Viscount Unico 400

Viscount Unico 400

Viscount Unico 400 in Kerk Heilig Kruis in Stekene.  De Viscount Unico 400 is extra voorzien van 6 luidsprekers op hoogzaal achteraan in de kerk

waarvan 4 aktieve Viscount V3.12A luidsprekers en 2 x V15A Actieve Subbas amp zijn. Het Orgel Unico 400 heeft een eigen versterking voor koor.

De Viscount Unico 400 is een orgel met twee manualen en een 32-tonig  pedaalklavier, 56 registertabs en 7 orkestrale registers. Het orgel  heeft een elegante kast met roldeksel. Het is het ideale instrument voor  de gevorderde student of middelgrote/grote kerken. Er is een enorme  bibliotheek met interne registers waarmee de gebruiker het instrument  eenvoudig aan zijn of haar voorkeuren kan aanpassen.

De Viscount Unico 400 is ontwikkeld met de prijswinnende en gepatenteerde  Physis® fysieke modelleertechniek, die de fysieke fenomenen reproduceert  welke betrokken zijn bij de geluidsopwekking van het pijporgel.  Hierdoor is het instrument in staat de best klinkende en meest  authentieke kerkorgelgeluiden te genereren.

Parameterinstellingen kunnen eenvoudig worden geopend, bewerkt en opgeslagen via de grafische display op het frontpaneel. Het "tracker action"-klavier detecteert de aanraking nauwkeurig door de snelheid van het indrukken van de toetsen op te halen. Hierdoor is het mogelijk om het "Tracker Touch"-effect te voelen, oftewel de samenhang tussen de "aanraking" door de organist en de transient attack van elke virtuele pijp.

Vandemoer Instruments Klassieke orgels, onze specialiteit

Van De Moer Instruments is sinds jaar en dag dé specialist in het verdelen, plaatsen, verhuren en herstellen van klassieke orgels: sinds 1979, toen de winkel nog ‘Orgelmelodie’ heette, was en is Van De Moer Instruments de referentie op het gebied van orgels.

Orgels zitten bij de Van De Moers dan ook in het bloed: zowel vader Ray, de vroegere zaakvoerder, als Bert, de huidige uitbater, genoten een klassieke opleiding in de kunst van het orgel spelen. Al die jaren expertise en ervaring maakt dat Van De Moer Instruments exclusief en gecertificeerd hoofdverdeler is van de orgels van Domus en Johannus, merken die een unieke positie hebben veroverd in de wereld van het orgel door hun unieke kwaliteit en afwerking en hun niet aflatende research naar nieuwe technologieën die hun instrumenten naar nog grotere hoogten tillen.

Bovendien zijn er heel wat concertorganisten die nauw samenwerken met Van De Moer Instruments, ook zij vertrouwen op hun service en know-how... Hieronder kan U enkele referenties vinden van plaatsingen van orgels. Aarzel niet om ons te contacteren voor het plaatsen, huren of herstellen van uw orgel! Wist U trouwens dat Van de Moer Instruments in de mogelijkheid voorziet om een orgel GRATIS voor een periode uit te proberen in uw vertrouwde omgeving? Wij leveren gratis het orgel, U test hoe het instrument uitpakt in jouw kerk of huis, volledig vrijblijvend en zonder aankoopverplichting!