Voeg dit product meteen toe aan je winkelmandje!

Johannus Classic 250

Johannus Classic 250
Johannus Classic 250
Johannus Classic 250
Johannus Classic 250

€ 8.795,00

Levertijd op aanvraag

Voorraad

Aalst: Levertijd op aanvraag

Borsbeek: Levertijd op aanvraag

Geraardsbergen: Levertijd op aanvraag

Dit product elders goedkoper gezien? Wij passen het aan.

Beschrijving

In alle opzichten is de Johannus Classic 250 een muzikaal meubel van topklasse.De chique kast oogt massief en ademt met zijn strakke en rustige vormgeving een moderne, compacte sfeer, maar roept tegelijk klassieke, ambachtelijke en robuuste associaties op. 

Dat maakt het orgel niet alleen geschikt voor ieder interieur, maar geeft het instrument tegelijk een subtiele spanning. Het verfijnde profiel van de zijpanelen is zo?n knipoog, waarin modern en klassiek op bijna muzikale wijze in elkaar grijpen.

Bijzonder aan de Johannus Classic 250 is ook de speeltafel die een klein beetje uitsteekt. Dat lijkt op het eerste gezicht een detail, maar tijdens bespeling van het orgel merk je wat de impact van deze positionering is. Terwijl de aanblik van de speeltafel al een historisch pijporgelgevoel bij je oproept, zal die beleving tijdens het spelen nog veel expressiever worden. 

Want zoals je nu achter de klavieren zit, ben je gewend achter de speeltafel van een kerkorgel zitten. En dat doe je met de Johannus Classic 250 ineens, heel eenvoudig, gewoon in je huiskamer. Een innovatie waar we best een beetje trots op zijn.

Over innovatie gesproken. De Johannus Classic mag dan een contract zijn tussen het beste van twee werelden, voor één aspect ligt dat anders. En dat is de klankkwaliteit. Die is en blijft een autonome eenheid. Bedacht, ontworpen en telkens verbeterd in die ene wereld van Johannus. 

 

En dat maakt dat je ook op de orgelbank van de Johannus Classic 250 die onvergetelijke pijporgelervaring opdoet. Die ervaring waar heimelijk iedere organist van droomt als hij speelt. Van historische orgelklanken, waarin de rijke Europese muziektraditie toon voor toon doorklinkt.

 

Die klankkwaliteit dankt de Johannus Classic 250 aan een voortdurende verbetering en verfijning van technieken. Ook op andere vlakken leidt die continue innovatie tot verrassende elementen. 

Neem bijvoorbeeld het standaard ASR-12? galmsysteem, waarmee je beschikking hebt over twaalf unieke galmen. Daarmee is de kathedraal in je woonkamer compleet.

 

We doen er graag nog een schepje bovenop. Kies je namelijk aanvullend voor de optie LIVEreverb?, dan beschik je ineens over de levensechte galmen van 12 kerken en kathedralen. De authentieke galmen, fysiek opgenomen in de verschillende kerken en kathedralen, geven de klank een waardevolle extra dimensie. Tijdens het bespelen van de Johannus Classic zul je nu echt definitief vergeten dat je gewoon in je huiskamer zit. 

Zo waait je koraal met stevige Cornet IV en tremulant door de Oude Kerk van Amsterdam, even later kaatsen de klanken van twee ronkende 16-voeters uit het pedaal tegen de wanden van de Frognerkerk in Oslo en alsof het niets is speel je met de akoestiek van de Notre-Dame van La Grand-Combe de toccata uit de vijfde symfonie van Widor.

 

En dan nog iets: met de Johannus Classic kun je je eigen plek in de kerk bepalen. Wil je de klank gedetailleerd horen, zoals je hem op de orgelbank ervaart? Of zit je bij een concert liever achterin de kerk, omdat de galm zich daar beter heeft gemengd? 

Je begeeft je in een handomdraai al spelend door de ruimte. Zo vloeit het beste uit kathedraal en huiskamer in dit orgel samen.

 

Je beschikt behalve over een meer dan volwaardig kerkorgel met de Johannus Classic ook nog eens over vier solo- en orkeststemmen: met één tikje neem je het cantus firmus over met naar keuze een panfluit, hobo, trompet of strijkersensemble.

 

Zo weet de Johannus Classic op alle fronten de uitersten op te zoeken en die samen te brengen in een spannende consensus. Het orgel bewijst daarmee in alle toonaarden dat echt klassiek altijd modern blijft.

 

Extra info

U bent geïnteresseerd in een Classic-orgel en wil meer informatie? Neem dan contact op met Van de Moer Instruments (053.21.37.29   Info@vandemoer.be). Wij voorzien u graag van antwoorden op al uw vragen.

 

Vous êtes intéressé par un orgue Classic et voudriez plus de renseignements ? N?hésitez pas à contacter Van de Moer Instruments (053.21.37.29   Info@vandemoer.be). Ils se feront un plaisir de répondre à toutes vos questions.


If you are interested in an Classic organ and would like more information, then please contact Van de Moer Instruments (053.21.37.29   Info@vandemoer.be). They look forward to answering your questions.
 

Alternatieven

Accessoires

Gratis levering

Je bestelling vanaf 50 euro wordt gratis geleverd. Piano's met meubel leveren, monteren en stellen we in bij jou thuis.

Prijsgarantie

Bij Van de Moer Instruments kan je steeds rekenen op een prijsgarantie. Elders goedkoper gezien? Laat het ons weten.

Grote merken

Gevestigde namen als Roland, Fender, Martin, Yamaha, Korg, Tama, Pearl en Gretsch vind je bij Van de Moer Instruments.

Voor & door muzikanten

Muziek, dat is onze gedeelde passie. Bij ons kom je dan ook niet terecht bij verkopers, maar bij échte muzikanten.