Arturia Keylab Essential 3 MIDI-keyboards

De KeyLab Essential MIDI-keyboards van Arturia zijn betaalbaarder dan de standaard KeyLab-controllers en missen de step-sequencers van de KeyStep-modellen. Ze bieden je wat hun naam suggereert: essentiële functionaliteit zonder de specificaties van topklasse, maar wel tegen een redelijke prijs.

De nieuwe mk3-modellen zijn ontworpen om deze 'boards nog handiger en toegankelijker te maken, met een vernieuwde workflow en verschillende nieuwe functies. Er is nu een groter display met contextuele knoppen, samen met twee multipurpose pad-banken. En natuurlijk zijn er ook encoders, faders en andere bedieningselementen aanwezig.

Achter de schermen zijn er nu aangepaste scripts voor Ableton Live, Logic Pro, FL Studio, Cubase en Bitwig Studio, wat betekent dat de installatie eenvoudig is en er naadloze integratie mogelijk is met een van deze DAW's. Maak je echter geen zorgen als je iets anders gebruikt: MCU- en HUI-compatibiliteit betekent dat vrijwel elke DAW wordt ondersteund.

Er is ook verbeterde integratie met de software van Arturia, namelijk Analog Lab en V Collection. Op een creatiever vlak zijn er een arpeggiator, single-key chord triggering, schaalvergrendeling en aanpassingsmogelijkheden voor de drie pedaalingangen.Arturia beweert ook dat de KeyLab Essential mk3-modellen oog hebben voor duurzaamheid; ze zijn gemaakt van minimaal 40% gerecycled plastic en hebben een vermindering van de materiaalkoolstofvoetafdruk met 18%.

Er zijn zowel modellen met 49 toetsen als met 61 toetsen in het KeyLab Essential mk3-assortiment (je kunt kiezen uit de kleuren zwart of wit), en elk wordt geleverd met een softwarebundel met onder andere Analog Lab V, Ableton Live Lite, Native Instruments' The Gentleman, UVI Model D, een 2-maanden abonnement op Loopcloud en de mogelijkheid om te leren spelen met Melodics.

Voor meer informatie over de Arturia Keylab Essentials kan je terecht in een van onze winkels.