BOSS Katana 100 MK II Gitaarversterker - Gitaarversterker

BOSS Katana 100 MK II Gitaarversterker - Gitaarversterker

De Katana MkII tilt de veelgeprezen Katana gitaarversterkerserie naar een hoger niveau. Met een sterk uitgebreid kernplatform met meer sounds, meer effecten en meer functies. Alle vijf de amp-karakters bevatten nu variaties met een nieuwe sound: een verdubbeling van de klankopties.
Special Price € 375,00 Regular Price € 429,00
- +
Dit product elders goedkoper gezien? Wij passen het aan.
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU
VDM_0021292

BOSS Katana 100 MK II Gitaarversterker - Gitaarversterker

Boss Katana 100 MK II Gitaarversterker

Meer sounds, meer veelzijdigheid
De podiumklasse Katana MkII-lijn gaat verder waar de eerste generatie stopte. De reeks bouwt voort op dezelfde kernklanken en functies die van de serie zo'n wereldwijde hit hebben gemaakt. Als je van de originele Katana-versterkers hield, zul je nog meer houden van de Katana MkII. Ben je een nieuwkomer? Maak je dan klaar voor sound, feel en veelzijdigheid die veel verder gaat dan de prijsklasse. 

Vijf Amp Characters, tien sounds in totaal
De vijf primaire amp characters van de Katana MkII bieden alles: van organische vintage tonen tot moderne high-gain sounds; plus een speciale voice geoptimaliseerd voor elektro-akoestische gitaar. De karakters zijn nu uitgebreid met nieuw afgeregelde variaties, die een breder palet aan klankopties bieden om je persoonlijke geluid mee te creëren. 

Vijf effecten tegelijk
De Katana MkII bevat nu vijf categorieën van simultane effecten. Hierdoor ontstaat er de klankvormende power van een gigantisch pedalboard, rechtstreeks in je versterker. Onafhankelijke Booster-, Mod-, FX-, Delay- en Reverb-secties komen voorgeïnstalleerd uit de fabriek, elk met drie variaties: in totaal zijn er dus 15 kant-en-klare effecten om uit te kiezen. Door verbinding te maken met BOSS Tone Studio, kun je veel dieper graven als je wil. Zo kun je de secties met meer dan 60 verschillende effecttypes aanpassen, de volgorde wijzigen met vier verschillende ketens, en nog veel meer. 

Knallende sound telkens je inplugt
Ondersteund door de Tube Logic-aanpak van BOSS, levert de Katana MkII de authentieke output distortion-karakteristieken van échte lampenversterkers; met een rijkere en responsievere sound en feel wanneer je het volume hoger opdrijft. In tegenstelling tot een klassieke lampenversterker, maakt de variabele Power Control van de Katana MkII het ook gemakkelijk om meteen naar die sweet spot te springen, zonder uit de band ontslagen of uit het huis geschopt te worden. Verlaag gewoon het totale volume waar nodig, en geniet eender waar je speelt van een inspirerende, opgedreven sound: van slaapkamer tot podium.

Versterk je externe gear
De Katana-100 MkII schittert als een stand-alone versterker, maar blinkt ook uit als een powered cabinet voor je favoriete pre-amp, modeller of multi-effect unit. Door verbinding te maken met de Power Amp In jack op het achterpaneel, gaan de pre-amp en effecten van de Katana MkII in bypass. Zo verkrijg je rechtstreeks toegang tot de Tube Logic power sectie, inclusief een grijpklare Power Control. En met BOSS Tone Studio kan de input via een high-pass filter en instelbare gain worden geoptimaliseerd voor verschillende apparatuur.

One-Touch Recall van persoonlijke set-ups 
Een van de krachtigste features van de Katana-100 MkII is de mogelijkheid om in de Tone Setting-geheugenplaatsen favoriete Amp Character- en Effect-setups op te slaan, zodat je ze nadien snel weer kunt oproepen. Nadat je een sound opgeroepen hebt via de paneelknoppen, kun je die heel eenvoudig saven in een geheugenplaats, door eventjes de bijhorende knop ingedrukt te houden. Acht Tone Settings (twee banken van vier) zijn beschikbaar, en kunnen snel geselecteerd worden rechtstreeks via het bedieningspaneel. En voor een handenvrije bediening tijdens een optreden sluit je gewoon externe voetschakelaars of de GA-FC-voetregelaar aan.

