Voeg dit product meteen toe aan je winkelmandje!
-20%

Yamaha Genos

Yamaha Genos
Yamaha Genos
Yamaha Genos
Yamaha Genos
Yamaha Genos

Update 2.0 Met de Yamaha Genos is eindelijk de langverwachte opvolger van de Tyros 5 gearriveerd. De Genos is een echte 'gamechanger'. Niet alleen op het vlak van nieuwe sounds werden grote stappen gezet. Zo is de geluidskwaliteit van een niveau die je nog nooit zal ervaren hebben. Bovendien werd de bediening nog overzichtelijk en intuïtiever, ook al werden er tal van nieuwe functies toegevoegd.

Normale prijs: € 4.650,00

Special Price € 3.719,00

Levertijd op aanvraag

Voorraad

Aalst: Levertijd op aanvraag

Borsbeek: Levertijd op aanvraag

Geraardsbergen: Levertijd op aanvraag

Dit product elders goedkoper gezien? Wij passen het aan.

Beschrijving

Yamaha Genos: het nieuwe vlaggenschip

 

De Yamaha Genos is niet zomaar een versie van de Tyros in een nieuw jasje. Het Genoskeyboard werd namelijk bij Yamaha vanaf 'nul' herdacht en opnieuw geconcipieerd. Dit wil niet zeggen dat Tyros gebruikers een steile leercurve staat te wachten. De Genos bewaart immers enkele essentiële functies van de Tyros en zal dan ook meteen vertrouwd aanvoelen. Toch voel je ook meteen: dit instrument is een mijlpaal. Met zijn adembenemende klanken, verbeterde DSP-effecten, zeer natuurlijk aanvoelende begeleidingen en studio integratie laat hij elk ander keyboard in zijn genre ver achter zich. En hij kijkt niet om, want ook de restyling en de erg intuïtieve controls zijn van een intergalactische kwaliteit. Kortom: de Yamaha G. zal ongetwijfeld een ideale metgezel worden voor velen. Of het nu de performer is die vele stijlen en sounds steeds bij zich moet hebben, de producer, de arrangeur, de studiotechnicus of de gedreven hobbyist: de Genos is er voor iedereen.

 

Nog betere audio

 

Eén van de redenen waarom dit keyboard nog indrukwekkender door de geluidsinstallatie weerklinkt is de conversie. De omzetting, of conversie dus, van een digitaal naar een analoog signaal, of vice versa, is cruciaal voor wat jij en je publiek uiteindelijk uiteindelijk zal ervaren. Met een conversie van maar liefst 32 DAC op de output heb je een geluidskwaliteit waar niets op af te dingen valt. Bovendien beschik je, voor bijvoorbeeld opnames, over een digitale S/PDIF uitgang. Deze stelt je in staat om op te nemen in maar liefst 24bit. Voor wie deze getallen niet veel zeggen: een CD heeft een resolutie van 16 bit. Kun je nagaan!

 

Overtuigende effecten

 

Met de ingebouwde effecten kan je nu nog meer gaan experimenteren dan ooit tevoren. Bovendien werden een hele reeks nieuwe effecten geïntroduceerd. Je kan maar liefst 28 insert-effecten gebruiken, precies op de manier die jij wil. Wil je alle 28 effecten op één voice plaatsen? Geen probleem! De effecten op de Genos zijn in tegenstelling tot vele andere voorbeelden geen overbodige aandoende 'gadgets' voor speelvogels. De effecten zijn immers allen erg uitgekiend, praktisch en bovenal echte 'soundshapers'. De motor achter alle effectgeweld is de zogenaamde 'VCM'-technologie. Dezelfde technologie vinden we ook terug in de high-end mengtafels van Yamaha. Of het nu een klassieke compressor is of een smeuïge rotary: het komt er allemaal even smaakvol uit. Bovendien geeft de display je ook een fraaie weergave van al die apparaten, waardoor de ervaring prettig wordt voor oren én ogen. Uiteraard stopt het niet bij klassieke effecten. In deze sectie kan je immers ook gitaarversterkers, stompboxes en zo veel meer vinden. Samenvattend kan je stellen dat dit nieuwe vlaggenschip van Yamaha je absoluut de weg kan wijzen als je op zoekt bent naar een eigen, unieke sound.

