Muzieklessen

Rockschool Jamstudio vzw

Altijd al gedroomd dat je een instrument kon leren bespelen zonder die eindeloze theorielessen en notenleer te hoeven doorlopen? Dan is VZW JAMSTUDIO misschien iets voor jou: onze muzieklessen brengen je immers onmiddellijk naar de praktijk en verlopen volledig individueel en interactief! De lessen zijn volledig afgestemd op jouw niveau en jouw persoonlijke smaak. Gedaan met het afhaspelen van 'verplichte kost': leer spelen met de muziek die jij zelf graag hoort. Ons team van ervaren muzikanten staat je stapperstapen individueel bij en laat je groeien in je eigen tempo

Heb je de basis onder de knie, dan kan je doorgroeien naar onze lessen samenspel: samen met andere leerlingen van jouw niveau vorm je je eerste echte band. Voor deze 'Jamstudio Bands' voorzien wij ook regelmatig podiumkansen. Kortom, VTW JAMSTUDIO begeleidt je van je eerste oefeningen tot een plek 'in the spotlights'!

Gitaar

Als gitarist mag je samen met de zanger(es) het publiek bespelen met geweldige riffs en gitaarsolo's. Jij zorgt ervoor dathet publiek op de knieën valt en spontaan begint mee te spelen op hun luchtgitaar. Of dat het publiek in hetrond springt op één been mol een plastieken gitaar in de hand. Ook kan je matje akoestische of klassieke gitaar zorgen voor een intiem moment met songs waarbij het publiek da aanstekers boven haalt en da lucht in steak!. Of hal nu klassieke, akoestische of elektrische gitaar is dat je wil spelen. Op basis van noten, tabs of akkoorden. Bij ons kan het allemaal. Aan de hand van tekende songs wordende verschillende noten, akkoorden en technieken aangeleerd. Alla lessen worden aangepast aan je niveau, kennis en muziekgenre.

Piano / Keyboard

Mozart, Beethoven, Chopin, ... Allemaal bekende voorbeelden van pianisten in de klassieke wereld. Maar ook in de pop-rockwereld zijn er bekende voorbeelden, denk maar aan Ray Charles, Elton John, Jamie Cullum, ... Als pianist kun je de muziek wat intiemer maken, maar ook songs gewoon compleet maken. Met een keyboard kun je de muziek aanvullen met allerhande klanken die in jouw instrument zitten. Denk maar aan trompet, sax, violen, percussie, ... Wil jij aan de slag op de toetsen? Schrijf je dan maar in voor piano- of keyboardlessen. Je leert aan de hand van bekende songs de noten op je klavier terug te vinden.

Drum

De drummer van de band staat in voor het tempo en ritme van de song. Je bent als het ware het kloppende hart van de band. Je staat in voor opzwepende ritmes die het publiek spontaan doen meebewegen. Springen, dansen, headbangen, ... Is drummen iets voor jou? Schrijf je dan vlug in voor onze drumlessen. Deze drumlessen worden individueel geven. Aan de hand van bekende songswordende verschillende ritmes aangeleerd. Ook wordt er gewerkt aan de verschillende drumtechnieken zodat je af en toe ook wel eens een drumsolo in een nummer kunt steken. Alle lessen worden aangepast aan je niveau, kennis en muziekgenre.

Basgitaar

Als bassist ben jij diegene die samen met de drummer de 'groove' bepaalt van een nummer. Jij geeft de aanzet en de rest van de band kan daarop verder bouwen. Laat de Marcus Miller, Flea, Cliff Burton of Jaco Pastorius in je loskomen en schrijf je in voor lessen basgitaar. De lessen basgitaar worden gegeven aan de hand van bekende songs waarop je kunt meespelen. Ook de verschillende bastechnieken worden onder de loep genomen. Alle lessen worden aangepast aan je niveau, kennis en muziekgenre.

Zang

Hier hebben we de "leader of the band". Jij bent het gezicht en de stem van de band. Jij zorgt voor spektakel op het podium en interactie met het publiek. Mooie en goed gezongen teksten zorgen ervoor dat het publiek begint mee te zingen. Aan de hand van bekende liedjes worden zangtechnieken aangeleerd. Want een mooie stem begint bij een goede zangtechniek. Alle lessen worden aangepast aan je niveau, kennis en muziekgenre.

Samenspel

Heb je zin om in een band te spelen? Of heb je al een band? Bij ons kun je ook terecht om te leren samenspelen. Wij stellen groepjes samen met de muzikanten van de verschillende instrumentlessen en begeleiden jullie bij het spelen van songs. Heb je een band en wil je een beetje coaching? Is je band niet compleet en zoek je naar die ene gitarist of zanger(es)? Wij kunnen je groep compleet maken met onze leerlingen. Het is de bedoeling dat we samen toewerken naar een optreden. Want wat is er leuker dan het publiek te entertainen met opzwepende muziek?

Waar en wanneer?

Alle lessen gaan door boven de winkel van Van de Moer Instruments:

Moorselbaan 122

9300 Aalst

Een maal per week krijg je een halfuurtje les, volledig individueel. Het tijdstip van je les spreek je af met je leraar. Dit kan op woensdagnamiddag en -avond, donderdagavond, vrijdagavond en zaterdag doorlopend.

Om af te spreken met je leraar laat je best even je gegevens achter via het contactformulier of via e-mail. Je leraar zal je dan zo spoedig mogelijk contacteren.

Schrijf je in

Andere gepassioneerde muziekleraars en -scholen

Muzix

Van de Moer lnstruments werkt ook intens samen met andere gepassioneerde muziekleraars en -scholen. Zo is Muzix, een project uit Boechout, één van onze partners. Bij Muzix kan je niet alleen terecht voor muzieklessen, maar ook voor unieke musicalstages.

musicalstages

deneuwemuziekschool

stevenverhelst

Muziekhuis 44

Ook een uniek project dat wij graag ondersteunen is Muziekhuys 44, een bijzondere muziekschool in Lier, waar je terecht kan voor viool, orgel en klavecimbel.

muziekhuys44

Gitaar Training Studio

Gitaar Training Studio® is een gitaarschool te Oostende, Gent, Kortrijk en Antwerpen die gitaarlessen op maat aanbiedt.
De Gitaar Training gaat verder dan gewone gitaarles. Waar normale gitaarles je enkel informatie geeft, gaan we in de Gitaar Training samen specifieke doelen uitkiezen, waar we op een gestructureerde, maar leuke manier naar werken.

Gitaar Training Studio