Stereo: Makkelijk gemaakt
Eén Katana MkII klinkt geweldig, maar met twee tegelijk spelen is nog beter. De nieuwe Stereo Expand-functie maakt het linken van twee versterkers eenvoudig, via slechts één traditionele kabel. Je kunt alles regelen vanaf de master-Katana MkII: met stereo-compatibele effecten zoals chorus, delay, reverb en andere effecten verdeeld over beide versterkers; voor een breed, meeslepend geluidsveld. Stereo Expand wordt ondersteund op alle 100-watt Katana MkII-modellen.

Mixklare directe klanken
De Katana-100 MkII is voorzien van lijn-, USB-, en hoofdtelefoon/opname-uitgangen met mic'd cabinet-emulatie. Zo kun je mixklare versterkerklanken naar een PA-systeem, computer DAW of hoofdtelefoon sturen. Het directe geluid kan worden vormgegeven met drie verschillende Air Feel-instellingen, die toegankelijk zijn vanuit BOSS Tone Studio. Tweekanaals USB-bediening wordt ondersteund, zodat je in echte stereo kunt opnemen, met verschillende Katana-modulatie-, EQ-, delay- en reverb-effecten.

Compacte Live Commandant
De optionele GA-FC voetregelaar is de perfecte partner voor de Katana-100 MkII. Hij wordt aangesloten met één enkele kabel, heeft geen externe voeding nodig en is voorzien van een slanke, robuuste behuizing die weinig ruimte in beslag neemt. Met zes footswitches kan je direct klankinstellingen oproepen en de vijf effectsecties onafhankelijk van elkaar in-/uitschakelen. De GA-FC laat ook toe om externe voetschakelaars en expressiepedalen te gebruiken. Bij de standaard toewijzingen vinden we o.m. tap tempo, bank selection, foot volume en Pedal FX. Er zijn tal van specifieke toewijzingen beschikbaar via BOSS Tone Studio, o.a. om via een expressiepedaal tot drie parameters tegelijk aan te sturen.

Verbeteringen in BOSS Tone Studio
Naast de Katana MkII-versterkers is ook BOSS Tone Studio verder ontwikkeld. De interface is vernieuwd en een aantal parameters zijn nu samengebracht in het hoofdscherm voor een snellere workflow. Er is ook een speciale Pedal FX-categorie, waardoor het gemakkelijker is om wah- en pedal bend-effecten toe te wijzen aan een aangesloten expressiepedaal. En als je een eerste generatie Katana-eigenaar bent, is het mogelijk om je aangepaste patches te importeren en die verder te blijven gebruiken met de Katana MkII.

Katana-100 MkII: Belangrijkste eigenschappen
Podiumklare 100-watt combo amp met een custom 12-inch speaker
•  Tube Logic-ontwerp zorgt voor buitengewone power, autoritaire punch en een afgetekende présence
Vijf unieke amp-karakters (Clean, Crunch, Lead, Brown en Acoustic), plus nieuwe voice- variaties voor elk
Vijf onafhankelijke effectsecties (Booster, Mod, FX, Delay en Reverb), met in elk drie selecteerbare variaties
Speciale Pedal FX voor via de voet bedienbare wah en pedal bend
Bijgewerkte BOSS Tone Studio software voor het personaliseren van je sound met meer dan 60 verschillende BOSS-effecten, channel- en global-EQ’s, aanpasbare routing en nog veel meer
Power Amp In voor pre-amps, modelers en multi-effects
Stereo Expand out om te linken met een tweede Katana MkII (alleen beschikbaar op de 100-watt modellen)
•  Acht Tone Setting-geheugens voor het opslaan en opnieuw oproepen van alle versterker- en effectinstellingen
•  Power Control voor een opgedreven versterkerklank en respons bij lage geluidsvolumes
Drie Cab Resonance-opties (Vintage, Modern en Deep), selecteerbaar via het paneel of BOSS Tone Studio
Mic’d cabinet emulatie op de lijn-, USB- en phones/recording-outputs, met drie Air Feel-settings beschikbaar via BOSS Tone Studio
Optionele GA-FC foot controller voorziet volledige amp controle, inclusief Tone Setting-keuze, effecten aan/uit, expression pedal control en meer
Verbindingsopties voor twee voetschakelaars of een expressiepedaal
Effect-loop, met selecteerbare seriële/parallelle bediening en aanpasbaar niveau in BOSS Tone Studio  
Professionele set-ups beschikbaar via BOSS Tone Central

Meer informatie

Meer informatie
MerkBOSS