 

Simulatie en Articulatie

 

Tot op heden staken ontwikkelaars vooral heel veel moeite in het simuleren van een geluid op zich van een akoestisch instrument. Voor vele instrumenten kwam de digitale versie van zo'n akoestisch instrument al heel erg dicht bij het origineel. Toch: éénmaal in de praktijk, tijdens een song of arrangement, viel de simulatie vaak door de mand. Waarom? Wel, de manier waarop bijvoorbeeld een gitaar of een trombone wordt bespeeld laat zich niet zomaar vertalen op een keyboard. Een gitaar klinkt als een gitaar door het samengaan van instrument en speler: de aanslag, de vingerzetting, de resonantie,... Het zijn vele facetten die allemaal dienen te worden gesimuleerd als je een overtuigende ervaring wil neerzetten. Bovendien is een toetsenist die speelt met een gitaarsound nog geen echte gitarist; zijn articulatie is immers niet dezelfde.

 

De oplossing: AER

 

Yamaha heeft dit probleem begrepen en grondig aangepakt met een technologie die zij AEM (Articulation Element Modeling) doopten. Deze technologie kiest de gepaste articulatie bij elk instrument en koppelt dit aan de speeltechniek van de toetsenist. De aanslag, staccato, legato, tempo,...ze worden allemaal aangepast aan wat 'realistisch' is voor het instrument dat je uitpikte. Bovendien kan je met de speciale articulatieknoppen nog technieken uitkiezen die typisch zijn voor een bepaald instrument. Om met het voorbeeld van de gitaar verder te gaan: bends, slides en zo verder liggen nu ook binnen je handbereik. Maar evengoed een 'Brass Fall', als je met blaasinstrumenten aan de slag gaat, liggen nu ook binnen je mogelijkheden.

 

Een schat aan nieuwe geluiden

 

De reden van de populariteit van de Tyros en al zijn voorgangers is in de eerste plaats steeds hun arsenaal aan geluiden geweest. Het Genoskeyboard van Yamaha doet daar uiteraard niet voor onder en opent een nieuw blik aan geluiden die bovendien qua kwaliteit hun illustere voorgangers in het niets laat verdwijnen. Nu was de Tyros al geen kleine jongen wat betreft het vermogen om sounds te generen, de Genos verdubbelt maar liefst die capaciteit. Dit maakt dat een hele rist nieuwe sounds de revue kunnen passeren, waaronder nieuw geconcipieerde Yamaha CFX en C7 pianogeluiden, de nieuwe drumgenerator 'Revo' en speciale FX-voices die dynamischer klinken dan ooit. In deze laatste reeks zitten onder andere erg overtuigende geluiden van de menselijke stem.

 

Ook nieuw zijn de 'Kino' strijkers, een feature waar producenten en componisten van filmmuziek erg enthousiast over zullen zijn. De Kino-module geeft je als het ware de macht van de dirigent in een strijkensemble: jij bepaalt wie waar zit, en wie wat doet. Dit resulteert in een authentieke beleving, zo levensecht dat ze zo in een blockbuster kunnen worden geïntegreerd. Maar er zijn nog tal van andere nieuwe voices: nieuwe blazers, accordeons, klassieke en elektrische gitaren, synths en pads en nog veel meer. Kortom: de Yamaha G. geeft je zo een schat aan geluiden dat iedere orkestleider meteen jaloers zou worden. Bovendien hoef je met een stereo polyfonie van 256 noten niet meteen te vrezen dat het plafond snel wordt bereikt.

 

Een meester in stijl(en)

 

Yamaha is en blijft de meester als het er op aan komt om authentieke begeleidingen tot leven te roepen. Dat is bij de Genos uiteraard niet anders. Dankzij de nieuwe geluiden en processors klinken de begeleidingen natuurlijker dan ooit. Of je nu country, salsa, rock of Vlaamse levensliederen ten berde wil brengen: de Yamaha Genos laat je performance echt tot leven komen. Je kan de Styles gebruiken die de Genos je voorziet, maar je kan evengoed zelf aan de slag. Met de 16-sporen MIDI recorder bouw je moeiteloos je eigen begeleiding op. Zonder compromissen.

Van idee tot demo en verder: opnemen

 

De ingebouwde MIDI-recorder maakt van de Yamaha Genos een echte tool voor de songwriter. Laag per laag, spoor per spoor bouw je je eigen songs. Speel met sounds, wijs effecten toe, en voor je het weet heb je een song in mekaar gebokst. Maak je song af met een opname van je stem via de ingebouwde microfooningang en je idee wordt al een heuse demo. Maar met de Genos keyboard kan je nog verder gaan. Aangezien je alles kan afmixen naar audio, wordt de G. een echte opnamestudio. Handig voor wie geen kaas gegeten heeft van ingewikkelde DAW's en plug-ins! Met andere woorden: de G. maakt heel veel ingewikkelde apparaten en opnameprocessen overbodig. Neem simpelweg alles op wat je speelt én hoe je het speelt, breng verbeteringen aan, schaaf de mix bij met effecten,... En kom tot een resultaat zo professioneel als een echte studiomix!

