors aanstuurt, die krachtiger zijn dan ooit.

De eerste processor is de AWM2, de meest geavanceerde processor die Yamaha ooit heeft gemaakt. De AWM2 maakt gebruik van kwalitatieve waveforms in combinatie met een krachtige synthesis processor. De AWM2 is de koning van de simulatie: of het nu concert piano's, legendarische elektrische piano's, strijkorkesten of elektrische gitaren zijn, de klanken zijn meer dan overuigend en levensecht.

De andere processor is de FM-X. In tegenstelling tot de AWM2, die zich vooral richt op simulatie van bestaande klanken, is de FM-X de processor waarmee je zelf ongelimiteerd klanken kan maken. Met de kleuren touchscreen maak je makkelijk en intuïtief een oneindig scale aan klanken.

Met de Motion Control combineer je moeiteloos de klanken en mogelijkheden van beide processors.

Super Knob

Nieuw is de Super Knob, een soort supercontroller onder één enkele knop. Met deze ene knop maak je dynamische geluidsveranderingen en controleer je verschillende geluidsparameteres simultaan.

Motion Sequences

 De Motion Sequences control is een op tempo gesynchroniseerde, volledig te customiseren controller dat kan toegewezen worden aan gelijk welke synthesizer parameter. Op die manier worden de mogelijkheden op het vlak van klankcreatie nog groter. De Motion Sequences zijn makkelijk en snel te controleren van op het frontpaneel, waardoor je real-time veranderingen kan aanbrengen, wat ongetwijfeld zal leiden tot nieuwe en ongekende vormen van expressie. 

Envelope Follower

De Envelope Follower kan zowel op voorhand opgenomen als live ingespeelde audio gebruiken om gelijk welke synthesizer parameter te beïnvloeden. Zo kan je bijvoorbeelde de kadans van een leuke drumloop gebruiken om aparte ritmes te creëren of kan je met je stem bijvoorbeeld een 'talking' synthesizer aansturen.

Ingebouwde klankbibliotheek

Iedere synth moet genoeg aan boord hebben om jouw creativiteit aan te wakkeren. De Yamaha Montage zal het daaraan niet ontbreken: je beschikt immers over een geweldige collectie aan geluiden. Bv de Yamaha CFX Concert Grand Piano, erg realistische strijkorkesten en houtblazers, vele iconische elektrische piano's,... En bedenk dat je al die sounds ook nog eens zelf eindeloos kan manipuleren!

Compatibel

De Yamaha Montage is compatibel met de Motif XF. Yamaha werkt momenteel ook aan een FM-converter, waarmee je ook de klanken van de DX7 zal kunnen importeren.

Yamaha Montage 7: vol van Effecten

Van hoog kwalitatieve reverbs tot waanzinnig gedetailleerde modelling effecten, de Yamaha Montage is werkelijk volgestouwd met effecten met een ongekende geluidskwaliteit. Gebruik effecten als de Beat Repeat, de Vinyl Break of de Bit Crusher om een moderne EDM sound te gebruiken, of gebruik een sidechain compressor voor een geweldig 'ducking' effect. Ben je meer voor vintage sounds? Dan zullen de analoge delay of de vele versterkersimulaties je zeker aanspreken. Ook als je gaat voor 'pure' geluiden, zoals een echt pianogeluid, zal de Yamaha Montage 7 je zeker niet teleurstellen. Want werkelijk alles is in het werk gesteld om akoestische instrumenten op een natuurlijke manier weer te geven, inclusief de ruimtes waarin deze worden geprojecteerd.

Puur Analoog Circuit en USB/Midi

De Yamaha Montage 7 heeft gebalanceerde outputs met de 'Pure Analog Circuit' technologie, een systeem dat zorgt voor een ideale digitaal-analoog conversie. USB Audio/MIDI Connectie is ook geen probleem voor de Montage 7: met één enkele usb kan u de Montage immers verbinden met je iPad of computer, en heb je de beschikking over 16 kanalen die je tegelijk kan verzenden naar gelijk welke DAW. De USB biedt ook de transfer van Midi over de 16 kanalen.

Ultieme controle

Om al deze functies en mogelijkheden bij te sturen en te controleren beschikt de Yamaha Montage 7 over enkele handige controls, zoals de Touch Screen (in kleur), acht rotary encoders en faders met LED en stepladder LED's. Bovendien kan je met het toetsenbord ook heel wat parameters beheersen. Dat klavier is bij de Montage 7 trouwens ook van een geweldige kwaliteit: de FSX semi-gewogen toetsen bieden comfort en echte speelkwaliteit.

Live settings

Met de functie 'Live Set' hoef je in een live setting geen gedoe te hebben met controls. Je kan immers alles eenvoudig progammeren volgens je setlist!

Yamaha Montage 7 in een notendop

De Yamaha Montage 7 is een krachtige synthesizer, met een enorm scala aan klankmogelijkheden. Bovendien onderscheidt de Montage 7 zich ook, naast de ongekende klankkwaliteit, met de goed overdacht controllers en bedieningsmogelijkheden. Kortom: de Yamaha Montage 7 is dé ideale partner voor zowel live-muzikanten die veel sounds nodig hebben die ze in een handomdraai kunnen bedienen als voor geluidskunstenaars die alles zelf in handen willen nemen!

Alternatieven

 1. Vergelijken
  Waardering:
  0%

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  € 2.099,00
 2. Vergelijken
  Waardering:
  0%

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  € 1.969,00
 3. Vergelijken
  Waardering:
  0%

  Levertijd op aanvraag

  € 499,00
 4. Vergelijken
  Waardering:
  0%

  Levertijd op aanvraag

  € 789,00

Accessoires

 1. Vergelijken
  Waardering:
  0%

  Levertijd op aanvraag

  € 42,00
 2. Vergelijken
  Waardering:
  0%

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  € 99,00
Klantenreviews

Populaire reviews

geen reviews