Voeg dit product meteen toe aan je winkelmandje!

Johannus Live III

Johannus Live III
Johannus Live III
Johannus Live III
Johannus Live III

€ 21.195,00

Levertijd op aanvraag

Voorraad

Aalst: Levertijd op aanvraag

Borsbeek: Levertijd op aanvraag

Geraardsbergen: Levertijd op aanvraag

Dit product elders goedkoper gezien? Wij passen het aan.

Beschrijving

Johannus LIVE III

De Johannus live III Specificaties,

 

3 Manualen met drukpunt.

30 tonig pedaal

50 dynamische registers met display

 

Vele Samplesets ( onderandere - Bätzorgel - Utrecht |Silbermannorgel - Dresden | Cavaillé-Coll Orgel -Paris )

8 Multichannel Audiosystems

Zij en voorfrontluidsprekers ( 4 kanalen )

4 kanalen Sunround

4 Kanalen live reverb II 

 

Bent u geïnteresseerd in het Johannus live - orgel en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Van de Moer Instruments - Orgelmelodie. Wij voorzien u graag van antwoorden op al uw vragen.

 

Een pijporgel bespelen is de droom van iedere organist. Maar niet iedere organist heeft dag en nacht beschikking over een pijporgel. De Johannus LiVE slaat een historische brug tussen de muzikale beleving van het klassieke

pijporgel en uw eigen huiskamer. Wat is de Johannus LiVE precies en wat maakt die verbinding tussen techniek en romantiek zo uniek?
De Johannus LiVE is een hoogwaardig digitaal orgel waarop u via samplesets tientallen internationale pijporgels kunt bespelen. De samplesets worden met een usb-stick in het orgel geladen. Elke usb-stick bevat de authentieke, professionele opnamen van

een specifiek internationaal pijporgel. Het geluid van de samples wordt afgespeeld volgens de hoogste normen voor digitale audio. Daarmee biedt de Johannus LiVE u de ervaring op een levensecht, bestaand pijporgel te spelen.
Dat authentieke en hoogwaardige geluid kan per sample vanuit vier verschillende posities in de kerk worden afgespeeld. In de eerste positie bevindt u zich op de orgelbank. De directe klankafstraling overheerst, de akoestiek is secundair. In de tweede positie zit u als luisteraar dicht bij het orgelfront.

De galm doet al een beetje mee, maar nog steeds gaat het primair om de klank. In de derde positie staat u middenin de kerk: klank en galm smelten samen als op een cd-opname. In de vierde positie bevindt u zich achterin de kerk, achter de galmstraal.
Uniek aan de Johannus LiVE is dat u als organist helemaal centraal staat. Het geluid van de speakers wordt namelijk direct op uw oren afgestraald. De orgelklanken versmelten als het ware met de ruimte waarin het originele pijporgel zich bevindt.

Er is geen fantasie voor nodig om u te wanen achter de klavieren van monumentale pijporgels in beroemde kathedralen. Want theoretisch gezien zit u daar gewoon.
Elk register op de Johannus LiVE is voorzien van een klein dynamisch display, waardoor u moeiteloos kunt schakelen tussen de disposities van verschillende pijporgels. Ter illustratie: het register dat op het Cavaillé-Coll-orgel van de Église Notre-Dame d?Auteuil in Parijs een Prestant 4? aanduidt, is op het Bätz-orgel in de Dom van Utrecht een Gemshoorn 4?.

Afhankelijk van welk orgel op dat moment wordt bespeeld, tonen de displays de betreffende dispositie. Registratie verloopt via bediening van de houten trekregisters, wat de speelervaring op hetzelfde niveau brengt als bespeling van het betreffende authentieke pijporgel.
De combinatie van een fysieke dispositie met echte trekregisters en een authentiek, hoogwaardig geluid maken de Johannus LiVE tot een volwaardig orgel.

Een unieke geluidservaring volgens de hoogste normen van digitale audio én de mogelijkheid om tientallen levensechte pijporgels te bespelen, maken uw beleving compleet. De mooiste orgels ter wereld bespeelt u vanuit uw eigen huiskamer.

 

Laat ons dat kort uitleggen. Wij, van Johannus, worden al sinds 1969 gedreven door een onstuitbare liefde voor het pijporgel. Door zijn volstrekt unieke geluid, de ruisende prestanten, een ronkende 32-voet, secondenlange akoestiek. Die liefde is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Want keer op keer kwamen we erachter dat het pijporgel de onbetwiste koning van alle instrumenten is. Een koning bovendien die zich niet laat verslaan door wie of wat dan ook. Dat is de romantiek van ons vak in een notendop.

Tegelijkertijd hebben we een niet te stuiten passie voor technologische ontwikkelingen. En nee, daarmee zullen we het pijporgel nooit overtreffen. Maar, waarom zouden we niet blijven werken aan de ontwikkeling van techniek die juist dat instrument zo dicht mogelijk benadert? Alle organisten die de liefde voor het klassieke pijporgel met ons delen, zijn daar immers bij gebaat.

Vele jaren van onderzoek en technologische innovatie hebben uiteindelijk geleid tot het grensverleggende orgel dat we nu aan u presenteren. De Johannus LiVE is het eerste volledig digitale orgel ter wereld waarop levensechte pijporgels in hoge geluidskwaliteit te bespelen zijn. Alsof u zelf achter de klavieren zit van het Cavaillé-Coll-orgel van de Église Notre-Dame d'Auteuil in Parijs, het Bätzorgel van de Dom in Utrecht of het Silbermann-orgel van de Katholische Hofkirche in Dresden.

Wij zien de Johannus LiVE als een belangrijke, nieuwe stap in onze missie om in het digitale orgel het samenspel van romantiek en techniek naar een hoger niveau te brengen. Wij geloven dat de klassieke muzikale beleving enerzijds en een hoogstaande technologie anderzijds elkaar kunnen blijven versterken. Uit die overtuiging is ook de Johannus LiVE geboren. Nieuw leven in de orgelwereld, dat we u met trots presenteren.

 

 Extra info

 

U bent geïnteresseerd in een Live-orgel en wil meer informatie? Neem dan contact op met Van de Moer Instruments (053.21.37.29   Info@vandemoer.be). Wij voorzien u graag van antwoorden op al uw vragen.

 

Vous êtes intéressé par un orgue Live et voudriez plus de renseignements ? N?hésitez pas à contacter Van de Moer Instruments (053.21.37.29   Info@vandemoer.be). Ils se feront un plaisir de répondre à toutes vos questions.


If you are interested in a Live organ and would like more information, then please contact Van de Moer Instruments (053.21.37.29   Info@vandemoer.be). They look forward to answering your questions.
 

Alternatieven

Accessoires

Gratis levering

Je bestelling vanaf 50 euro wordt gratis geleverd. Piano's met meubel leveren, monteren en stellen we in bij jou thuis.

Prijsgarantie

Bij Van de Moer Instruments kan je steeds rekenen op een prijsgarantie. Elders goedkoper gezien? Laat het ons weten.

Grote merken

Gevestigde namen als Roland, Fender, Martin, Yamaha, Korg, Tama, Pearl en Gretsch vind je bij Van de Moer Instruments.

Voor & door muzikanten

Muziek, dat is onze gedeelde passie. Bij ons kom je dan ook niet terecht bij verkopers, maar bij échte muzikanten.