Yamaha Genos keyboard Specificaties

 

De overige features kan je hieronder vinden:

Met de functie 'Dual Song Player' kan je moeiteloos en geleidelijk overgaan van de ene song naar de andere (crossfade)
De gesofisticeerde Arpeggiator geeft je arpeggio's en 216 motieven en riffs waarmee je nieuwe wegen van creativiteit kan bewandelen
Met de Premium Packs kan je de Genos nog verder uitbreiden met extra sounds en stijlen
Beheer je uitbreidingen met de Yamaha Expansion manager
Maak gebruik van maar liefst 1,8 GB flash geheugen
Maak een mengpaneel overbodig met de ingebouwde microfooningang met fantoomvoeding
Maak gebruik van de ingebouwde effecten voor je vocals: zoals harmony en vocoder.
Via de Cloud Audio Recorder kan je opnames maken via Wifi en onmiddellijk delen via Soundcloud
Optioneel: de GNS-MS01 speakers, speciaal voor de Genos, en het L-7B statief
Ton aan functies maar niet aan gewicht: slechts 13kg zwaar
Een half gewogen klavier FSX, met een erg expressieve aanslaggevoeligheid.
Maak je playlist met de Song List Function. Al je liedjes in de juiste volgorde voor een vlotte show.
4 sub outputs maken het mogelijk je eigen systeem te hanteren voor monitoren, mixen,...
Download de app Songbook+ om al je partituren en teksten die je in de Genos beheerde over te zetten op een iPad
Groet prestaties maar toch relatief handig in formaat: 1234 mm x 456 mm x 138 mm

Bestellen, reserveren en inruilen

 

Vanaf heden kan je je exemplaar reeds in reservatie laten zetten. Zo ben je zeker dat je als één van de eersten met de Yamaha Genos aan de slag kan! Bestel je graag nu al je keyboard? Neem dan zeker contact!

 

Heb je nog een Yamaha Tyros en wil je deze graag inruilen voor een Yamaha Genos? Dan stellen wij u graag een deal voor! Neem contact!

Alternatieven

Aanbevolen combinaties

Geniet van korting door de bundel te bestellen

 • Yamaha Genos Bundel

  Yamaha Genos
  +
  Yamaha GNS-MS01 Speaker set voor Yamaha Genos

  Bundelinhoud

  1 x Yamaha Genos

  € 4.650,00

  1 x Yamaha GNS-MS01 Speaker set voor Yamaha Genos

  € 299,00

  Subtotaal

  - € 35,00 korting

  € 4.018,00 € 3.983,00

 • Yamaha Genos Bundle 2

  Yamaha Genos
  +
  Yamaha GNS-MS01 Speaker set voor Yamaha Genos
  +
  Yamaha L-7B

  Bundelinhoud

  1 x Yamaha Genos

  € 4.650,00

  1 x Yamaha GNS-MS01 Speaker set voor Yamaha Genos

  € 299,00

  1 x Yamaha L-7B

  € 210,00

  Subtotaal

  - € 70,00 korting

  € 4.228,00 € 4.158,00

 • Yamaha Genos Bundle 3

  Yamaha Genos
  +
  Yamaha GNS-MS01 Speaker set voor Yamaha Genos
  +
  Yamaha L-7B
  +
  Yamaha Genos Bagg (Hoes)

  Bundelinhoud

  1 x Yamaha Genos

  € 4.650,00

  1 x Yamaha GNS-MS01 Speaker set voor Yamaha Genos

  € 299,00

  1 x Yamaha L-7B

  € 210,00

  1 x Yamaha Genos Bagg (Hoes)

  € 259,00

  Subtotaal

  - € 104,00 korting

  € 4.487,00 € 4.383,00

Accessoires

Gratis levering

Je bestelling vanaf 50 euro wordt gratis geleverd. Piano's met meubel leveren, monteren en stellen we in bij jou thuis.

Prijsgarantie

Bij Van de Moer Instruments kan je steeds rekenen op een prijsgarantie. Elders goedkoper gezien? Laat het ons weten.

Grote merken

Gevestigde namen als Roland, Fender, Martin, Yamaha, Korg, Tama, Pearl en Gretsch vind je bij Van de Moer Instruments.

Voor & door muzikanten

Muziek, dat is onze gedeelde passie. Bij ons kom je dan ook niet terecht bij verkopers, maar bij échte muzikanten.