Voeg dit product meteen toe aan je winkelmandje!

Domus Viscount Ouverture

Domus Viscount Ouverture
Domus Viscount Ouverture
Domus Viscount Ouverture
Domus Viscount Ouverture

€ 19.995,00

Levertijd op aanvraag

Voorraad

Aalst: Levertijd op aanvraag

Borsbeek: Levertijd op aanvraag

Geraardsbergen: Levertijd op aanvraag

Dit product elders goedkoper gezien? Wij passen het aan.

Beschrijving

Viscount Ouverture

 

Vaak wordt gezegd dat de belangrijkste stop op elk instrument de omgeving is. Dat komt doordat de akoestiek van een grote, galmende ruimte zachtheid en schaal toevoegt aan het geluid. Dat is tevens een essentieel ingrediënt voor het bereiken van die majesteitelijke grandeur die de signatuur is van het pijporgel. Het Ouverture-orgel is speciaal ontworpen om de geweldige akoestiek van een grote, galmende ruimte in een compacte console te simuleren, zodat de organist dezelfde opwindende geluidservaring kan reproduceren van een echt pijporgel, rechtstreeks in de woonkamer of studeerkamer.

 

De OUVERTURE is een orgel met 3 klavieren, een compleet pedaalklavier en 55 registers, die elk honderden orgel- en orkeststemmen kunnen selecteren. Er is tevens een orkestregister voor elke sectie van het orgel, dat geselecteerd kan worden vanuit de talrijke beschikbare opties.

Het orgel wordt geleverd met 8 orgelstijlen (4 vast en 4 programmeerbaar), waarmee de organist een onbeperkt aantal combinaties kan creëren en opslaan, hetzij in de 128 interne geheugenlocaties of extern via USB. De parameterinstellingen zijn eenvoudig toegankelijk via de grafische display op het frontpaneel. Het "tracker action"-klavier detecteert de aanraking nauwkeurig door de snelheid van het indrukken van de toetsen op te halen. Hierdoor is het mogelijk om het "Tracker Touch"-effect te voelen, oftewel de samenhang tussen de "aanraking" door de organist en de transient attack van elke virtuele pijp.

De Ouverture is ontwikkeld met de prijswinnende en gepatenteerde Physis® fysieke modelleertechniek, die de fysieke fenomenen reproduceert welke betrokken zijn bij de geluidsopwekking van het pijporgel. Hierdoor is het instrument in staat de best klinkende en meest authentieke kerkorgelgeluiden te genereren.

De Ouverture gebruikt een revolutionair, nieuw geluidssysteem, RAR (Real Audio Rendering), dat is ontwikkeld door Viscount. Dit kan meerdere geluidsweerkaatsingen van de muren simuleren, waardoor de organist centraal komt te staan en hij betrokken wordt in een onvergetelijke geluidservaring - zelfs in de woonkamer of studio.

De majestueuze console is geïnspireerd door de ambachtelijke orgelbouw van de Franse bouwer Cavaille-Coll, een van de bekendste bouwers van pijporgels uit de 19e eeuw, wiens legendarische stijl voor elegantie en verfijning staat.

Het instrument is voorzien van vier bruikbare koppelaars in het suboctaaf en het superoctaaf, zodat de organist een ruime keuze heeft aan combinaties van timbres, zoals de Grand Plenum op de 32' bas en de Concerto di Viole in 16', 8' en 4' op het derde manuaal.

 

Domus / Viscount ouverture word standaard geleverd met Flat recht 32-Tonig pedaal.

Alternatieven

Accessoires

Gratis levering

Je bestelling vanaf 50 euro wordt gratis geleverd. Piano's met meubel leveren, monteren en stellen we in bij jou thuis.

Prijsgarantie

Bij Van de Moer Instruments kan je steeds rekenen op een prijsgarantie. Elders goedkoper gezien? Laat het ons weten.

Grote merken

Gevestigde namen als Roland, Fender, Martin, Yamaha, Korg, Tama, Pearl en Gretsch vind je bij Van de Moer Instruments.

Voor & door muzikanten

Muziek, dat is onze gedeelde passie. Bij ons kom je dan ook niet terecht bij verkopers, maar bij échte muzikanten.