Voeg dit product meteen toe aan je winkelmandje!
Johannus Positief 350
Johannus Positief 350
Johannus Positief 350
Johannus Positief 350

Johannus Positief 350

€ 16.695,00

Levertijd op aanvraag

Voorraad

Aalst: Levertijd op aanvraag

Borsbeek: Levertijd op aanvraag

Geraardsbergen: Levertijd op aanvraag

Dit product elders goedkoper gezien? Wij passen het aan.

Beschrijving

De Johannus 350  positief heeft een belangrijke plek in de rijke historie van het pijporgel. Als begeleidingsinstrument was het wijdverbreid. En hoewel het in eerste instantie een relatief eenvoudig instrument was, heeft het een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Een lijn die Johannus met historisch besef heeft doorgetrokken naar het digitale domein.

Het resultaat? Een uitgebalanceerd en kwalitatief hoogwaardig instrument dat niet alleen in de woonkamer, maar ook in kleine kerken en kapellen perfect op zijn plek is. Een veelzijdig instrument met vrijwel onbeperkte klankmogelijkheden. Want we hebben gekozen voor een combinatie van registers met karakteristieke klanken van Franse, Duitse en Nederlandse pijporgels en een unieke klankafstraling. Een garantie voor een overweldigende klank!

 

De klank van het orgel komt boven uit het meubel. Dit heeft een positieve invloed op het geluid. Door de indirecte afstraling naar boven en naar achteren mengen de klanken zich heel natuurlijk voordat ze de organist bereiken.

 

De plaatsing van meerdere surround-luidsprekers en versterkers maakt van de Positief een echt multikanaal-orgel met een prachtige brede klankspreiding. Het is een expertise waarin Johannus al jaren een leidende rol speelt. En de hoge kwaliteit van de speakers, van sprankelend hoog tot het diepste laag, zorgt voor een levensechte weergave van elke toon.

 

Met het zeer geavanceerde LIVEreverb? nagalmsysteem wordt de de nagalm en akoestiek van maar liefst twaalf beroemde kerken en concertzalen toegevoegd aan uw repertoire.

Zo speelt u het ene moment nog in het lieflijke St. Salvius kerkje in Limbricht waar barokke kamermuziek prachtig ruimtelijk klinkt en het andere moment in een grote kerk met prachtige warme akoestiek in La Grand-Combe in Zuid Frankrijk.

U waant zich in de Oude Kerk van Amsterdam waar Jan Pieterszoon Sweelinck zijn vader op 15-jarige leeftijd opvolgde en 44 jaar lang speelde. Of u kiest voor de rollende klank die ontstaat door de authentieke gewelven van de Bovenkerk in Kampen, de oude Kathedraal van Bonn of de basiliek van Raalte. Nooit eerder was een nagalm zo authentiek!

 

Vanaf nu kunt u zelf uw positie bepalen ten opzichte van het orgel. Houdt u van dat mooie volle geluid wat u als bezoeker ervaart als u zich in het midden van de kerk bevindt? Of houdt u meer van dat directe geluid wat u als organist beleeft als de orgelpijpen heel dichtbij u staan? Met het Adaptive Ambiance System?, kiest u zelf de ambiance van uw smaak.

 

Om uw mogelijkheden nog meer uit te breiden heeft Johannus de Positief vier samplebanken met unieke registers gegeven. We kozen voor Romantisch, Barok en Symfonisch, en een aparte bank met historische opnamen

 

Volgens ons is de Positief een indruk- wekkend en karakteristiek instrument. Het is een waardevolle aanvulling op onze orgel collectie. Maar u weet als geen ander dat u dat pas zelf kunt beoordelen als u er op gespeeld hebt. Wij nodigen u daarom van harte uit. Dan laten we u meteen de optiepakketten zien om het orgel naar uw eigen wensen aan te passen.

 

Extra info

 

U bent geïnteresseerd in een Positief-orgel en wil meer informatie? Neem dan contact op met Van de Moer Instruments (053.21.37.29   Info@vandemoer.be). Wij voorzien u graag van antwoorden op al uw vragen.

 

Vous êtes intéressé par un orgue Positief et voudriez plus de renseignements ? N?hésitez pas à contacter Van de Moer Instruments (053.21.37.29   Info@vandemoer.be). Ils se feront un plaisir de répondre à toutes vos questions.


If you are interested in an Positief organ and would like more information, then please contact Van de Moer Instruments (053.21.37.29   Info@vandemoer.be). They look forward to answering your questions.
 

 

Alternatieven

Accessoires

Gratis levering

Je bestelling vanaf 50 euro wordt gratis geleverd. Piano's met meubel leveren, monteren en stellen we in bij jou thuis.

Prijsgarantie

Bij Van de Moer Instruments kan je steeds rekenen op een prijsgarantie. Elders goedkoper gezien? Laat het ons weten.

Grote merken

Gevestigde namen als Roland, Fender, Martin, Yamaha, Korg, Tama, Pearl en Gretsch vind je bij Van de Moer Instruments.

Voor & door muzikanten

Muziek, dat is onze gedeelde passie. Bij ons kom je dan ook niet terecht bij verkopers, maar bij échte muzikanten.