Voeg dit product meteen toe aan je winkelmandje!

Fender American Special Stratocaster HSS Rosewood Fretboard Black

Fender American Special Stratocaster HSS  Rosewood Fretboard  Black
Fender American Special Stratocaster HSS  Rosewood Fretboard  Black
Fender American Special Stratocaster HSS  Rosewood Fretboard  Black
Fender American Special Stratocaster HSS  Rosewood Fretboard  Black

Fender AMerican Special STratocaster HSS Rosewood Fretboard Black. Een prijsbewuste Amerikaanse Fender met extra pit door de vette humbucker!

€ 1.069,00

Levertijd op aanvraag

Voorraad

Aalst: Levertijd op aanvraag

Borsbeek: Levertijd op aanvraag

Geraardsbergen: Levertijd op aanvraag

Dit product elders goedkoper gezien? Wij passen het aan.

Beschrijving

Fender American Special Stratocaster HSS Black met Rosewood Toets

De Fender American SPecial Stratocaster HSS Rosewood Black behoort tot de reeks Fender American Special. Deze reeks is bijzonder prijsbewust. Door zijn sobere afwerking kan je een Amerikaanse Fender bezitten voor de fractie van de prijs van zijn andere Amerikaanse broertjes!

Fender is reeds sinds mensenheugenis een referentie op het vlak van elektrische gitaren. Het bedrijf werd opgericht door Leo Fender, die zich aanvankelijk richtte op het maken van versterkers. Al gauw werden ook instrumenten ontwikkeld, en echt pionierswerk werd geleverd op het vlak van de elektrische gitaar en basgitaar. Ook vandaag is Fender nog steeds één van de allergrootste namen in de gitaarwereld.

Fender Telecaster

Het oermodel is de Telecaster, een gitaar zonder franjes en al te veel poespas. Oorspronkelijk heette dit model de Broadcaster. Deze benaming werd echter gebruikt door Gretsch voor een serie drumstellen. Daarom werd de Broadcaster de Telecaster. De in deze tussenperiode gefabriceerde gitaren kregen geen officiële naam mee, en worden door verzamelaars de 'nocaster' genoemd. Hoewel de Tele enkele kinderziektes kende, werd het een eerste succes voor Fender. De eenvoudige opzet en relatief bescheiden prijs zat daar zeker voor iets tussen.

Fender Stratocaster

Toch werd de eerste echte hit een andere gitaar: de Stratocaster, zoals deze Fender American SPecial Stratocaster HSS Rosewood Black. Deze gitaar zag het levenslicht in 1954 en was een iets minder eenvoudig model dan de Tele. Zo had de gitaar drie kenmerkende 'single coil' elementen, in plaats van twee. De body was ook iets 'luxueuzer' uitgewerkt dan de 'plank' van de Telecaster. De Stratocaster is nog steeds de meest gekende en populaire gitaar ter wereld. Een onwaarschijnlijk lange lijst beroemde gitaristen speelde ooit op een Stratocaster: Eric Clapton, John Mayer, The Edge, Jimmy Hendrix, Richie Blackmore,... De Stratocaster is dan ook een gitaar waarmee je veel richtingen uit kan qua sound. Bovendien bestaan er zoveel uitvoeringen dat iedere muzikant wel een strat kan vinden op zijn of haar lijf geschreven. Er bestaan bovendien Stratocasters in alle prijscategorieën.

Andere Modellen

Fender heeft uiteraard ook een reeks andere modellen door de jaren heen ontwikkeld. Zo zijn er de shortscale modellen als de Mustang, de Duo-Sonic. Echte cultklassiekers zijn de Jazzmaster en de Jaguar. Beide gitaren hebben een geheel eigen karakter en zijn vooral populair in alternatieve bands. Daarnaast moeten we uiteraard ook de gekende bassen als de Precision en de Jazzbass vernoemen. Ook op het vlak van basgitaren was Fender een echte pionier.

Benieuwd naar deze Fender American SPecial Stratocaster HSS Rosewood Black? Kom hem dan zeker eens testen! Onze gitaarspecialisten staan voor je klaar! Gek op deze gitaar maar krap bij kas? Kom zeker langs en vraag naar de voorwaarden voor maandelijkse afbetaling!

Alternatieven

Accessoires

Gratis levering

Je bestelling vanaf 50 euro wordt gratis geleverd. Piano's met meubel leveren, monteren en stellen we in bij jou thuis.

Prijsgarantie

Bij Van de Moer Instruments kan je steeds rekenen op een prijsgarantie. Elders goedkoper gezien? Laat het ons weten.

Grote merken

Gevestigde namen als Roland, Fender, Martin, Yamaha, Korg, Tama, Pearl en Gretsch vind je bij Van de Moer Instruments.

Voor & door muzikanten

Muziek, dat is onze gedeelde passie. Bij ons kom je dan ook niet terecht bij verkopers, maar bij échte muzikanten.