Nieuwe Modellen Martin: John Mayer 20th Anniversary, SC10E en D15E

Martin-John-Mayer-20th-Anniversary-SC10E-D15E
Laden...
Nieuwe Modellen Martin: John Mayer 20th Anniversary, SC10E en D15E

Nieuwe Modellen Martin: John Mayer 20th Anniversary, SC10E en D15E

Voor het einde van de zomer komt Martin & Co nog aanzetten met enkele nieuwe modellen, en het zijn niet de minste. De meest in het oog springend zijn de John Mayer 20th Annversary, waarvan er twee varianten zijn die beiden enkel in 2023 beschikbaar zullen blijven. Daarnaast zien twee nieuwe versies van bestaande modellen het levenslicht: de Martin SC10E Sapele en de Martin D15e. 

Martin OM-45 John Mayer 20th Anniversary

Het is een moment om te vieren voor liefhebbers van hoogwaardige akoestische gitaren en de muziek van John Mayer. Ter ere van het 20-jarig bestaan van het geliefde OM-28JM model hebben Martin en John Mayer opnieuw de handen ineengeslagen om een absoluut meesterwerk te creëren: de Martin OM-45 John Mayer 20th Anniversary gitaar.

John Mayer, het muzikale genie die al jarenlang over de hele wereld furore maakt, heeft opnieuw zijn stempel gedrukt op de wereld van akoestische gitaren. Voor zijn allereerste Martin signature model koos John destijds voor een opvallend kenmerk: een aluminium rand rond de kop en brug van de gitaar. Deze keer gaat hij nog een stap verder voor het jubileummodel. De aluminium rand strekt zich nu uit tot de toets en slagplaat, en is geüpgraded naar een verfijnd zilver dat de tand des tijds zal doorstaan, net als John's tijdloze muziek.

Een kenmerk dat fans van Mayer's eerdere modellen zeker zullen waarderen, is de dunne topkam met een breedte van 1 11/16 inch. Dit zorgt voor extra comfort en snelheid bij het bespelen van de gitaar, waardoor elke noot soepel en moeiteloos klinkt.

En laten we de prachtige Waverly stemmechanieken niet vergeten, die niet alleen zorgen voor een nauwkeurige stemming, maar ook een vleugje elegantie toevoegen aan deze al indrukwekkende gitaar.

Als kers op de taart is elk jubileumexemplaar voorzien van een uniek label met John Mayer's handtekening, waardoor deze gitaar niet alleen een geweldig muziekinstrument is, maar ook een waar verzamelobject voor fans.

Maar wees gewaarschuwd, deze adembenemende schoonheid is slechts beschikbaar gedurende het kalenderjaar 2023. Dus, als je wilt spelen op een gitaar die zowel vakmanschap als de geest van John Mayer belichaamt, zorg er dan voor dat je deze limited edition Martin OM-45 John Mayer 20th Anniversary gitaar in handen krijgt voordat het te laat is. Het is een viering van muziek, kunst en vakmanschap die je niet wilt missen!

Martin OMJM John Mayer 20th Anniversary 

Voor wie z'n geldbuidel minder diep is er ook de OMJM 20th Anniversary, met zijn iets meer normale prijs. Deze leunt dichter aan bij de originele OMJM, zij het met de speciale afwerking. De insteek is echter dezelfde: een jublieummodel dat niet alleen een eerbetoon aan de muziek van John Mayer, maar ook aan Martins ongeëvenaarde vakmanschap in gitaarbouw is. 

De meer bescheiden prijs betekent dat je kunt genieten van het erfgoed en de veelzijdigheid van John Mayer's favoriete gitaar, zonder een fortuin uit te geven. Maar wees gewaarschuwd, deze beauty  is ook beperkt tot het kalenderjaar 2023, en daarna zal ze voorgoed verdwijnen uit de markt. Dus, als je jezelf wilt trakteren op een stuk muziekgeschiedenis, is dit je kans!

Martin SC10E Sapele

 

Wil je die solo's tot helemaal bovenaan de hals spelen? Langer doorgaan? Luider rocken? Wel, nu kan het met de Martin SC-10E Sapele, een gitaar die niet alleen supercomfortabel is, maar ook moeiteloos te bespelen valt. Deze parel, met zijn gepatenteerde Sure Align halsysteem, geeft je volledige toegang tot alle frets, zodat je die hoogste tonen zonder zorgen kunt aantikken. Het is ook voorzien van een speciaal halsprofiel, wat betekent dat je hand zich comfortabel nestelt terwijl je over de hals beweegt, en dat geeft je hetzelfde comfort en dezelfde speelbaarheid als een elektrische gitaar. Voor een vriendelijke prijs krijg je de Martin SC10e Sapele, met zijn sapele bovenblad, rug en zijkanten, allemaal in een zachte satijnen afwerking voor een warme, doch heldere klank. Een Richlite toets en brug, aangevuld door een kopplaatje met een rozemarijnhout HPL-patroon en chroom stemmechanieken maken het plaatje compleet. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de gitaar geleverd met een softshell koffer voor het ultieme draaggemak.

Martin D15E

ls je ooit een oogje hebt gehad op een Martin 15 Serie gitaar, zal de Martin D15E je omver blazen. Deze 14-fret Dreadnought is vervaardigd met sapele achter- en zijkanten en een mahonie bovenblad.  Dat betekent dat je heldere, luchtige hoge tonen en een krachtig middenbereik zal horen. De Dreadnought body zorgt voor voldoende volume, dus dit pareltje kan omgaan met welk muzikaal scenario je ook in gedachten hebt. En als kers op de taart is dit model uitgerust met Martin E1 elektronica en een softshell koffer, zodat je het super makkelijk mee kunt nemen op al je avonturen.