Garantie en retouren

Op alle bij ons aangekochte producten voorzien wij een garantieperiode van 2 jaar, met uitzondering van die producten die bedoeld zijn om regelmatig te vervangen zoals batterijen, plectrums, lampen, snaren, rieten, plectrums, drumstokken en dergelijke. Bovendien dekt onze garantie geen gebreken of slijtage die te wijten zijn aan gebrekkig onderhoud of oneigenlijk gebruik van het artikel. Kosten die veroorzaakt worden door verloren gegane onderdelen of accessoires worden eveneens niet gedekt door de garantie. Op (gitaar)versterkers kan je ook genieten van een garantieperiode van drie jaar uitgezonderd op mankementen die te wijten zijn aan de buizen of lampen. Het vervangen van deze lampen of buizen valt dan ook buiten de garantieregeling.

Je hebt als consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'afkoelingsperiode' van 14 werkdagen na aflevering van het product. In deze periode mag het product slechts in die mate uitgepakt of gebruikt voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren. De 'afkoelingsperiode' is niet van toepassing op artikelen aangekocht in één van de fysieke winkels. Er kan dan ook geen aanspraak worden gemaakt op een volledige refund op artikel en die werd en aangekocht in de winkel. Integenstenstelling tot een online aankoop heb je het product immers fysiek kunnen aanschouwen en testen. Voldoet het product echter toch niet aan de verwachtingen, kan er, na overeenkomst, gekeken worden naar een inruil voor een ander product of een waardebon(geldig in de winkel en de webshop). 

Van de Moer Instruments accepteert uitsluitend retourzendingen van artikel en/of artikelen indien:

  • Het apparaat en/of instrument geheel compleet, indien mogelijk de originele verpakking en in originele staat is.
  • Het apparaat en/of instrument ongebruikt is.
  • Het apparaat en/of instrument schoon is.
  • De bijbehorende materialen, voor zover van toepassing, volledig aanwezig zijn, en zich indien mogelijk bevinden in de originele verpakking. Hetgeen ook geldt voor de originele handleidingen en meegeleverde accessoires.
  • hetproductonlineisaangekochtviadewebshop

Bij de retourzending kan je een volledig ingevuld retourformulier voegen, dewelke noodzakelijk is voor de toekenning van een autorisatienummer.

Uitgesloten van ruiling of restitutie zijn:

  • Software waarvan de verzegeling verbroken is of de verpakking geopend is, dan wel geïnstalleerd of geregistreerd is.
  • Artikelen die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden zoals oordopjes, in-ear hoofdtelefoons, headsets, hoofdtelefoons en microfoons waarvan het plastic zegel is verbroken of verwijderd, blaasinstrumenten en dergelijke.
  • Artikelen die gebruikt, beschadigd of incompleet zijn.

Van de Moer Instruments behoudt het recht om geretourneerde producten die niet voldoen aan de vermelde voorwaarden te weigeren. In dit geval blijft het product jouw eigendom of crediteren wij slechts een gedeelte van het factuurbedrag.

Retourprocedure

Gelieve voor retouren contact op te nemen via de contactpagina.

De kosten voor het naar ons verzenden van retouren zijn op kosten van de koper.